Kategoriler
İnceleme Özel

OnePlus 5 İnceleme

OnePlus 5 Hakkında Her Şey

OnePlus, amiral gemisi katili modelleri çıkarmaktan kaçınmıyor. Şirket, en gelişmiş özelliklere sahip birinci sınıf modeller üretmek için yola çıktı. Ancak OnePlus 5’in daha büyük hedefleri var. OnePlus üst uç amiral gemilerini çok uzak olmayan bir fiyat ile belirlenmişken önünde sert bir yokuş yukarı tırmanış geçiriyor. Şirket her türlü donanımı ekledi ama donanım tek başına bir telefon etmiyor. Daha yakından inceleyelim ve OnePlus 5’in gerçekten de alkış alıp almayacağını göreceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar

OnePlus 5 Tasarım İnceleme

Akıllı telefon alanında tasarım fikirlerinde bir eksiklik var. Çinli markaların çoğunluğu başarılı olduğu halde Apple’ın iPhone’larının eski halini almasına rağmen, burada çizilecek paralellikler çoktur. OnePlus 5 bu karşılaştırmalardan etkilenmez. Emin olmak gerekirse, telefon iPhone’dan tasarım ilham almış ancak onunla biraz zaman geçirmiştir ve bunun tam olarak klon olmadığını fark etmişsinizdir.

Telefonun önü, OnePlus 3T’den çok uzak değil. Büyük bir 5.5 inç Full HD ekran ve 16 MP öne bakan kamera. Bir bildirim ışığı en sol köşede duruyor. Bu arada, biraz daha büyük olan ve seramik tabakasıyla kaplı, her iki taraftaki kapasitif tuşlarla çevrelenmiş ekranın altında oturan parmak izi sensörünü gözlemleyeceksiniz.

Bu kapasitif tuşlar, sırt ve menü tuşları olarak işlev görür ve işlevleri yazılım ayarları menüsünden kolaylıkla çıkarılabilir. Tuşların altında LED’ler var ancak bunlar düğmeye dokunduğunuzda çok loş ve aydınlıktır. Telefonun sağ tarafında sadece güç düğmesi var. Bunun üstünde çift nano SIM kart yuvaları bulunuyor.

Öte yandan sol taraf, yalnızca ses şiddetini değil, aynı zamanda üç yönlü OnePlus bildirim kaydırıcısını da içerdiğinden çok daha meşgul. Ses yükseltici tek bir metal parçasından oluşuyor ve bastırılması bir zor olabilir. Telefonun üst kısmı temiz ve tüm düğmelerden yoksun olsa da, alt kısmında USB Type-C konektörünün yanı sıra 3.5mm ses girişi bulunuyor. USB Type-C bağlayıcının hemen yanında, cihazın sol köşesinde bir hoparlör ızgarası var. Hoparlör performansından bahsedersek, oldukça yüksek sese sahip ama çok yüksek seviyede dinlerseniz cızırtı olur.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonun arkasının elbette iPhone 7 Plus’a bir benzerliği var. Ama ilk bakışta görünebilecek ölçüde değil. Sol üst köşede ikili bir LED flaş ile eşleştirilmiş bir çift kamera modülü var. Anten hatları ise telefonun üst ve altına sağa doğru itilerek çok temiz bir görünüm kazandırdı.

Boyutlar açısından telefon 154.2 mm x 74.1 mm x 7.25 mm ölçülerinde olup OnePlus 3T’den çok farklı değil. Bununla birlikte, kavisli kenarlar ve giderek daralan köşeler nedeniyle, biraz küçük hissediliyor. 153 gram ağır değil ve cihazın gövdesinde dengeli ve yoğun hissettiren özelliklere sahip.

OnePlus 5 Yazılım İnceleme

OxygenOS arayüz, Android işletim sistemi benzeri bir arayüz. Standart kilit ekranından hızlıca kaydırdığınızda alt kısımda bir kısayol menüsü çıkıyor. Yukarıdan simgeler ve widget’lar ekleyebilirsiniz. Sola hızlıca kaydırma, bir not alanı gibi bazı temel widget’ları, telefonla ilgili ücretsiz depolama alanı, pil ömrü ve daha fazlası gibi hayati bilgileri içeren bir raf getirmenizi sağlar. Mekanın en iyi şekilde kullanıldığını düşünmüyoruz ve aslında Google Asistan ile değiştirmenin bir seçeneği daha iyi sonuçlanmış olabilir.

