Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy C7 Pro İnceleme

Konuğumuz Samsung Galaxy C7 Pro

Bazı telefon üreticileri belirli kategoriye odaklanmasına rağmen Samsung, akıllı telefonların yüksek, orta ve düşük segmentler arasında dengeleme sanatını öğrendi. Ayrıca Galaxy A ve C serisinin orta ve üst düzey aralığını dolduran akıllı telefonu modelleri sundu. Dolayısıyla ortaya düşük maliyetli ama premium görünümün bir birleşim çıktı. Galaxy C7 Pro modeli de buna bir örnek.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung, geçen ay Samsung Galaxy C7 Pro olarak adlandırılan Hindistan’daki Galaxy C7 modelinin halefini duyurdu. Samsung Galaxy C7 Pro, Altın ve Deniz Mavisi renklerinde satışa sunuluyor. Üzerinde ağır bir fiyat etiketi var, Galaxy C7 Pro gerçekten buna değer mi? Birlikte bakalım.

  • Altın renkte Samsung Galaxy C7 Pro akıllı telefon
  • 2-pinli hızlı şarj cihazı (5v-2A / 9v-1.67A)
  • USB Type-C Kablo
  • USB Type-C’den microUSB’ye dönüştürücü
  • SIM ejektör aracı
  • Kulak İçi Kulaklık Seti
  • Hızlı Başlangıç Kılavuzu ve Garanti bilgileri

Ekran, Donanım ve Tasarım

Galaxy C7 Pro, Corning Gorilla Glass 4 ekran korumasu ile 5,7 inç (1920X1080 piksel çözünürlük) Full HD Süper AMOLED 2,5D ekrana sahip. Ekran, iyi renk üretimi ile parlak ve hassasiyeti de iyi. Zengin siyahlarla Super AMOLED ekranından bekleyebileceğiniz gibi kontrast oranı da iyi.

Bu cihaz ayrıca, cihaz bekleme modundayken bilgi göstermeyi başaran ‘Always-On-Display’ ile birlikte geliyor. Ekran modları altında, Uyarlanabilir ekran, AMOLED Sinema, AMOLED fotoğraf ve Basic de dahil olmak üzere çeşitli seçenekler mevcut. Dahası, standart mod (varsayılan) ve Kolay Mod ile geliyor. Kolay mod, aygıtı basit bir düzen ve büyük yazı tipi boyutuyla kullanmanızı sağlar. Ayrıca, ekranın yaydığı mavi ışık miktarını sınırlandırarak göz yorgunluğunu azaltan Mavi ışık filtresi açma/kapatma seçeneği de vardır.

Samsung Galaxy C7 Pro Özellikleri ve Fiyatı

Donanıma atlayarak cihazın ön yüzünde bir kulaklık parçası, 16 MP kamera ve ayrıca ekranın üstündeki ortam ve yakınlık sensörü bulunuyor. Galaxy C7 ile karşılaştırıldığında Samsung, bu baskıda ilave bir jiroskopik sensör eklemiş ve ekranın hemen altında, parmak izi tarayıcının içine entegre edilmiş Home (Ana Ekran) düğmesiyle birlikte iki taraftaki iki kapasitif düğme var. Geri döndürdüğümüzde çift tonlu LED flaş eşliğinde 16 MP arka kamerayı görüyoruz ve modülün altında, Samsung marka logosumuz da var.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca cihazın üst ve alt kenarlarına uzanan üç ince çizgili anten bantları var. Ayrıca, Galaxy C7 Pro’nun sağında güç / kilit düğmesi, hibrid Çift SIM (nano + nano / microSD), üstte ses mikrofonu, üstte ikincil mikrofon ve 3.5mm ses jakı, birincil mikrofon, USB Type-C var. Port ve hoparlör ızgarası birbirlerinin hemen yanına yerleştirilir.

Samsung Telefonların ve Tabletlerin Listesi

Galaxy C7 Pro, tasarıma geçtiğinde kamera modülünde ve anten bantlarında pek fazla ayrıntı bulunmayan selefi ile çarpıcı bir şekilde benzer. Galaxy C7 Pro, pahlı kenarları olan unibody yani tek gövde tasarımıyla geliyor. Zarif, kompakt ve kesinlikle çok özel bir görünümü var. 5.7 inç ekranı göz önüne aldıktan sonra bile bu akıllı telefon tasarımcılar sayesinde elinde büyük veya ağır hissetmiyor. Cihazın arka kısmı kayganlığa şans vermeden rahatça kavrayabilmemizi sağlıyor.

Yazılım, Kullanıcı Arayüzü ve Uygulamalar

Galaxy C7 Pro, Android 6.0.1 ile birlikte geliyor. Diğer Samsung akıllı telefonlarda olduğu gibi, kilit ekranından da çevirici ve kamera başlatabilirsiniz.

Açılır bildirim çubuğunda birkaç geçiş var ve buna göre satır özelleştirmenize izin verir. Ayrıca geçişli parlaklık sürgüsü ve yakındaki cihazları taramak için bir arama çubuğu bulunur. Gelişmiş özellikler seçeneği, ana ekran tuşuna üç kez basarak ekran boyutunu kolayca azaltmak için tek elle çalıştırma moduna ve klavyede tek elle bir giriş, kilit açma desenini girmek için kilit ekranı ve çeviricide bulunuyor. Akıllı uyarı, cevapsız çağrılar ve mesajlar hakkında sizi bilgilendirmek için telefonunuzu kaldırdığınızda telefonu titriyor.

