Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 8 veya Windows 8.1 için Özellik Ekleme

Windows Özellik Ekleme Nedir?

Belki birçok insan Windows’un “Özellik Ekleme” seçeneğinden haberi bile yoktur. Ama Windows 8’den sonra çıkan ve Windows 8.1’de de devam eden bu seçenekte işletim sisteminiz için ücretli veya ücretsiz ekstra özellikler ekleyebilirsiniz. Eğer herhangi bir özellik eklerseniz bilgisayarınızdaki dosya ve ayarlarınıza hiçbir şey olmaz. “Neden özellik ekleyeyim” derseniz sizlere şunu söylemek isterim. Bu olayı tıpkı akıllı telefonlar gibi düşünün. Akıllı telefonunuzu ilk aldığınızda sahip olduğu uygulamaların dışında sizler ekstradan hoşunuza giden uygulamalar yüklemek istiyorsunuz ve yüklüyorsunuz da. Bunu Windows’da da yapabilirsiniz. Hiçbir farkı yok. Yani önünüzde kocaman bir akıllı telefon bulunuyor şeklinde düşünebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Özellik Ekleme Nasıl Yapılır? Hangi Özellikler Var?

Nasıl özellik eklerim?

Çalıştırdığınız Windows sürümüne bağlı olarak, Windows’un şu anda kullandığınız sürümünden daha çok özelliği olan bir sürümüne sahip olmak için Windows 8.1 veya Windows 8 hizmetini kullanabilirsiniz.

Öncelikle bir ürün anahtarı satın almanız gerekir. Windows 8.1 veya Windows 8 hizmetini kullanarak çevrimiçi ortamda yeni bir ürün anahtarı satın alabilirsiniz; ancak bu ürün anahtarları bölgenizdeki satış mağazalarında da bulunur. MağazadanWindows 8.1 veya Windows 8 hizmetine özel bir ürün anahtarı satın aldığınızdan emin olun.

windows8-1

Ürün anahtarını satın aldığınızda ve anahtarı Windows 8.1 veya Windows 8 hizmetine girdiğinizde, yeni özellikler bilgisayarınıza otomatik olarak eklenir ve yeni bir Windows sürümüne sahip olursunuz.

Notlar

  • Bazı ülkelerde ve bölgelerde ürün anahtarını çevrimiçi satın alamayabilirsiniz.
  • Yalnızca Windows 8.1, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1 KN ve Windows 8.1 N veya Windows 8, Windows 8 Pro,Windows 8 KN ve Windows 8 N işletim sistemlerine özellik ekleyebilirsiniz.

Özellik yüklemek için

  1. Parmağınızı ekranın sağ tarafından içeri doğru kaydırın ve Ara’ya dokunun.
    (Fare kullanıyorsanız, ekranın sağ üst köşesine gidin, fare imlecini aşağı indirin ve ardından Ara’ya tıklayın.)
  2. Arama kutusuna özellik ekle yazın ve ardından Windows 8.1 veya Windows 8seçeneğine dokunun veya tıklayın.
  3. Aşağıdakilerden birini yapın:
    • Anahtarınızı zaten satın aldıysanız, Zaten bir ürün anahtarım var’a dokunun veya tıklayın, anahtarı girin veİleri’ye dokunun veya tıklayın.
    • Anahtarınızı satın almadıysanız ve bulunduğunuz ülkede veya bölgede çevrimiçi olarak sağlanıyorsa, Çevrimiçi bir ürün anahtarı satın almak istiyorum’a dokunarak veya tıklayarak hemen satın alabilirsiniz. Çevrimiçi olarak sunulmuyorsa, bölgenizdeki bir satış mağazasına gitmeniz gerekecektir.
  4. Lisans koşullarını okuyun, lisans koşullarını kabul etmek için kutucuğu işaretleyin ve Özellik ekle’ye dokunun veya tıklatın.

Satın aldığım özellik paketini yükleyemezsem ne yapmam gerekir?

