Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy S8 İnceleme

Samsung Galaxy S8 Hakkında Her Şey

Samsung, geçtiğimiz ay Hindistan’da Galaxy S8 ve Galaxy S8+ akıllı telefon modellerini çıkardı. Adından da anlaşılacağı üzere S8, tasarım ve ekran konusunda halefi olan modellere kıyasla önemli gelişmeleri olan Galaxy S serisindeki sekizinci modeli. Peki Galaxy S serisinin bir önceki modeli olan S7 için bu iyi bir halef midir? Bakalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy S8 Kutu İçeriği

  • Samsung Galaxy S8 akıllı telefon
  • Adaptive Hızlı Şarjlı Samsung şarj cihazı (9V-1.67A / 5V-2A)
  • USB Type-C kablosu
  • USB Type-C’den microUSB’ye dönüştürücü
  • USB Type-C OTG konektörü
  • AKG tarafından ayarlanan kulak içi kulaklıklar
  • SIM ejektör aracı
  • Hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti bilgileri

Galaxy S8 Ekran, Donanım ve Tasarım

Galaxy S8, 570 ppi piksel yoğunluğu, 2960X1440 piksel çözünürlük, 18.5:9 en boy oranı ve ekran-gövde oranı %84.26 olan 5.8 inç Quad HD + Süper AMOLED Infinity ekran ile birlikte geliyor. Ekran, muhteşem görünüyor, her iki yanından kavisli. En-boy oranı farklı olduğundan, normal 16:9 videoları izlerken içerik telefonun kenarlarına yayılmaz. Kenarların uzatılmasını istiyorsanız, videoyu iki tarafa sığdırmak için bir miktar kırpan ‘Uyumlu Bitiştir’ seçeneği kullanın.

Ekranın üstünde ve altında siyah çubuklar çıkartmanın yararı olan 21:9 en-boy oranında bir videoyu izliyorsanız, yazılım görüntüyü 21:9 formatına uyacak şekilde uzatır ve videoyu olduğu gibi izlemenize izin verir. Samsung, telefonun yüksek renk doygunluğu sağlayan yüksek doymuş ‘Deep Red’ OLED’e sahip olduğunu söylüyor.

Ekran ayarlarına gelince, otomatik parlaklık ayarına ek olarak, ekranın yaydığı mavi ışık miktarını sınırlandırarak göz yorgunluğunu azalttığı söylenen bir Mavi ışık filtresi bulunuyor. Ekran çözünürlüğünü WQHD + (2960X1440 piksel) ile FHD + (2220X1080 piksel) veya HD + (1480X720 piksel) olarak ayarlayabilir, yazı tipi boyutunu ve stilini değiştirebilir ve tam ekran en boy oranında kullanmak istediğiniz uygulamaları seçebilirsiniz. Ayrıca, farklı ekran modları, Uyarlanabilir ekran, AMOLED sinema, AMOLED fotoğraf ve temel renk dengesi seçeneği ile birlikte ekranı tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Ayrıca Kırmızı, Yeşil ve Mavi renkleri ayarlamak için ileri renk dengesi seçenekleri edinebilir ve ayrıca kenar ekranın farklı renklerini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca Galaxy Note kenarında tanıtılan Edge paneline de sahip. Telefon bekleme modundayken, ekranda daima kilit ekranında görüntülenir. Telefon AMOLED ekrana sahip olduğundan siyahlar mükemmel siyahtır. Her zaman ekranda çok fazla enerji tüketmiyor, ancak yine de biraz güç kaybediyor. Samsung, parmak izi algılayıcıyı arkadan kaldırmak için ön taraftaki Home düğmesini kaldırdı. Bunu daha sonra tartışacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Üstte, bir sürü sensör var. LED göstergesinin yanında, Iris tanıma LED’i ve kulaklığın sol tarafında normalde bulunan yakınlık ve ortam ışığı sensörleri bulunur; sağda 8 megapiksel ön kamera ve Iris tanıma kamerası bulunur. Telefon ayrıca Gyro Sensörü, Jeomanyetik Sensör, Kalp Hızı Sensörü ve Basınç Sensörüne de sahiptir. Samsung ilk önce Iris tanıma özelliğini Galaxy Note7’de pil sorunları yüzünden öldürdü. Yüzünüzü algılamak için sadece ön kamerayı kullanan yüz tanıma ile karşılaştırıldığında, Iris tanıma iris kalıplarını kullanır, onları dijital bir formda kodlar ve bunları eşleştirmek ve telefonun kilidini açmak için Knox’un güvenli alanına kaydeder.

