Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Android Telefonum/Tabletimde Gmail Hesabı (Adresi) Giremiyorum

Kullanıcı Adınız ve Şifreniz Uyuşmuyor Hatası

Eğer Android bir akıllı telefonunuz yada tabletiniz varsa ve fotmat attıysanız sıra geldi Gmail adresinizi girmeye. Ama Gmail adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra “Maalesef kullanıcı adınız ve şifreniz uyuşmuyor Lütfen yeniden deneyin” şeklinde bir uyarı veriyor ve giriş yapamıyorsunuz. Bu durum bizzat yaşayan birisi olduğum için şunu söyleyeyim çok sinir bozucu bir durum. Neyse gelelim bu sorunun çözümüne.

Sponsorlu Bağlantılar

Oturum Açma Girişimi Engellendi

Siz bir yandan Android telefonunuzdan ve tabletinizden Gmail adresi girmeye çalışırken diğer yandan da sizin Gmail adresinize mail gelmekte. Bu mailin başlığı ise şöyle “Oturum açma girişimi engellendi”. Yani Gmail sizin tanımlamadığınız bir cihaza siz doğru kullanıcı adı ve şifre girseniz bile size yanlış kullanıcı adı veya şifre diyerek girmenizi engelliyor. Bunun nedeni Google’ın güvenlik seviyesini üst seviyede tutması.

android telefona gmail adresi giremiyorum

Android Cihaza Gmail Hesabı Nasıl Eklenir?

Sizin yapmanız gereken şey ise bu güvenlik seviyesini düşürmek. Öncelikle internet tarayıcınızdan Gmail hesabınızı açın. Sonrasında yeni sekmede aşağıdaki adrese girin.

https://support.google.com/accounts/answer/6009563?vid=1-635784446913795132-3278005390

Buradaki başlıklardan “Cihazınız veya uygulamanız Google’ın güvenlik standartlarını desteklemiyor olabilir” başlığına girin ve buradaki link verilen “Daha az güvenli uygulamalara izin verme” yazısına tıklayın. Böylece sizi aşağıda verdiğim sayfaya yönlendirecek.

https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps

Burada karşınıza 2 seçenek çıkıyor. Bu seçeneğin adı ise “Daha az güvenli uygulamalar için erişim” seçeneği. Eğer siz Gmail adresinizi ve şifrenizi giremiyorsanız bu seçenek “Kapat” olacaktır. Siz “Aç” seçeneği işaretleyin ve daha sonra Android akıllı telefonunuzdan ve tabletinizden Gmail adresinizi girin. Tabiki bu işlemi yaparken Android cihazınızda internet olması şart.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

“Android Telefonum/Tabletimde Gmail Hesabı (Adresi) Giremiyorum” için 3 yanıt

Büyük ihtimalle şüpheli hesap girişi olarak algılandı ve hesaba erişim engellendi. Bu nedenle;

1 – Başka bir internet tarayıcıdan Gmail oturum açma sayfasına gidin ve adres yazacağınız yerde Hesabımı bul deyin. Sonraki sayfada “Hesabınızla ilişkilendirilen herhangi bir ikincil e-posta veya telefon numarası girin” bölümü karşınıza çıkacak. Buradan başka bir mail adresinizi girin. Örneğin hotmail, outlook gibi. Eğer olmazsa sonraki seçeneği deneyin.

2 – Başka bir internet tarayıcıdan Gmail oturum açma sayfasına gidin ve adres yazacağınız yerde gmail adresinizi yazın ve ileri deyin. Sonrasında şifre gireceğiniz yerde şifremi unuttum deyin ve güvenlik sorunlarını doğru olarak yanıtlayın.

Merhaba kardeşim beynim gmail hesap engellendi şimdi ne yapsam açamıyorum lütfen yardımcı olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com