Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 8.1’de Başlat Menüsü Oluşturma

Windows 8 içinde Yapılmıştı

Bildiğiniz gibi windows 8 işletim sisteminde de başlat menüsü yok. Windows 8 kullanıcıları bu alışkanlıklarından vazgeçemedikleri için sonradan windows 8 için başlat menüsü eklentileri çıktı. Belki birçoğunuz bu eklentiyi kurup windows 8 de başlat menüsü oluşturmuştur. Aynı durum Windows’un yeni çıkardığı işletim sistemi olan Windows 8.1 içinde geçerli. Peki Windows 8.1 için başlat menüsü nasıl oluşturuluyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 8.1 için Başlat Menüsü

Gördüğümüz kadarıyla Windows kullanıcılarının büyük kısmı başlat menüsünde ısrarlı. Windows 8’e geçenlerin ilk işleri başlat menüsü geri getirmek için program aramak oluyor. Bu kadar ısrar olmasına rağmen Microsoft bu konuda adım atmıyor. Anlaşılan Microsoft başlat menüsünü tamamen gözden çıkardı. Kullanıcılarının, daha kaba tabirlerle müşterilerinin bu kadar üzülmesini nasıl göze alıyorlar anlamıyorum doğrusu. Daha geçen gün bir arkadaşım Windows 8’den Windows 7’ye geçmek için benden destek istedi. Ki, bu arkadaşım yıllardır Windows’u kullanıyor.

Tabi ki durum böyle olunca programcılar da boş durmuyorlar. Ivo Beltchev adında bir programcı tarafından kodlanan bir yazılım daha doğrusu bir eklenti sayesinde Windows 8.1’nize harika bir başlat menüsü ekleyebiliyorsunuz. Hem de öyle böyle bir başlat menüsü değil. Bu eklenti sadece başlat menüsü eklemekle kalmıyor, başlat menüsü istediğiniz gibi değiştirebilme özgürlüğü de veriyor size.

Dil ayarlarından tutun, bir çok farklı görünüşe, başlat menüsünde neler olacağına, ses atamalarına kadar her türlü ayarı bu program sayesinde yapabiliyorsunuz. Ve bu sağ program ekstra bir program olarak yüklenmiyor, direk Windows’un kendisine adapte oluyor.

Programın adı Classic Shell. Programı indirmek için tıklayınız. Yaklaşık 5 MB’lık bir kurulum dosyası var. Bir kaç saniye içinde bilgisayarınıza iniyor ve bir iki dakika içinde kurulum bitiyor ve direk aktif oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yükleme bittiğinde sağ köşede bulunan başlat tuşuna bastığınızda şu ekranla karşılaşıyorsunuz.

windows-8-1-baslat-menusu-1

Bu ekran programın ayar ekranı. İlk kurduğunuzda bu ekrandan size seçim yaptırıyor ve bir daha karşınıza çıkmıyor. Tekrar ayar yapmak istediğiniz zaman bu ekranı çalıştırıp ayarlarınızı yapıyorsunuz. Bu ekrandan başlat menünüzün stilini seçiyorsunuz. İsterseniz başlat menüsü tuşunu da değiştirebiliyorsunuz.  Advanced button options linkine tıklayarak daha fazla ayara ulaşabiliyorsunuz. Ayarları yapıp Ok tuşuna bastığınızda başlat menünüz aktif hale geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com