Kategoriler
iOS Özel

Jailbreak Uygulamalarını Jailbreak Yapmadan iOS’a Yükleme

Jailbreak Yapmadan Jailbreak Uygulamaları iOS’a Nasıl Yüklenir?

iPhone ve iPod Touch akıllı telefonunuz ile iPad tabletinize yüklemek için jailbreak yapmanızı isteyen bazı harika iOS uygulamaları kullanmak istiyor musunuz? Öyleyse devam etmeden ve iOS cihazınızı jailbreak yapmadan önce yazımızı okuyun. Jailbreak yapılmış iOS cihazların yapılmamışlarla karşılaştırıldığında daha fazla özelleştirme seçeneği ve özellikleri var. Ama aynı zamanda dezavantajları var. iOS cihazınızı jailbreak ederek garantisini geçersiz hale getirebilir ve resmi desteği Apple’dan kaybedebilirsiniz. Ayrıca, resmi iOS güncellemelerini Apple’dan yüklemek, cihazı otomatik olarak jailbroken durumuna geri yükler. Ve dolayısıyla jailbreak olan uygulamalar artık iPhone veya iPad’de çalışmaz.

Sponsorlu Bağlantılar

Buna ek olarak bir iOS cihazını jailbreak yapmak, güvenliğini tehlikeye atabilir. Jailbroken uygulamaları temelde iki kategoriye ayrılır. Bu uygulamalardan bazıları çalışabilmek için sistem düzeyinde erişim izinleri gerektirmez. Örneğin, Torrent istemcileri, sistem genelinde ekran kayıt uygulamaları, NES emülatörleri v.b. herhangi bir özel izin olmaksızın normal şekilde çalışabilir. Öte yandan bazı uygulamalar genellikle sistem düzeyinde erişim gerektiren özellikler sağlar (örneğin iOS’un görünüm ve biçimini değiştirerek, uygulamaları özel şifreyle kilitleme v.b.).

Yüklemek istediğiniz uygulamalar ikinci kategoriye düşüyorsa bu makale size yardımcı olmayacak. Ancak uygulamalarınız ilk kategoriye girerse iPhone, iPad veya iPod Touch cihazınıza jailbreak’lemeden bu tür uygulamaları yükleyebilmenizi sağlayacak çözümlerimiz vardır.

Jailbreaksiz Jailbreak Yapılmış Uygulamaları Yükleme

Genellikle, jailbroken olmayan iOS cihazları yalnızca App Store’dan uygulama yüklemelerini destekler. Ancak Apple, resmi olarak geliştiricilerin ve kuruluşların kendi uygulamalarını Over-The-Air (OTA) dağıtmasına izin verir. Apple, Over-The-Air uygulamalarını dağıtmak için iki farklı yöntem uygular.

1 – Şirket içi uygulama dağıtımı: iOS Geliştirici Teşebbüs Programı’na kaydolan kuruluşların, çalışanlar için kurum içi uygulamaları oluşturmasına ve bunlara dağıtmasına izin verilir.

Sponsorlu Bağlantılar

2 – Beta testi için uygulama dağıtımı: Geliştiriciler, kullanıcıları Beta testi için seçmek için Kablosuz Uygulamaları dağıtmayı da seçebilir.

Bu OTA uygulama dağıtım yöntemlerini uygulayarak kullanıcıların jailbroken olmayan iOS cihazlarında App Store dışından uygulamaları yüklemesine izin veren bazı hizmetler başlatıldı. Bu App Store alternatifleri hem ücretsiz hem de ücretli hizmetler olarak mevcuttur.

Jailbreaksiz Cydia Uygulamalarını Yükleme

Jailbroken uygulamaları jailbroken olmayan iOS cihazlarına yüklemek için ücretsiz alternatifleri denemek istersiniz. iEmulators, iNoCydia veya Emu4iOS gibi hizmetler iRec, AirFloat, iTransmission, BarMagnet, GBA4iOS, iDOS, RecordScreen, Shou, v.b. uygulamaları jailbreak olmadan iPhone ve iPad’inize yüklemenize izin verir.

Fakat bu gibi ücretsiz hizmetler çoğunlukla Apple’ın en yeni sistem yamaları ile ilgili belgelendirme sorunlarıyla karşı karşıya. Dolayısıyla bu ücretsiz alternatif uygulama mağazalarında bulunan uygulamaların çoğu zaman zaman beklendiği gibi çalışmayabilir. Bu tür uygulamaları yüklemek için iOS cihazınızdaki sistem tarihini değiştirmeniz gerekebilir. Hırsızlığa uğramış cihazlara jailbroken uygulamaları yüklemek için daha güvenilir bir hizmet için BuildStore gibi ücretli hizmetleri kullanmanızı öneririz.