Bilgisayarınızda yüklemeyi engelleyen bir uygulama olabilir.

Hangi özellikler vardır?

Windows 8.1 veya Windows 8 için iki ayrı özellik paketi vardır:

  • Windows 8.1 Pro Paketi’nde ve Windows 8 Pro Paketi’nde gelişmiş ağ ve veri şifreleme özelliklerinin yanı sıra Windows Media Center da bulunur; ancak bilgisayarınıza Windows 8.1 veya Windows 8 işletim sistemini yüklemiş ve etkinleştirmiş olmanız gerekir.
  • Windows 8.1 Media Center Paketi ve Windows 8 Media Center Paketi Windows Media Center sunar, ancakWindows 8.1 Pro veya Windows 8 Pro işletim sistemini yüklemiş ve etkinleştirmiş olmanız gerekir.

Bu seçeneklerle ilgili ayrıntılı bilgi için Windows web sitesindeki Özellik ekleme web sayfasına bakın.

Sponsorlu Bağlantılar

Özellik eklemenin maliyeti ne kadardır?

Windows 8.1 veya Windows 8 hizmetinde her seçenek için fiyatlandırma bilgileri göreceksiniz. Fiyatları görmek ve ürün anahtarı satın almak için bölgenizdeki satış mağazasına da gidebilirsiniz.

Özellik eklemek için nasıl ürün anahtarı satın alırım?

Bazı ülkelerde ve bölgelerde Windows 8.1 veya Windows 8 hizmetini kullanarak çevrimiçi ortamda ürün anahtarı satın alabilirsiniz.

Çoğu yerde ürün anahtarını bölgenizdeki satış mağazasından da satın alabilirsiniz. Satın aldığınız ürün anahtarınınWindows 8.1 veya Windows 8 hizmetine özel bir ürün anahtarı olduğundan emin olun.

Windows Tek Dil sürümüne özellik ekleyebilir miyim?

Evet. Windows 8.1 Pro Paketi’ni veya Windows 8 Pro Paketi’ni satın aldıysanız, bunu başarılı bir şekilde yükleyebilmeniz veWindows’u etkinleştirebilmeniz gerekir.

Önceki bir Windows sürümünü özellik ekleyerek yükseltebilir miyim?

Hayır, önceki Windows sürümlerini Windows 8.1 veya Windows 8 sürümüne yükseltemezsiniz. Windows 8.1 veya Windows 8hizmetini, yalnızca zaten Windows 8.1 veya Windows 8 sürümünüz varsa ve daha çok özelliği olan farklı bir sürüme sahip olmak istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

32 bit ve 64 bit Windows sürümlerine özellik ekleyebilir miyim?

Evet, Windows’un hem 32 bit hem de 64 bit sürümlerine özellik ekleyebilirsiniz. Ancak şu anda 32 bit Windows sürümünüz varsa, 64 bit sürümünü almak için Windows 8.1 veya Windows 8 hizmetini kullanamazsınız. Aynı şekilde 64 bit sürümünüz varsa, 32 bit sürümünü alamazsınız.

Birden fazla bilgisayara özellik ekleyebilir miyim?

Evet, ancak özellik eklemek istediğiniz her bilgisayar için bir ürün anahtarı satın almanız gerekir.

Bilgisayarımda özellikleri eklemeden önce çalışan Windows sürümüne geri dönebilir miyim?

Evet, ancak önceki Windows sürümünüzün temiz yüklemesini yapmanız gerekir. Bu da; dosyaların, uygulamaların ve ayarların kaydedilmeyeceği anlamına gelir. Bunu yapmak için orijinal Windows 8.1 veya Windows 8 yükleme diskine ve bununla birlikte gelen ürün anahtarına ihtiyacınız olacaktır.

Windows Yükseltme’ye ne oldu?

Windows Yükseltme Windows 8.1 veya Windows 8 sürümüne dahil değildir. Bunun yerine, farklı bir sürüm almak içinWindows 8.1 veya Windows 8 hizmetini kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com