Iris tanıma biraz yavaş ve ekranı kendinize bakacak şekilde yüzünüzden 25-35 cm uzakta tutmanızı gerektirir, ancak bir resimle bile aldanan yüz tanıma özelliğine kıyasla daha güvenlidir. Odada ışık zayıfsa, gözlük takıyorsanız veya ağır makyaj kullanıyorsanız yüz tanıma iyi çalışmaz ancak herhangi bir göz ameliyatı geçirilmediği veya yanlış birşey olmadığı sürece Iris’de sorun olmaz. Çünkü Iris, sadece gözlerinizin içine bakar.

Telefonda dokunmatik düğmeler olmadığı için ekran düğmelerini kullanmanız gerekir. Varsayılan olarak, düğme düzeni Yenileme, Ana Sayfa ve Geri’dir. Ama onu çoğu diğer telefonlar gibi değiştirebilirsiniz. Telefonun parlak bir metal çerçevesi var ama kolayca elinizden kaymıyor. Sağ tarafta bir güç düğmesi var. Sol tarafta bir hacim rockeri ve bir Bixby düğmesi var. Alt kısımda 3,5 mm’lik bir ses girişi, USB Type-C bağlantı noktası, birincil mikrofon ve bir hoparlör ızgarası var. Üstte, bir Hibrit SIM tepsisi var. Ayrıca anten hatlarını üstte ve altta görebilirsiniz.

Bu telefonun Duos sürümü olduğundan, iki adet nano SIM kartı veya bir nano SIM ve bir microSD’yi 256 GB’a kadar kullanmanızı sağlayan karma bir SIM tepsisi görürsünüz. Arkada, kameranın sağ tarafında LED Flaşlı, Kalp atış hızı sensörü ve Parmak İzi tanıma sensörü bulunan 12 MP Çift Pikselli kamera var. Samsung, kameranın yanında bulunan sensörün, uzun parmaklı kişiler için bile sensöre erişmesi zor olduğundan, sensörü kameranın altına yerleştirmiş olmalıdır.

Kalp atış hızı sensörü, kalp atış hızınızı ölçmek için hızlıdır. Samsung Health uygulaması, oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerindeki hemoglobin yüzdesi olan SpO2 seviyesini ölçmek için ışık kullanan nabız oksimetresi de içerir. Her bir kalp atışı arasındaki zamandaki değişimleri (kalp hızı değişkenliği, HRV) ölçerek hesaplanan stres ölçümü de vardır. Samsung, HRV verilerinizi yaş grubunuzdaki sağlıklı insanların büyük bir grubuyla karşılaştırarak bunun yapılabileceğini söylüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonun arkasında Corning Gorilla Glass 5 koruması var ve çiziklerden korunuyor. Ama bu kayganlığa neden olduğu için bir kılıf kullanılması önerilir. Çift SIM versiyonu olduğunda arka kısmın alt bölümünde bir Duos markası var.

5,8 inç ekranı bile olsa, tutmak için kompakt bir tasarıma sahip ve 148,9 mm x 68,1 mm x 8,0 mm ölçülerinde en kompakt geniş ekranlı telefonlardan bir tanesi. Ayrıca sadece 152 gram hafif olmuş. Telefon su ve toz direnci için IP68 derecelendirmesine sahip ancak Samsung, telefonu 1,5 m’den daha derin bir suya batırmamak veya 30 dakikadan fazla suya batırmamak konusunda uyarıyor.

