Kategoriler
Yazılım

Windows Programlarına Alternatif En İyi Programlar

Windows Varsayılan Programlarına Alternatif Programlar

Windows işletim sistemini kurduktan sonra bilindiği gibi birçok program yüklü olarak geliyor. Bunların en başta gelenleri ise şüphesiz internet tarayıcı, medya player, paint ve not defteri programları. Eğer bu ön yüklü gelen programlar size yetersiz geliyorsa bunlara alternatif güçlü programlar mevcut.

Sponsorlu Bağlantılar

İnternet Tarayıcı

Bilindiği gibi Windows son işletim sistemine kadar ön yüklü olarak İnternet Explorer programı ile geliyordu. Ama Windows 10 ile beraber Microsoft Edge tarayıcısını getirdi. Ama eğer Microsoft Edge internet tarayıcı size yetersiz geliyorsa yada daha iyisini arıyorsanız buna en büyük ve ilk alternatif Google Chrome’dur. Eğer Google Chrome istemiyorsanız Mozilla Firefox yada Opera tarayıcılarını da kullanabilirsiniz. Bunların hepsinin birbirine üstünlükleri var ama hepsi hem güvenli hemde hızlıdır.

Google Chrome İndir

Medya Oynatıcı Programı

Windows, kullanıcılarının müzik, film v.b. gibi ihtiyaçlarını karşılamak için Windows Media Player programını ön yüklü olarak getiriyor. Ama özellikle film izleme tutkunu iseniz Medya Player programı size basit gelebilir. Bu nedenle bu konuda ilk tercih VLC Player olabilir. Birçok özelliği ve desteklediği formatlar ile alanında en popüler programlardan.

VLC Player İndir

Resim Düzenleme Programı

Windowsi kullanıcılarının resimlerini basit olarak düzenleyebilecekleri Microsoft Paint programını yüklü olarak getiriyor. Ama gelişmiş özelliklere sahip ve ücretsiz bir program arıyorsanız Paint.NET programı ideal. Kullanması basit ama kapsamlı bir resim düzenleme programı.

Paint.NET İndir

Not Defteri Programı

Bilgisayarınızı kullanırken karalama olarak kullanabileceğiniz yada aklınızda olanları kısa süreliğine yazabileceğiniz not defteri programını da bütün Windows kullanıcıları bilir. Ama elektrik kesintisi gibi sorunlarda yazdığınız herşey yok olur. Bu nedenle özellikle de bu konuda Notepad++ programı ideal. Üstelik desteklediği birçok kodlar ile kod geliştiricilerinin de kullandığı bir program. Üstelik hafif.

Sponsorlu Bağlantılar

Notepad++ İndir

Ekran Kaydetme Programı

Windows’un ekran görüntülerinin resimlerini kaydetmenizi sağlayan Ekran Alıntısı Aracı basit bir yazılım. Eğer size bu yetersiz geliyorsa ShareX programı hem hızlı hemde çok daha fazla gelişmiş özelliklere sahip. Üstelik ekran videosu da kaydedebiliyor.

ShareX İndir

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com