Diğer küçük detaylarda oldukça yararlı. Gece Modunda daha fazla konuşacağımız bir Okuma Modu var. Ekranın sonuna doğru ilerleyip ekran alanının tamamını yakalamanıza olanak tanıyan genişletilmiş ekran görüntüleri için destek var. Oyun Oynarken Rahatsız Etme modu diğer küçük detaylardan biri. Bu mod, oyun oynarken veya belirli uygulamaları kullanırken tüm bildirimlerin sesini kapatır. Sürükleyici bir deneyim için can atan hardcore oyuncular için, bu bir ganimet kaynağı olabilir. Son olarak, OxygenOS arayüz ayrıca, özelleştirilebilir uygulamaları etkinleştirmek için kullanılabilecek ekran dışı hareketi de kazanır. Bu, yeterince iyi çalışır ve kamerayı başlatmak için kilit ekranında mevcut kısayolları genişletir.

OnePlus 5 Performans İnceleme

Bir Snapdragon 835 işlemciyle birlikte gelen ilk akıllı telefon değil. OnePlus 5 belki de yongaseti tarafından desteklenen en ucuz telefon. 8 GB’a kadar RAM ile eşleştirilen gerçek bir canavar. Üstte 8 GB RAM ve 128 GB depolama ile 6 GB RAM ve 64 GB depolama şeklinde iki varyant var. Aslında, Snapdragon 821 ve 835 arasındaki performans farkı, günlük görevler için hayal ettiğiniz kadar belirgin değil. Evet, telefon biraz daha hızlı açılıyor ve oyunlarda ve ağır uygulamalarda belki de hafif bir performans artışı var, ancak bu yalnızca OnePlus 5’i daha eski bir yonga setinin yanına yerleştirdiğinizde farkedeceğiniz bir şey.

Sponsorlu Bağlantılar

RAM açısından telefonun aslında tamamını kullandığından emin olmak için bu sefer pek çok optimizasyon var. OnePlus 5, mevcut uygulamaları sıfırdan başlatmak yerine bellekte tutmayı çok iyi yönetiyor. OnePlus 3’ün ilk ortaya çıktığı zaman bu bir problemdi. Bu nedenle şirket hatalarını tekrar etmediğini görmek güzel oluyor. İşlemci ve RAM bir yana OnePlus 5, performansa çok daha anlamlı bir destek sağlayan çift hatlı UFS 2.1 depolama alanını kazanıyor. Uygulamaları kurma, çalıştırma, depolama alanındaki dosyalara erişme ve daha fazlası, her zamankinden daha hızlı bir zorunluluk haline geldi.

OnePlus 5 Ekran İnceleme

OnePlus 3T’ye benzer şekilde, 5 modelin üst kısmında Gorilla Glass 5 kaplı ve 1080p AMOLED ekran bulunuyor. Aslında ekran OnePlus 3T’deki ile aynı. Bu yüzden burada çok şey değişmesini beklemiyoruz. Ekranın kendisi oldukça iyi görünüyor, ancak DCI-P3 moduna geçiş doğal tonlar ve iyi kontrast seviyeleri arasındaki doğru denge çok iyi. Bir SRGB modu ve renk sıcaklığını ayarlama özelliği, ekranı tercihinize göre kalibre etmenize yardımcı olur. Telefondaki açıları görmek harika ve ekrana aşırı açılardan bakmadığınız sürece hemen hemen hiç renk kayması yok. Parlaklık seviyeleri de fazla ve ekran parlaklığı bir yaz güneşi altında bile görüntüleyebilecek kadar parlak gidiyor. Ortam ışığına göre kendisini ayarlayan bir gri tonlama filtresinin üzerine yerleştirilmiş bir okuma modu ekledi. Aygıttan gelen mavi ışık emisyonlarını düşüren gece modundan ayrı.

OnePlus 5 Kamera İnceleme

Üst düzey özellikler, çalışılan bir tasarım ve rakip amiral gemisi modellerinden önemli ölçüde daha düşük bir fiyat. Ancak yarışmanın hala bir bacağı eksik. O eksiklik kamera. OnePlus 5 ile kamera alanı, yenilik için kilit alanlardan biriydi. Çift kamera modülüne girin. Artık ikili kameralar tamamen yeni değil. LG G6, doğru senaryoda birtakım yıldız çekimler elde edebilen ikincil geniş açı kameraya sahip. Huawei de çok daha fazla ayrıntıyı ateşlemeyi başaran ikinci bir tek renkli sensörü uygulamaya koydu. OnePlus, Xiaomi Mi 6 ile aynı şekilde ikincil bir telefoto objektifi tercih etti ve bu genellikle portre modu olarak adlandırılan bir alan derinliği özelliğini sağlıyor.