Samsung, DeX dock’u telefonla birlikte tanıttı. Kullanıcıların Galaxy S8’i, birden fazla cihazı taşımak veya veri taşımak zorunda kalmadan, uygulamalara erişmek, web’e göz atmak, mesaj göndermek ve daha fazlasını doğrudan telefonlarından daha geniş bir ekranda görüntülemek için kullanabilmesini sağlayan yeni bir hizmettir. DeX Station, yalnızca S8 ve S8 + ile uyumludur.

Galaxy S8 Kamera

Galaxy S8, 1.4μm piksel boyutu, 1 / 2.55 “sensör boyutu, f / 1.7 diyafram, 77 derece FOV, Smart OIS (Optik Görüntü Sabitleme) ve ilk olarak aynı Dual Pixel görüntü sensörünü kullanan 12 MP otomatik odaklı bir arka kamera bulunuyor.

Galaxy S8’in kamera arayüzü, telefonun geniş ekranını tamamlayan gelişmiş bir UX’e sahip. Böylece kamera uygulamasını bir elle başlatabilir ve kontrol edebilirsiniz. Çekim modunu değiştirmek için sağa hızlıca atabilir, filtre ayarlarını açmak için sola hızlıca kaydırabilir, yukarı veya aşağı kaydırdığınızda, telefonun ön ve arka kameraları arasında ileri geri geçiş yapabilirsiniz. Kameranın zoom fonksiyonunu kontrol etmek için deklanşöre bir elle sağa veya sola hareket etmeniz yeterlidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Sekiz güzellik filtresi de dahil olmak üzere 16 fotoğraf filtresine ek olarak, fotoğraf için optimize edilmiş bir filtreyi otomatik olarak uygulayan Otomatik Filtre özelliği bulunmaktadır. Kameranın yüz tanıma teknolojisi, Kamera veya Video modundayken konu üzerinde statik ve hareketli yüz özellikli çıkartmalar uygulamanızı sağlar. Ayrıca, ISO, Deklanşör hızı, odağı, beyaz dengesi ve pozlamayı elle ayarlamak için Pro modu da vardır. Dokunulmamış ve sıkıştırılmamış görüntüler elde etmek için Pro modunda RAW yakalamayı da kullanabilirsiniz. Panorama, Seçici odaklanma, Yiyecek ve Sanal çekim modları var.

Samsung, S8 serisindeki fiziksel düğmeleri fiziksel olarak çıkardığı için, çift basarak kamerayı başlatma seçeneğini kaldırdı. Güç düğmesine çift basarak başlatmak için seçenek sunabilirdi. Bixby düğmesini, üçüncü parti uygulamalarla kamerayı başlatmak için özelleştirebilirsiniz. Buradaki makalede bunu kontrol edebilirsiniz.

Kamera, iyi bir ayrıntı miktarı yakalar, iyi dinamik aralık ve detaylandırma ile gerçekten iyi fotoğraflar çeken fotoğraflar oluşturur ve HDR modunu kullanarak dinamik aralık geliştirilebilir. Otofokus hızları da hızlıdır. Çift Piksel teknolojisi sayesinde her piksel hassas ve hızlı odaklama sağlar.

Samsung, yüz tanıma teknolojisine sahip 8 MP akıllı otomatik odaklı kamera sayesinde ön kamerayı geliştirdi. Böylece kamera ve fotoğrafdaki nesneler arasındaki mesafe arttıkça yüzleri kolayca tanıyor ve izliyor. Geliştirilmiş çözünürlük ile benlik şimdi daha net ve daha fazla ayrıntı sunuyor. Ön kameranın geliştirilmiş olmasına rağmen, Samsung S7’nin kamerasıyla aynı olduğundan arkadaki kamerayı geliştirmiş olabilir. Yeni bir kriter belirleyen Pixel veya Pixel XL kadar iyi değil. Samsung ayrıca, iPhone 7 Plus ile rekabet edebilmek için S8 Plus’da çift arka kameralar da piyasaya sürmüştü.

