Kategoriler
Özel Teknoloji

En İyi Akıllı Saatler Hangileridir? En İyi Akıllı Saatlerin Özellikleri ve Fiyatları

Saatlerde Akıllı Oldu

Akıllı telefon, tablet derken artık saatlerimizde akıllı oldu. Telefonların çıkması ile zamanı telefondan öğrenmek saatleri geri planda bıraksa da geçtiğimiz yıl akıllı saatlerin piyasaya çıkması ve başına akıllı kelimesi konması saatleri tekrar gündeme getirdi. Birçok önce gelen firma akıllı saat sektörüne girdi ve rekabet de başladı. İşte şimdiye kadar çıkan en iyi akıllı saatler, özellikleri ve fiyatları…

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdiye Kadar ki En İyi Akıllı Saatler

Sony Smart Watch Akıllı Saat

Diğer rakiplerinin yanında artık eskimiş gibi gözükse de, yapması gereken işleri gayet iyi bir şekilde yerine getiren Sony Smartwatch, Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve üzeri neredeyse tüm cihazlar için kullanılabilir durumda.

Sony Smartwatch Akıllı Saat

Küçük kardeş olarak nitelendirebileceğimiz cihaz değiştirilebilir ve renkli kordonlara da sahip. Üzerinde kamera veya mikrofon bulundurmayan cihaz ile telefon görüşmeleri yapmak mümkün değil ancak telefonunuzu kontrol etmek, müziklerinizi uzaktan yönetmek, hızlıca sosyal ağlara bağlanmak gibi en temel işlevleri uygun fiyatlı bir saat ile yapmak istiyorsanız Sony Smartwacth tam size göre. Ülkemizde resmi kanallardan satışa çıkmış cihazı son zamanlarda bulmak baya zorlaştı. Ancak online alışveriş sitelerinde sınırlı sayıda mevcut olduğunu belirtelim. Sony akıllı saat konusunda en iddialı isimlerden… Şu an piyasada bulunan 2 adet akıllı saatinin yanı sıra firma, geçtiğimiz hafta düzenlenen teknoloji fuarı CES 2014’te bir de akıllı bileklik tanıttı.

Sony Smart Watch Akıllı Saatin Fiyatı: 200TL (ortalama)

Sony Smart Watch Akıllı Saatin Pil ömrü: 4 gün (ortalama)

Sony Smart Watch 2 Akıllı Saat

Sony’nin akıllı saat yelpazesindeki büyük abisi olan bu cihaz kendinden önce gelen Smart Watch’a göre daha fazla özellik sunuyor. Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve üzeri neredeyse tüm telefonlarla uyumlu olan bu cihaz kendine özel yüzlerce uygulama seçeneği ile geliyor. NFC ile kolayca akıllı telefonunuza bağlanan saat değiştirilebilir kordona sahip. Plastik ve metal kordon seçenekleri olan saat aynı zamanda çeşitli renk seçenekleri de sunuyor.

Sony Smartwatch 2 Akıllı Saat

İlk saatte olduğu gibi kamera yada mikrofon bulundurmayan cihaz telefon konuşmalarına izin vermiyor ancak Sony Xperia telefonlarında aramaları cevaplama veya reddetme seçeneğine sahipsiniz fakat konuşamadıktan sonra bunun ne kadar yararlı bir özellik olacağını bilemiyoruz. Cihazda gelişmiş bir sosyal ağ entegrasyonunun yanı sıra bir çok farklı işe yarayacak olan çeşitli uygulamalar bulunuyor. Sony önceki Smart Watch’tan farklı olarak bu saatini suya dayanıklı yapmış, ancak saati takıp metrelerce suya dalmayı düşünmeyin çünkü sadece elinizi yıkarken bozulmayacak veya yağmur altında kullanabileceğiniz şekilde tasarlanmış.

Sponsorlu Bağlantılar

Sony Smart Watch 2 Akıllı Saatin Fiyatı: Plastik kordon 450 TL – Metal kordon 500 TL

Sony Smart Watch 2 Akıllı Saatin Pil Ömrü: 4-5 gün

Samsung Galaxy Gear Akıllı Saat

Samsung’un ilk akıllı saati olan Gear bazı kullanıcılar tarafından çok beğenilmesine rağmen, cihaza gelen eleştirilerde bir o kadar fazla. Sınırlı sayıda telefona destek sunan Gear sadece Samsung’un belli telefonları ile çalışmakta. Yakın zamanda gelecek güncellemeler ile desteklenecek cihaz sayısının artması beklenirken Samsung dışındaki cihazlara destek vermeyeceği neredeyse kesin. Rakiplerinde bulunmayan kamera ve mikrofon Galaxy Gear’da bulunmakta. Biri gürültü engelleyici çift mikrofon barındıran cihaz ile telefon görüşmeleri yapmak tahminlerden çok daha kolay. Sesi güzel bir şekilde karşı tarafa ileten Gear kamera konusunda da bir saate göre oldukça başarılı.

