Kategoriler
Galeri İnceleme

CES 2014 – Panasonic’ten Fransızca Tablet – Panasonic Toughpad FZ-M1 ve Özellikleri

Bu Tablete Fransız Kalmayın

CES 2014 teknoloji fuarında karşımıza çıkan yeniliklerden birisi de Panasonic’ten geldi. Panasonic dünyada ilk defa Fransızca çalışan İntel i5 işlemcili tabletini CES 2014’te duyurdu. 7 inç ekrana sahip bu tablet Windows 8.1 Pro işletim sistemine ve Intel Core i5 vProTM işlemciye sahip.

Fransızca Çalışan İntel İşlemci

ABD’nin Las Vegas kentinde gerçekleşen CES 2014 fuarı her yıl olduğu gibi birçok firmanın yeni ürünlerinin tanıtımına ev sahipliği yapıyor. Bu markalardan biri de Japon teknoloji devi Panasonic. Farklı kategorilerde birçok yeni ürününü fuarda görücüye çıkaran şirket, 7 inç ekran büyüklüğüne sahip Windows tabanlı tamamen dayanıklı tableti ToughpadFZ-M1’i de bu organizasyonda tanıttı.

Sponsorlu Bağlantılar

Kurumsal odaklı yeni cihaz, “dünyanın ilk Intel Core i5 işlemcili, tamamen dayanıklı ve fansız 7 inçtableti” olma ünvanına sahip. Her sektörden mobil çalışan için tasarlanan Toughpad FZ-M1’in, daha fazla esneklik ve beceri avantajlarıyla lojistik, ulaştırma, perakende, üretim, kamu sektörü ve acil servis gibi alanlarda kullanılan cihazların yerini alması öngörülüyor. Dünyanın ilk Intel CoreTM i5 işlemcili, tamamen dayanıklı, fansız çalışan 7 inç tableti. Panasonic’in tamamen dayanıklı ürün ailesi Tougbook ürün ailesine benzer standartlara sahip Toughpad FZ-M1’in 150 metreden düşmelere karşı gösterdiği direnç testlerle ortaya konulmuş durumda. Cihaz +50 ila -10 derece arasındaki hava koşullarında da verimli olarak çalışabiliyor.

Panasonic Toughpad FZ-M1-1

Panasonic Toughpad FZ-M1 Özellikler

Toughpad FZ-M1’in fansız çalışma özelliği, 4. nesil Intel CoreTM i5-4302Y vProTM işlemcili ilk tablet olmasına dayanıyor. Çok güçlü olan bu işlemci, Intel Core TM i5 CPU ailesinin bir üyesi olmanın yanında yalnızca 4,5 watt miktarında, olağanüstü düşük seviyede güç tüketiyor ve 15 watt’lık sıradan işlemcilerle karşılaştırıldığında ısı üretimini en düşük seviyede tutuyor. Toughpad FZ-M1, 4GB RAM (opsiyonel 8GB) ve 128 SSD (opsiyonel 256 GB) özellikleri ile piyasaya sunulacak. Yalnızca 540 gram ağırlığa ve 18 mm kalınlığa sahip yeni Toughpad FZ-M1, sahip olduğu yapılandırma girişleri ve entegre iş genişletme modülü ile yüksek oranda esneklik sunuyor. Kurumun ihtiyaçlarına doğrudan uygun olacak şekilde ayarlanabilen cihaz dikey uygulamalar için tabletten mobil bir araca dönüşebiliyor.

Panasonic Toughpad FZ-M1-3

 

Ayarlanabilen entegre seçenekler arasında 4G mobil geniş bant, GPS ve anten üzerinden araç geçişi yer alıyor. Entegre iş genişletme modülü seçenekleri arasında Mini-Serial, LAN, NFC, akıllı kart okuyucu, 1D/2D barkod okuyucu, UHF RFID ve çalışma esnasında değiştirilebilen pil becerileri yer alıyor. Toughpad FZ-M1’in standart özellikleri arasında tam boyut USB 3.0, micro SD, kulaklık, DC-In ve microSIM bulunuyor. En son LCD teknolojisini kullanan Toughpad FZ-M1, iç ya da dış mekânda çalışmaları fark etmeksizin tüm 7 inç tablet kullanıcıları için rakipsiz görüntüleme kalitesi sunuyor. Ekstra geniş görüntüleme açıları, güçlendirilmiş cam, yüksek kontrast oranı gibi özelliklerin yanında 500 cd/m2 yüksek parlaklık ile birlikte Panasonic yansıma önleyici katmana sahip WXGA (1280×800) çözünürlüklü ekran, her türlü aydınlatma koşulunda on parmak kapasitif dokunmatik ekran becerilerini sergileyebiliyor.