4K (3840X2160 piksel) çözünürlük, 30 fps veya 60 fps’de 1080p çözünürlük ve 240 fps’de 720p çözünürlük de Yavaş Hareket video kaydı yapabilir. Ayrıca aşırı darbe modu da vardır. Video kalitesi iyi ve ses, ikincil mikrofon sayesinde de iyi. Aşağıdaki 4K ve Yavaş hareketli video örneklerini kontrol edin.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy S8 Yazılım, Kullanıcı Arayüzü ve Uygulamalar

Yazılıma gelen telefon, Nisan için Android güvenlik düzeltme eki ile Android 7.0 (Nougat) üzerinde çalışıyor. Nuogat’ın üst kısmında, TouchWiz UX’e kıyasla daha rafine olan şirketin yeni UX olan Samsung Deneyimi 8.1 sürümü var. Samsung, Galaxy S8’in UX’in, kullanıcı etkileşimlerinin akışını artırmak ve insanların bugün telefonlarını kullanmalarına daha iyi uyması için ritim üzerine odaklanarak geliştirildiğini söylüyor.

Ayrıca ayrı uygulamalar düğmesi yerine varsayılan olarak yeni bir dikey geçiş arayüzü vardır. Dolayısıyla ana ekran ile uygulama tepsisi arasındaki gezinme için yukarı veya aşağı doğru hızlıca kaydırmanız gerekir. Ayrıca, giriş ekranına uygulamalar ekranı düğmesini ekleme seçeneğiniz vardır. Aynı anda birden çok uygulamayı bir klasöre kolayca kolayca taşıyabilirsiniz. Uygulamaları kaldırmanıza veya uygulamayı açmaya gerek kalmadan Güvenli Klasöre taşınmanıza olanak tanıyan hızlı seçenekler menüsünü açmak için bir uygulama simgesine dokunup basılı tutabilirsiniz. Uygulama simgeleri ve tipografi de yeni tasarım diline göre değiştirildi.

Doğrudan Paylaş, cihazın doğrudan temas kurmanıza izin vermek için cihazla görüştüğünüz kişileri paylaşım seçenekleri panelinde görüntülemesine olanak tanır. Video arttırıcı seçeneği videoların görüntü kalitesini artırarak daha parlak ve daha canlı renkler elde etmenizi sağlar.

Aygıt bakım seçeneği, aygıtınızın pil ömrünü, depolama alanını, RAM kullanımını ve güvenliğini tek bir yerde yönetmenizi sağlar. Kişisel verilerinizi ve bilgilerinizi kaydetmenizi sağlayan Samsung Güvenli Klasör var. Daha koruyucu ve şifrelenmiş demektir ki, kötü niyetli saldırılara karşı güvenlik ve gizlilik için başka bir katman eklenmektedir. Ayrıca favori uygulamalarınızın kopyalarını oluşturabilir ve alternatif profiller yoluyla kolayca erişebilirsiniz. Güvenli Klasör’de depolanan uygulamalardaki tüm notlar, fotoğraflar, kişiler veya tarama geçmişi, Güvenli Klasör dışındaki aynı uygulamalardan ayrı kalacaktır.

4 GB (LPDDR4) RAM’den 3.45 GB kullanılabilir RAM, bunun dışında varsayılan uygulamalar arka planda çalışırken yaklaşık 1.9 GB RAM ücretsizdir. 64 GB (UFS 2.0 / 2.1) dahili depolama alanından 52,98 GB depolama alanı kullanılabilir. Uyumlu uygulamaları bir SD kart taktığınızda da SD karta taşıyabilirsiniz. Her zamanki gibi yardımcı program uygulamaları ve Google Apps seti dışında, akıllı telefon Facebook uygulaması ve Microsoft Apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ve Skype) ile geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefon, Samsung Pay’a sahip. Samsung’un patentli Manyetik Güvenli İletim (MST) teknolojisi ve Yakın Alan İletişimi (NFC) ile çalışır. MST, desteklenen Samsung cihazından standart bir kart okuyucuya kablosuz olarak manyetik dalgalar göndererek bir kart taklidi kopyalar. Parmak izi kimlik doğrulama, kart tokenization ve Samsung’un KNOX güvenlik platformu olmak üzere üç güvenlik seviyesi vardır.