Gelen aramaları ve alarmları cihazı ters çevirerek kolayca kapatabilirsiniz. Ayrıca S bisiklet modu da var. Modu etkinleştirdikten sonra, önceden kaydedilmiş bir mesaj, arayanın size şu anda bir bisiklet sürmekte olduğunu bildirir. Çağrı acil ise, arayanın üzerinden geçmek için 1 tuşuna basmayı seçebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

4 GB RAM’in dışında kullanıcı, uygulamaları çalıştırabilmek için yaklaşık 2.1 GB RAM daha kullanacak ve 64 GB’ın dışında veri depolama için yaklaşık 45.6 GB boş alan elde edecektir. Yeterli değilse hafızayı MicroSD kartı ile de genişletebilirsiniz. Galaxy C7 Pro, olağan bir Google uygulaması kümesiyle birlikte geliyor. Bir çok Samsung’un yerel uygulamaları, Facebook, Opera Max ve Microsoft uygulamaları da mevcut.

Performans

Performansa geçtiğinizde, Galaxy C7 Pro, oyun performansı ile ilgilenen Adreno 506 GPU’nun yardımıyla Qualcomm Snapdragon 626 14nm işlemci yardımıyla genel olarak sorunsuz bir performans sunar. Ama bir uygulamadan diğerine geçtiğinde, örneğin Google Haritalar’dan WhatsApp’a geçildiğinde yada mesajlara geçildiğinde biraz geç kalıyor. Ama bu çok ender bir durum. Bu nedenle sorun olarak kabul etmek doğru olmaz.

4G kullanımı veya oyun sırasında gerçekten düzgün bir ısıtma sorunu yaşanmadı.

Parmak İzi Sensörü

Telefonun ana düğmeye yerleştirilmiş bir parmak izi algılayıcısı var ve kilidi açmak çok kolaydır. Parmağınız kirli veya nemli olduğunda tepki vermiyor. Bu nedenle parmağınızı temizlediğinizden ve tarayıcıya yerleştirdiğinizden emin olun. Samsung Pay için parmak izi servisin bulunduğu bazı pazarlarda da kullanabilirsiniz.

Kamera

Samsung Galaxy C7 Pro, f / 1.9 diyafram ile hem arka hem de ön tarafta 16 MP’lik bir kamera sunuyor. Çift tonlu LED flaşı sadece arka tarafta bulunur ve ön kısımda kalır. Kullanıcı Arayüzü, diğer Samsung telefonları gibi herhangi bir sorun yaşamadan basit kalır. Açıldığında, kamera uygulamalarında flaş geçiş, Galeri, video kaydı ve görüntü yakalama geçişleri, selfie kamera geçiş ve çeşitli modlar (Otomatik, Pro, Panorama, Hyperlapse, HDR, Gece ve Food) var.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca, filtreleri de seçmek için bir seçenek var. Ayarlar seçeneği, resim boyutuna, video boyutuna, zamanlayıcıya, Konum etiketlerine, hızlı başlatmaya, sesle kontrol ve çok daha fazlasına erişmenizi sağlar. Ayrıca fotoğraflar gün ışığı koşullarında inanılmaz ve daha detaylı bilgiler sunuyor. Fotoğraflar net ve sağlam. Bununla birlikte, diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi Galaxy C7 Pro’da düşük ışık koşullarında çok kötü. Öte yandan, ön kamera video görüşmesi için iyi performans gösteriyor.

Arama ve Bağlantı

Çevirici ve mesajlaşma kullanıcı arayüzü, Android Marshmallow’da çalışan diğer Samsung akıllı telefonlarına benzer. Tercih edilen SIM’i bir sesli arama, metin ve veri için SIM kart yöneticisinden ayarlayabilirsiniz. Her zamanki gibi, diğer son Samsung Dual SIM akıllı telefonlara benzer Smart Dual SIM özelliği vardır.

Bu, SIM 1’in numarasına sahip bir kullanıcı telefonda olsa bile, aramaları otomatik olarak SIM 2’deki telefon numarasından iletir. Kulaklık ses seviyesi iyi. 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac (2.4GHz ve 5GHz), Bluetooth v4.2, NFC, USB Type-C gibi normal bir bağlantı grubuna sahiptir. Çok sayıda bandı destekleyen 4G bağlantıya sahiptir ve ayrıca Reliance Jio için Voice-over-LTE (VoLTE) desteğine sahiptir.

Batarya

Samsung Galaxy C7 Pro, adaptif hızlı şarj teknolojisine sahip 3300 mAh batarya ile güçlendirilmiştir.

Galaxy C7 Pro’nun şarjı tam doldurma süresi yaklaşık 14 saat. Ayrıca, teknolojiyle hızlı şarjla %0 ila %100 şarj etmek yaklaşık 1.5 saat sürüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Sonuç

Genel olarak, Samsung Galaxy C7 Pro pürüzsüz bir performans, iyi yapı kalitesi, parlak ekran ve takdire değer bir kamera karışımıyla temiz bir cihazdır. Samsung Galaxy C7 Pro, biraz pahalı gibi görünüyor ancak bu ürün yelpazesindeki genel ürün ve performans onu bir şekilde haklı gösteriyor.

Artıları

  • Düzgün performans
  • İyi yapı kalitesi
  • İyi pil ömrü

Eksileri

  • Yüksek fiyat etiketi
  • Halen Android 6.0 Marshmallow kullanıyor
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com