Kategoriler
Ne & Nasıl

Android’de Root Yapmadan Önyüklü Uygulamaları Kaldırma

Yüklü Gelen Uygulamaları Root İle Kaldırma

Bilindiği gibi Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletleri satın aldığınız zaman içerisinde yüklü olarak gelen bir takım uygulamalar bulunmakta ve bu uygulamalar cihazın performansını ciddi derecede düşürmekte. Hal böyle olunca kullanıcılar bu uygulamaları kaldırmak istiyor. Zaten birçok kullanıcı bu uygulamaların birçoğunu kullanmamakta. Örneğin “Car Mode, Google+, Social Hub, Game Hub, Google Talk” gibi uygulamalar.

Sponsorlu Bağlantılar

Root Yapmanıza Gerek Yok

İstenmeyen bu uygulamaların bazılarını kaldırabileceğimiz gibi bazılarını kaldırmak imkansız. Peki bu durumda ne yapmak gerekir. Normal şartlarda birçok kullanıcı root işlemi yaparak bunların hepsinden kurtulmakta. Ama Bunu beceremeyen Android cihaz sahipleri de yok değil. Peki ne olacak?

Android cihazınıza root işlemi yapmadan istemediğiniz uygulamaları kaldıramasanız bile devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece hem güncellemeler ile yer kaplamamış olur hemde Android cihazınızın performansını düşürmez.

Öncelikle “Ayarlar” menüsünde “Uygulamaları yönet” menüsüne girin. Ardından kaldırmak istediğiniz uygulamaya dokunun. Ardından önce durdurmaya zorla butonuna dokunun sonrasında ise eğer “Kaldır”butonu varsa bu butondan kaldırın.

android önyüklü uygulamaları kaldırma

“Kaldır” butonu yoksa;

“Güncellemeleri Kaldır” butonu olacak. Bu butona dokunarak bütün güncellemeleri kaldırın. Böylece cihazınızın hafızasında kapladığı yer size kalacak. Sonrasında “Güncellemeleri Kaldır” butonunun hemen altında “Devre Dışı” butonunu göreceksiniz. Bu butona dokunarak bu uygulamayı tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece Android cihazınızın performansını artık düşüremeyecek. Sizde root yapmaktan kurtulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Yukarıda bahsettiğimiz yöntem eski Android sürümleri için geçerli değil maalesef. Örneğin Android 2.3.6 sürümüne sahip bir akıllı telefonda bunu yapamazsınız. Çünkü böyle bir akıllı telefonda devre dışı bırak seçeneği mevcut değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com