Ayrıca Google Assistant’a benzer yeni bir Bixby Yardımcısı var. Bixby ekranını görüntülemek için sola kaydırılabilir veya başlatmak için özel Bixby düğmesini basılı tutabilirsiniz. Şu anda Vizyon, Ev ve Hatırlatma özelliklerine sahiptir. Vizyon seçeneği, kullanıcıların ne aradığını algılayabilir ve gördüklerine göre harekete geçebilir, Home kullanıcıların en çok ilgilendiği içeriği görmesini sağlar ve Hatırlatma, kullanıcıların önemli etkinlikleri ve yapılacak işleri hatırlamasına yardımcı olur.

Vizyon Resim, Metin ve Yerler algılar. Bir görüntüyü yakaladığınızda, Samsung sunucularına göndererek analiz eder ve ilgili görüntüleri gösterir. Alışveriş bilgilerini aramak, metni algılamak ve çevirmek, benzer resimleri aramak, yakındaki yerleri aramak ve QR kodlarını okumak için kullanılabilir. Bu iyi, ancak normal Bixby Ev, Ses ve Hatırlatma, Google Asistan’ın ve Google Asistan’ın zaten yaptığı işle benzer. Telefonu sesle kontrol etmenizi sağlayan ses özelliği şu anda sadece Kore’de yaşıyor ve haziran ayında küresel çapta İngilizce olacak.

Galaxy S8 Parmak İzi Sensörü

Telefonun arkasında, çoğu Samsung telefonunda genellikle ev düğmesinin içine yerleştirilmiş bir parmak izi algılayıcı var. Parmağınızı ev düğmesi üzerinde tutarak telefonun kilidini hemen açar, böylece bastırmanıza gerek kalmaz ancak telefon uzun olduğu için parmak parmak izi sensörüne erişemediğinden erişilmesi zor olur. Islak ise, parmağınızı doğru bir şekilde tanımıyor. En fazla 4 parmak izi ekleyebilirsiniz.

Ayrıca, servisin bulunduğu pazarlardaki Samsung Pay için de geçerlidir ve Samsung Pass, kimliğinizi tarayıcı ve diğer desteklenen uygulamalar ile doğrulamak için kullanılabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy S8 Music Player

Samsung, Google Play Müzik’in global olarak Galaxy S8’den başlayarak cihazlarındaki varsayılan müzik çalara sahip olacağını zaten belirtti. Ayarlardan etkinleştirilebilen ekolayzer, UHQ upscaler, Surround ve Tube Amp Pro ses efektlerine sahiptir. Tüm bunlar, kulaklıktan dinlerken sesi geliştirir. Ayrı uygulama sesi seçeneği, seçtiğiniz bir uygulamanın sesini cihazınızın hoparlöründen veya bağlı Bluetooth kulaklığından veya hoparlöründen yürütmenizi sağlar. Bununla birlikte, AKG tarafından ayarlanan birlikte verilen Samsung yapımı kulaklıklar aracılığıyla ses iyi ve mono hoparlörden gelen hoparlör çıkışı iyi. Telefonun alt kısmında bulunduğundan, yeterince yüksek değildir. Samsung, Galaxy C9 Pro’nun stereo çıkışını etkinleştirdiği gibi ikinci bir hoparlör de kulaklığa yerleştirebilirdi. FM Radyosu yok.

Galaxy S8 Bağlantı

Bağlantı seçenekleri, USB OTG desteği ile GLONASS, NFC ve USB 3.1 ile Wi-Fi 802.11ac (2.4 / 5GHz), VHT80 MU-MIMO, Bluetooth v 5.0 (LE’ye kadar 2Mbps), GPS içerir. Galaxy S8 aynı zamanda Bluetooth 5 desteğine sahip dünyanın ilk akıllı telefonudur. Ayrıca, her cihaz için ayrı ayrı ses seviyesini ayarlayabilirsiniz. Bununla birlikte, Samsung’a göre, iki bağlı cihaz ses çıkışında ufak bir fark gösterebilirsiniz.

Çok sayıda bandı destekleyen 4G bağlantıya sahiptir ve ayrıca Reliance Jio için Voice-over-LTE (VoLTE) desteğine sahiptir. Her iki SIM de 4G’yi destekliyor, ancak bir seferde yalnızca bir SIM’de 4G’yi etkinleştirebilirken diğeri 3G’ye geçebilirsiniz.