Telefonun gövdesini çevirirken ikili kamera modülünü sol üst köşeye doğru fark edeceksiniz. Birincil kamera f1.7 diyafram açıklığına sahip bir 16 MP. Düşük diyafram, etkili bir şekilde daha fazla ışık sağlar ve ideal ışıklandırma senaryolarından daha azında bile daha iyi çekmenizi sağlar. İkincil kamera, 20 MP’lik bir sensöre, f2.6 açıklık lensine takılı.

Kamerayı açtığınızda ilk bakışta özel bir şey bulamazsınız. Kamera, beklediğiniz gibi çalışır ve bir fotoğraf çekmek için deklanşör düğmesine dokunabilirsiniz. Yakından gözlerseniz, birkaç düğmenin eklendiğini fark edeceksiniz. Daire 1’ine dokunduğunuzda, kamera birincil fotoğraf makinesinin 1,6x’lik bir menziline sahip olan telefoto lensine anında geçiş yapacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu, akıllı çoklu çerçeve teknolojisi ile birlikte telefonun 2x kayıpsız zum yapmasına olanak tanır. İyi bir aydınlatmada, bu telefoto lens uzaktan hareket yakalamaya çalışırken çok kullanışlı bir hal alıyor. Ancak sihirin gerçekten yalan olduğu yer portre modundadır. Kaydırma, fotoğraf makinesinde portre moduna girerken, telefonun, yeşil Derinlik sinyalinin etkinleştirildiği noktadan 1 ila 6 feet arasında bir mesafede olması gerektiğini belirtir. Standart modda, 16 MP sensörü iyi ayrıntıları düzeltir ancak görüntülerde hala bir miktar ses vardır. Özellikle düşük ışıklı senaryoya düştüğünüzde, optik görüntü sabitleme eksikliği gerçekten imdat diyor.

Kamera aynı zamanda çok yumuşak bir görüntü ile sonuçlanan çok güçlü gürültü azaltma özellikleri sergiliyor. Telefoto modunda da, OIS yoktur ve her titreşim daha belirgin görünür. F/2.6 objektifi o kadar çok ışığı süzemez ve düşük ışıklı çekimler, iyi aydınlatılmış koşullarda bile çok fazla görünür. Odaklama hızları idealden düşüktür ve telefoto modunda, nesnenin odaklandığı konusunda emin olmak için kamera ekranına defalarca dokunulmalı.

OnePlus 5 Bağlantı İnceleme

OnePlus 5, her zamanki WiFi 802.11 b/g/n/ac ve USB OTG’nin Tip C standardı üzerindeki çeşitli bağlantı seçeneklerini bir araya getiriyor. USB’den bahsederken, telefon maalesef USB 3.1 hızlarını desteklemiyor ve alt modda bağlanmayı da atlıyor. Snapdragon 835 platformunun bir parçası olan yonga seti, DisplayPort üzerinden USB Type-C konektörü üzerinden video çıkışı destekliyor.

Bu Samsung Galaxy S8’de zaten gördüğümüz bir şey ama maalesef OnePlus 5 bunu desteklemiyor. Bluetooth 5.0’a sahip olmasına rağmen, birden fazla kulaklığı aynı anda eşleştirilmiyor ve bu OxygenOS eksikliği olabilir. Seçtiğiniz varyanta bağlı olarak, telefon 64 veya 128GB depolama alanı ile birlikte gönderilir. Hafıza kartı desteği yok. Ancak çift nano SIM kart yuvaları var ve ikisi de 4G’yi destekliyor. Aslında, OnePlus 5 sağlam LTE band desteği sayesinde dünyanın hemen her yerinde kullanılabilir.

OnePlus 5 Batarya İnceleme

3.300 mAh kapasiteli bir pil var. şarj etme süresi Galaxy S8’den daha kısa. Batarya konusunda OnePlus 5’in en önemli özelliği Dash Charge özelliği. Dash Charge ile çok kısa sürede telefon %50’den fazla şarj oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

OnePlus 5 ve Galaxy S8 Batarya Karşılaştırması (Video)

OnePlus 5 Artıları

  • En uygun fiyatlı Snapdragon 835 donanımlı ahize
  • Çift Kameralar
  • Yazılım

OnePlus 5 Eksileri

  • Performanslı Hıçkırıklar
  • Vurma veya Miss Kamera Performansı
  • Ortalama Pil Ömrü
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com