Kategoriler
İnceleme Özel

Sony SRS-XB10 Bluetooth Hoparlör İnceleme

Sony’den SRS-XB10 Giriş Seviyesi Bluetooth Hoparlörü

Son yıllarda bluetooth hoparlörlerin birçok şekline tanık olduk. En küçük boyuttan en büyük boyuta kadar farklı ebatlarda olanlarda oldu. Bu yazımızda ise biraz küçük denecek boyutlarda olan Sony’nin XB10 hoparlörünü incelemeye çalışacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Sony SRS-XB10 Tasarım

İlk bakışta bir kola kutusunu andıran SRS-XB10, sağlam bir şekilde yapılmış. Düz durabiliyor ve küçük bir ayak izine sahip. SRS-XB10 kolayca bir çantanın köşesine sığabilir. Küçücük boyutlara rağmen, hoparlör daha ağır ama bu aslında bir avantaj. Çünkü ses seviyesini arttırdığınız zaman bile hoparlörün konumu etkilenmiyor. Kalın bir kauçuk kaplama, Sony SRS-XB10’un her yerinde mevcut ve bu da bir dereceye kadar faydalı. Zira pencerenizden düştüğü zaman parçalanmasını engeller.

Ama bir iki hasar da olacaktır. Benzer şekilde suya dayanıklılık açısından XB10, havuz tarafında birkaç sıçramadan kolayca kurtulabilir ama büyük olasılıkla suda uzun süre saklamamalısınız. İnceleme süresince hoparlörü biraz hırpaladık ve hoparlörün kalitesi hakkında bilgi sahibi olduk. Kauçuk kaplama, devasa bir toz ve tiftik mıknatısı halinde. Fakat nemli bir bezle hızlı bir şekilde silerseniz temizlenecektir.

Gerçekten takdir etmediğimiz şey kontrol düğmeleri idi. Hoparlörün alt yarısına yerleştirilen süngerimsi dış kaplama düğmelere basmayı zorlaştırıyor. Hoparlörün arkasındaki kauçuk kanadı kaldırarak microUSB şarj konektörünü ve hoparlörü bir kablo üzerinden bilgisayarınıza veya müzik çalarınıza bağlamak için 3,5mm ses jakını görebilirsiniz. Hoparlöre bağlı bir kauçuk kayış sayesinde hoparlörü aklınıza gelecek her şeyden asmanıza izin veriyor. Pratikte bunun oldukça kolay olduğunu ve sadece düz bir yüzeye yerleştirmenin daha uygun olduğunu gördük.

Sony SRS-XB10 Performans

Bağlantı ile başlayalım. Sony SRS-XB10 bluetooth 4.2 içeriyor, ancak çok noktalı bağlantıyı desteklememekte. Bunun anlamı, bir kerede yalnızca hoparlörle eşleştirilmiş tek bir telefona sahip olmanız. Neyse ki, yerleşik NFC çipine hızlı bir şekilde dokunarak bağlantı kurabilir ya da bağlantıyı kesebilirsiniz. Bu arada daha önce de belirttiğimiz gibi 3.5mm ses çıkışı var. Sony XB-10, altına monte edilmiş bir pasif radyatör ile birlikte geniş bir 46mm sürücüye sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu, alttaki havalandırma deliklerine ilaveten etkileyici bas tepkisine izin veriyor. Çok teknik olmadan, sürücünün hareketi, hoparlör gövdesindeki havanın hareket etmesine neden oluyor. Bu hava hareketi ayrıca pasif radyatörü alt uç frekanslarından sorumlu hale getirir. Genel etki, XB-10’un bozulma olmadan yüksek sesle şaşırtıcı bir şekilde başarılı olmasıdır. Kimse mono bluetooth hoparlöründe kritik bir dinleme yapmayacaktır.

Sony, ses ürünlerinin büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi bas aşırı vurgulanmış ve hoparlör pop, hip-hop ve Bollywood müziğine en uygun şekilde geliştirilmiş. Klasik rock dinlerken, hoparlör korkunç değil ama yüksekliği biraz yoruyor. XB10 hoparlör, ilk tercih edilen hoparlör olmayacaktır.

Sonuç

Sony XB-10, sağlam dış kaplama ve IPX5 derecesi nedeniyle tavsiyemizi alan iyi bir üründür. Saf ses kalitesine dayanan XB10, seyahat ederken hoparlör taşımak isteyen veya havuz, balkon gibi mekanlarda hoparlöre ihtiyacı olanlar için idealdir. Kesinlikle önemli etkinliklerde kullanma amaçlı değil.

Bas ağır müzik XB10’un en başarılı olduğu bölüm. Mono hoparlör bir odayı kolayca dolduracak kadar yüksek sese sahip. Daha da önemlisi müzik yüksek, net ve çarpıklıklardan arınmıştı. Sony SRS XB10 yüksek kaliteli bir giriş seviyesi Bluetooth hoparlördür. Fiyatı 200 TL ile 250 TL arasında değişmekte ve ülkemizde de satılmaktadır. Son olarak bu hoparlör kırmızı, mavi, siyah, beyaz, sarı ve yeşil renkleri mevcut.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com