Dayanıklı Tablet

Toughpad ürün ailesi Panasonic’in tamamen dayanıklı Toughbook ürün gamı ile benzer dayanıklılık standartlarına sahip. 150 cm yükseklikten düşmelere karşı dayanıklılığı testlerle sabit olan Toughpad FZ-M1 toz ve suya karşı uluslararası IP65 direnç standartlarını karşılıyor ve -10 ila +50 derece arasındaki sıcaklık koşullarında verimli bir şekilde çalışabiliyor. Uzun pil ömrü ve çalışma esnasında pil değiştirme özelliği Ortam ışığı sensörü gibi dahili pil ömrü tasarruf teknolojilerine sahip olan Toughpad FZ-M1, 2 saat süreli şarj edilen değiştirilebilir pili ile 8 saat boyunca çalışabiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Toughpad FZ-M1  Intel’in 4. Nesil Core i5 işlemcilerini kullanıyor ve 64 bitWindows 8.1 Pro işletim sistemi ile geliyor. İşletim sisteminin Windows 7 Professional sürümüne düşürme opsiyonu içermesi de ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor. Boyutlarıyla da ilgiyi hak eden cihazın kalınlığı 18 mm, ağırlığı ise 540 gram. Cihaz bu ölçüleriyle 7 inç ekran büyüklüğüne sahip tamamen dayanıklı Windows tabletler arasında “en ince ve en hafif” olma ünvanına da sahip. 8 GB bellek, 128 GB ya da 256 GB depolama alanı, LED flaşlı 5 megapiksel arka kamera ve 720p ön kamera özellikleriyle gelenToughpad FZ-M1, 1280x 800 çözünürlüğünde bir ekrana sahip. Standart pil ile 8 saat kullanım olanağı sunan cihaz yüksek kapasiteli pil ile 16 saatibulabiliyor.

Panasonic Toughpad FZ-M1-2

Daha uzun süre çalışma ihtiyacı bulunan kullanıcılar için çalışma anında değiştirilebilir pil kurulumu ayarlanabilir giriş seçenekleri ile yapılabiliyor. FZ-M1, canlı video görüşmesi ya da sahada fotoğraf çekme ihtiyacı bulunan kullanıcılar için 2 megapiksel ön kamera, stereo mikrofon ve 5 megapiksel arka kamera özellikleriyle donatıldı. Opsiyonel olarak 8 megapiksel arka kamera özelliği de bulunuyor.

 

Geleceğin Tableti Panasonic’ten

Geleceğin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan Toughpad FZ-M1, mekandan bağımsız bağlantı sunmak için son derece uygun özelliklere sahip. Bu özellikler arasında 4G/LTE için Gobi 5000 modülü, Bluetooth v4.0 ve kablosuz LAN yer alıyor. Anten bağlayıcısı üzerinden opsiyonel çift geçiş özelliği kablosuz bağlantının araç yuvaları üzerinden yönlendirilmesini sağlıyor. Bu sayede daha gelişmiş ve daha istikrarlı bir kablosuz bağlantı performansı sağlanıyor. FZ-M1, masaüstü kızağı aksesuarı sayesinde tam bir masaüstü deneyimi sunacak esnekliğe de kavuşuyor. Kurumsal müşteriler Windows 8.1 Pro işletim sisteminin sunduğu kullanıcı işlevselliğinden faydalanabiliyor. Cihazda Windows 7 işletim sistemi seçenekleri de bulunuyor. Microsoft’un Windows XP’ye verdiği desteğin Nisan 2014’te sona erecek olması ışığında en güncel Windows 8.1 Pro ve 7 versiyonları donanımlarını yükseltmek isteyen kurumlara işletim sistemine akıcı bir şekilde taşınma seçeneklerini sunuyor. Panasonic Avrupa Bölgesi’nden sorumlu Pazarlama Müdürü Jan Kaempfer yeni ürünle ilgili olarak şunları söylüyor: “Toughpad FZ-M1 sınıfının en üst teknolojiler ve üretim süreçlerinin bir ürünü. Bu nitelikler sayesinde Toughpad FZ-M1, kurumsal çalışanların farklı mobil ortamlarda verimli bir şekilde çalışabilmesini sağlayan, güçlü, küçük ve fansız çalışan 7 inç bir tablet olarak öne çıkıyor. Trenle seyahat eden çalışanlara bilet bilgisi ve canlı tarife gibi destekler sunmaktan, polislere devriye esnasında hızlı, basit ve etkili bir kullanım sunmaya kadar farklı işlevleri yerine getiren Toughpad, mobil çalışanların en büyük yardımcısı.”

Panasonic Toughpad FZ-M1-4

Mobil çalışanların Toughpad FZ-M1’den en yüksek faydayı sağlamaları için masaüstü kızağı, araç yuvası, çoklu pil şarj aleti, omuzluk, el kayışı, taşıma kılıfı ve pasif kalem gibi aksesuarlar sunuluyor. Toughpad FZ-M1 Şubat 2014’ten itibaren 2099 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Toughpad FZ-M1’in en son Intel Celeron işlemcisine sahip bir versiyonu 2014’ün ortalarında satışa sunulacak. Bu versiyon Windows 8.1 işletim sistemine sahip olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com