BuildStore – Jailbreaksiz iPhone ve iPad Uygulamalarını Yükleme

BuildStore, jailbroken iOS cihazlarında App Store dışından uygulamalar yüklemek için kararlı bir çözüm sunar. Uygulamaların istikrarını korumak ve belgelendirme hatalarından kaçınmak için cihaz başına yılda 9,99 ABD doları tutarında bir abonelik ücreti talep etmektedir. Yıllık aboneliğiniz için ödeme yaptıktan sonra tüm BuildStore uygulamalarını ücretsiz indirebilir ve kurabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Uygulama güncellemeleri konusunda BuildStore uygulama güncellemelerini yayınlamak için uygulama geliştiricileri ile sıkı bir işbirliği içerisindedir. Herhangi bir uygulama güncellenirse BuildStore bunu Twitter’da duyuruyor. Dolayısıyla BuildStore’u en yeni güncellemelerle ayak uydurabilmek için takip etmeniz gerekiyor. BuildStore ayrıca, kendi uygulama mağazasında henüz bulunmayan yeni uygulamalar için istekleri kabul eder ve herhangi bir sorunla karşılaşırsanız BuildStore bunları çözmenize yardımcı olacak bir destek ekibine sahip. BuildStore’un içerik politikası, BuildStore’da yayınlanan uygulamaların kötü amaçlı kodlardan arındırılmış olmasını ve kullanıcıların veya cihazlarının hiçbir şekilde zarar görmemesini sağlar. Böylece, BuildStore uygulamalarını kayıtlı iOS cihazınıza güvenle yükleyebilirsiniz.

Halen aşağıdaki uygulamalar jailbroken olmayan herhangi bir iOS cihazına kurulabilen BuildStore’da mevcuttur. BuildStore’a abone olduğunuzda tüm bu uygulamalar ücretsiz olarak indirilebilir.

  • iOS Emülatörleri: GBA4IOS, RetroArch, iFBA, Gearsystem, MAME4iOS, iSSB, PPSSPP, MeSNEmu, iDOS, Giriş, Şanzıman, MD.emu, NDS4iOS, SNES4IOS
  • Oyunlar: Dendy / Nes / Favicon 112 Oyun Paketi, Flappy Kuş, Marvel vs Capcom 2
  • Yardımcı Programlar: MovieBox (iOS için Popcorn Time alternatifi), McTube Pro, iTransmission, MusicJunkie, CartoonHD Pro, iRec, BarMagnet, iNoCydia

Bu Hizmetler Yasal mı?

Bu makalede adı geçen hizmetler, Apple’ın resmi OTA uygulama dağıtım programını uyguladıklarından, uygulamaları yüklemek için yasal yollar kullanmaktadır. Ancak, bu üçüncü taraf uygulama mağazalarında, yasadışı faaliyetleri gerçekleştirmek için kullanılabilecek ancak kendileri tarafından yasal olan bazı uygulamalar bulunmaktadır. Örneğin, torrent istemcileri yasal yazılımdır, ancak bir kişi yasadışı içeriği indirmek için kullanabilir.

Öte yandan, bazı uygulamalar doğrudan yasadışı faaliyetleri bir şekilde teşvik ediyor olabilir. Örneğin, BuildStore ücretli medya içeriğini bedava indirmenize izin veren MovieBox (HD kalitesinde filmleri indirmenizi sağlar) ve MusicJunkie (yüksek kaliteli müzikleri indirmenizi sağlar) gibi uygulamaları içerir.

BuildStore gibi hizmetler, iOS cihazınızı jailbreak yapmanıza gerek kalmadan App Store dışından uygulamaları indirmenin kısıtlamasını kaldırır. Zararlı olabilecekleri veya yasadışı faaliyetler için kullanılabilecekleri için bu uygulamaların çoğunun App Store’da genellikle kullanılmasına izin verilmemektedir. BuildStore, cihaz ve kullanıcı güvenliği için üzerini örtüyor. Ancak yüklemek istediğiniz uygulamaları ve bunları nasıl kullanmak istediğinize karar vermek tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

Sponsorlu Bağlantılar

NOT: Yapacağınız işlemlerden tamamen kendiniz sorumlusunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com