Samsung Galaxy Gear Akıllı Saat

1.9 MP’lik kamerası ile 15 saniyelik 720p HD video çekebilen cihaz, çektiğiniz fotoğrafları otomatik olarak akıllı telefonunuza gönderebiliyor. Sony Smart Watch 2 kadar olmasada Samsung’un özel olarak açtığı uygulama dükkanında 100’e yakın uygulama sunan cihaz ile çeşitli sosyal ağlara, sağlık ve spor uygulamalarına erişebilirsiniz. Üzerinde adımsayar yüklü gelen cihazın kordonu değiştirilemese de 6 farklı renk seçeneği sunması kullanıcıları tatmin ediyor.

Samsung Galaxy Gear Akıllı Saatin Fiyatı: 800 TL

Samsung Galaxy Gear Akıllı Saatin Pil ömrü: 2.5 gün

Pebble Akıllı Saat

Pebble, kendini rakiplerinden ayırt edecek bir çok özellik sunuyor. Büyük firmaların saatlerinin karşısında dimdik ayakta duran Pebble işe bir Kickstarter projesi olarak başladı. Basit yapısı, kolay kullanımı ve açık kaynak kodları ile kişiselleştirme isteyen kullanıcıların ilgisini çekiyor.

pebble Akıllı Saat

Cihaz 1,36-inç E-paper ekran ile geliyor. Renksiz özellikte olan bu ekran güç tasarrufu ve güneşte okunabilirlik sağlıyor. iOS veya Android cihazınıza Bluetooth 4.0 ile bağlanan cihaz, sadece 38 gram ağırlığında. Sony Smart Watch ile suyun altına dalamayacağınızı söylemiştik ancak bu durum Pebble için geçerli değil. 5 ATM basınca dayanabilen Pebble ile yaklaşık 50 metre derine dalabilir, uzunca zaman geçirebilirsiniz. Telefonunuzun GPS özelliğini kullanarak saatte kaç km hızla gittiğiniz gibi bilgileri size sunan Pebble’ın kontrolünü 4 adet tuşla kolayca sağlayabilirsiniz. CES 2014’te metal versiyonuda duyulan Pebble’ın metal olanlarıda kendi ile aynı özellikleri sunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Pebble Akıllı Saatin Fiyatı: 600 TL ( Yurtdışı 150$)

Pebble Akıllı Saatin Pil ömrü: 7 gün

Qualcomm Toq Akıllı Saat

Akıllı saat dünyasının en yeni üyesi Qualcomm Toq oldu. 2013 sonlarında tanıtılan CES 2014’te detaylı inceleme fırsatı bulduğumuz cihazın ekranı rakipleri ile arasını açmasındaki en önemli faktör olarak karşımıza çıkıyor. Qualcomm’un patentli “Mirasol” teknolojisine sahip ekran çok az güç harcayarak direkt güneş ışığında bile görünürlük sağlıyor. Sadece Android cihazlar için destek sunan Toq kablosuz olarak şarj olabiliyor.

Qualcomm Toq Akıllı Saat

Ek olarak satın alınabilen Bluetooth kulaklıkları ile mükemmel uyumlu biçimde çalışan cihazın kulaklıklarıda aynı şarj aleti ile kablosuz olarak şarj olabiliyor. Henüz çok yeni olan cihaz kendisine uygun bir kaç uygulama ile geliyor ancak zamanla yeni uygulamaların çoğalacağı, cihazın çok daha kullanışlı hale geleceği kesin. Özellikle maillerinize sık sık bakıyorsanız geniş ekranı ve daha gelişmiş mail özellikleri ile bu cihaz diğer akıllı saatlere göre daha çok işinize yaracağa benziyor. Cihazın yakın zamanda beyaz versiyonuda satışa sunulacak.

Qualcomm Toq Akıllı Saatin Fiyatı: 350$

Qualcomm Toq Akıllı Saatin Pil ömrü: 7 gün

Sponsorlu Bağlantılar

“En İyi Akıllı Saatler Hangileridir? En İyi Akıllı Saatlerin Özellikleri ve Fiyatları” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com