Kategoriler
Ne & Nasıl

Android Uygulamasız Fotoğraf, Video ve Dosya Gizleme

Uygulama Kurmadan Dosya Nasıl Gizlenir?

Android akıllı telefon veya tabletlerinizde başkalarının görmesini istemediğiniz birçok dosyanız olabilir. Bunlar resim olabilir, video olabilir, müzik olabilir yada komple bir dosya olabilir. Başkalarının görmesini istemediğiniz bu şekildeki dosyaları gizlemek için bilindiği gibi bazı uygulamalar  var. Bu uygulamaları kullanmak ise Android cihazınızı yavaşlatabilir. Bizde sizlere hiçbir uygulama kurmadan fotoğraflarınızı, videolarınızı, müziklerinizi, herhangi bir dosyanızı rahatlıkla gizleyebilir ve sonradan da tekrar görünür yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Kolaylıkla Gizleyin ve Görünür Yapın

Görünmesini istemediğiniz dosyaları uygulama kurmadan gizlemek için Android cihazınızı depolama birimi şeklinde bilgisayara bağlayın. Android cihazınızı depolama birimi olarak bilgisayara bağlamak için iki yol var. Android cihazınızı direk olarak bağlantı kablosu ile bilgisayara bağlayın. Böyle yapınca bazı Android cihazlar doğrudan depolama birimi şeklinde bilgisayara bağlanmakta. Eğer sizin Android cihazınız böyle yaptığınızda direk depolama birimi olarak bilgisayara bağlanmıyorsa şu yolu izleyin;

Ayarlar > Kablosuz Ağ > USB yardımcı uygulamaları > Belleği PC’ye bağla > ardından kabloyu takın > USB belleği bağla

NOT_1: Depolama birimi olarak bağlayın dememizden kasıt Android cihazınızı bilgisayarınızdaki “C” , “D” sürücüleri gibi sürücü olarak göstermek. Yani “Bilgisayarım” klasörünü açtığınız zaman “C, D, E” gibi sürücülerinizin yanı sıra telefon modelinizin isminde bir tane sürücü daha olacaktır.

uygulamasız android dosya gizleme

Android cihazınızı bilgisayarınızı USB kablo ile depolama birimi olarak bağladıktan sonra (Örnek: \Huawei G7\DCIM\Camera) gizlemek istediğiniz klasöre fare ile sağ tıklayın ve “Yeniden Adlandır” yazısına tıklayın. Ardından klasör isminin başına “. (nokta)” işaretini ekleyin ve klavyedeki “Enter” tuşuna basın. Artık Android cihazınızda bu klasörünüzü göremeyeceksiniz. Görünmesini istediğiniz zama ise yine Android cihazınızı bilgisayara bağlayın ve klasör başına eklediğiniz “. (nokta)” işaretini silin ve klavyedeki “Enter” tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar

NOT_2: Eğer fotoğraf, video ve müzik gibi tekil dosyalar için aynı işlemi uyguladığınızda dosyalarınız gizlenmiyorsa bu tekil dosyalarınızı bilgisayara bağlı iken tek bir tek bir klasör altına toplayın ve başına nokta işareti ekleyerek herhangi bir isim verin (Örnek; “.benim” gibi).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com