SIM kart yöneticisinden sesli arama, metin ve veri için tercih edilen SIM’i ayarlayabilirsiniz. Her zamanki gibi diğer son Samsung Dual SIM akıllı telefonlara benzer Smart Dual SIM özelliği vardır. Bu, SIM 1’in numarasına sahip bir kullanıcı telefonda olsa bile, aramaları otomatik olarak SIM 2’deki telefon numarasından iletir. Aramalar için tercih edilen SIM kartınız olmadan bir arama yaptığınızda, hangi SIM kartın bir sonraki görüşme sırasında kullanılmasını istediğini belirlemek için, SIM kartın onaylanması adlı yeni bir seçenek var.

Galaxy S8 Performans

Galaxy S8, çekirdek başına 2.5 GHz’e kadar saat hızına sahip şirketin 2. nesil özel tasarlanmış CPU çekirdeği dört ve saatte dört ARM Cortex-A53 çekirdeği bulunan bir Octa-Core Samsung Exynos 9 Series 8895 işlemcisi ile güçlendirildi, çekirdek başına 1.7 GHz’ye kadar. Daha önceki Samsung’un high-end SoC’lerine benzeyen big.LITTLE mimarisi kullanıyor. 4 GB LPDDR4 RAM’e ve bir Mali-G71 MP20 GPU’ya sahiptir. Aynı zamanda, beş taşıyıcı toplama veya 5CA’yı destekleyen gigabit LTE modemini de içeren birinci sınıf Samsung SoC’dır. Aşağıdaki bazı sentetik benchmark puanlarına göz atın.

Galaxy S8 Batarya Ömrü

Pil ömrüne ulaşan 3000 mAh pil 4G, oyun, video oynatma ve video kaydı gibi yoğun kullanımda bir günden az sürer. Ortalama kullanımı ile bir gün boyunca kolayca geçer ve en az kullanımla daha fazla sürer. Parlaklığı azaltan, ekran çözünürlüğünü FHD+ düzeyine düşüren, CPU hızını düşüren ve Always On Display özelliğini kapatan Orta güç tasarrufu modu vardır. Max modu tüm bunları yapar ve ayrıca ekran çözünürlüğünü HD+’ye getirir. Bunları kullanımınıza göre özelleştirebilirsiniz. Ayrıca, bir uygulama daha fazla güç kullandığında sizi uyaracak ve böylece kapatabilmenizi sağlayan Uygulama gücü monitörü de vardır.

Galaxy S8 İnceleme Sonucu

Bu en iyi telefon olmamasına rağmen, Galaxy S8 kesinlikle Samsung’un şimdiye kadarki en iyi akıllı telefonu olma özelliğini taşıyor. Her tarafta telefonun gövdesine kesintisiz bir şekilde uyum sağlayan parlak bir Sonsuz ekrana ve yeni Samsung UX bunu tamamlıyor. Telefonun yapım kalitesi iyidir ve performans da gecikme olmadan iyidir. Ana endişelerden biri, parmak izi algılayıcıyı arkadan yerleştirerek kullanışsız hale getirmek.

Umarız yaklaşan Galaxy Note8, altındaki parmak izi algılayıcıyı söylentiler gibi kullanacaktır. Samsung ayrıca, Google Pixel ile rekabet edebilmek için daha iyi bir kamera algılayıcısı da kullanabilirdi çünkü S8’de çekilen görüntüler Galaxy S7’ye kıyasla büyük bir gelişme değil. Bixby sesinin İngilizce sürümünün Google Asistan ve Siri ile nasıl karşılaştırıldığını öğrenmek için hala beklemek zorundayız.

Artıları

  • Parlak ekran
  • Muhteşem ve kompakt gövde
  • Samsung’un yeni UX’ü daha etkileyici
  • İyi performans

Eksileri

  • Parmak izi sensörü yerleşimi kötü
  • Kamerada büyük bir gelişme yok
  • Pil ömrü etkileyici değil
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com