Kategoriler
Ne & Nasıl

LG G2, LG G3 ve LG G4 Hard Format (Reset) Atma

LG Akıllı Telefonum Açılmıyor

LG akıllı telefonların işletim sistemi bildiğiniz gibi Android işletim sistemi. Tüm Android işletim sistemlerinde olduğu gibi eğer LG akıllı telefonunuzda da işletim sisteminiz düzgün çalışmazsa telefonunuz sürekli sorun yaratır. Bu sorunlardan birisi de telefonunuzun açılmaması. Eğer bir telefon açılmazsa norma şartlarda fabrika ayarlarına döndürülür. Fabrika ayarlarına döndürmek hemen hemen bütün Android telefon ve tabletlerde aynı gibi.

Sponsorlu Bağlantılar

Ama LG telefonunuz hiç açılmazsa ne yapabilirsiniz? Bunun için hard format seçeneği mevcut. Yani telefonu mecbur ederek, her şeye rağmen format attırma işlemi. Bu işleme hard reset işlemi de denilmektedir.

LG Akıllı Telefonlara Hard Reset Atma İşlemi

lg telefon hard reset atma-1

LG G2, LG G3 yada LG G4 akıllı telefonlarınıza hard format yada hard reset atmak için telefonunuzun arkasında bulunan ses kısma ve güç tuşlarına aynı anda basmanız gerekiyor. Telefonunuz açıldığında tuşları bırakıp bir daha basın. Böyle yaptığınız taktirde karşınıza “Factory data reset” ekranı gelecektir. Eğer gelmediyse telefonunuzu kapatıp tekrar aynı işlemi yapın.

lg telefon hard reset atma-3

Bu ekranda size şu sorulmakta; “Telefonunuzu sıfırlamak istiyor musunuz?” Siz burada evet yani “Yes” seçeneğini seçeceksiniz. Ama bu işlemi yaparken dokunmatik ekran devre dışı kaldığı için arkada bulunan ses kısma ve ses açma tuşlarını kullanacaksınız. Siz ses kısma tuşuna basarak “Yes” seçeneğini seçip güç tuşuna basın. Karşınıza bir ekran daha çıkıyor. Burada da “Yes” seçeneğine güç butonu ile basıyoruz.

lg telefon hard reset atma-2

Artık telefonunuz sıfırlama işlemini başlattı. İşlemin bitmesini mutlaka bekleyin. İşlem bittiğinde telefonunuzu ilk satın aldığınız gibi bulacaksınız. Telefonunuz açıldığında gerekli ayarlamaları yapmalısınız. Ardından telefonunuz tertemiz olarak kullanıma hazır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com