Kategoriler
Oyun Özel

GTA 5 Yama İnmiyor (GTA 5 Patch Sorunu)

GTA 5 Yamaları Bir Türlü İnmiyor

RockStar Games’in ünlü oyunu GTA 5 bilindiği gibi kısa sürede dünyanın en çok satan oyunları arasına girerek çok büyük bir başarı elde etti. Ama GTA 5 oyunseverlerin küçük bir sorunu var. O da sürekli çıkan bu yamaları indirme sorunu. GTA 5 için sürekli olarak yama çıkmakta ve bu yamaların dosya boyutu oldukça fazla. İşte bu nokta da Patch sorunu ortaya çıkıyor. Bu yamaları indirmeme gibi bir şansınız yok. Online mod oynasanız da oynamasanız da bu yamaları indirmek zorundasınız. Çünkü aksi taktirde oyuna giriş yapamıyorsunuz. Yamaları indirirken de patch sorunu nedeniyle yamalar bir türlü inmek bilmiyor. Peki ne yapılmalı?

Sponsorlu Bağlantılar

GTA 5 Patch (Yama İndirememe) Sorunu

Bu sorunun birden fazla nedeni olabilir. Oyunu uzun süre oynamama yada bilgisayara format attıktan sonra yedekleme diski üzerinden oyunu açmaya çalışma gibi durumlarda yama ile ilgili bazı işlemler yapılmaya başlanıyor. Böyle bir durumda ise GTA 5 Launcher kendiliğinden kapanıyor ve her açtığınızda yamaları baştan indirmeye başlıyor ve sizi bir döngüye sokabilir. Bu launcher sorununu çözmek için Rockstar Social Club yazılımını tekrar kurup giriş yapmalısınız.

Eğer GTA 5 oyununu Steam üzerinden satın aldıysanız o zaman sorununun çözümü farklı. Böyle bir durumda Komut istemini açmanız gerekiyor.

  • Windows 7 için; Başlat>Çalıştır yolunu izleyip gelen ekrana cmd yazın ve Enter tuşuna basın.
  • Windows 8/8.1/10 için Başlat butonuna tıklayın ve klavyeden cmd yazın ve Enter tuşuna basın.

Eğer oyunu kurarken varsayılan dosyaya kurduysanız;

Karşınıza çıkan komut istemi penceresine c:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V yazın ve Enter tuşuna basın. Daha sonra ise GTAVLauncher.exe -verify -noChunkedDownload yazıp tekrar Enter tuşuna basın.

Eğer oyunu kurarken farklı bir dosyaya kurduysanız (örneğin D>oyunlar>gta 5);

Sponsorlu Bağlantılar

Karşınıza çıkan komut istemi penceresine d: yazın ve Enter tuşuna basın. Daha sonra oyunu D’nin altına kurduğunuz yolu yazın (oyunlar\gta 5) ve Enter tuşuna basın. Son olarak GTAVLauncher.exe -verify -noChunkedDownload yazıp tekrar Enter tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com