Kategoriler
Mac OS

macOS Sierra Yenilikleri (Özellikleri) ve Çıkış Tarihi

Mac OS X Yerine macOS Sierra (macOS Sierra Nedir?)

Apple, kendi bilgisayarlarında kullandığı işletim sistemi olan Mac OS X işletim sisteminin adını değiştirdi ve bu işletim sistemine macOS Sierra ismini verdi. Yani Macbook cihazlarda bundan sonra kullanılacak işletim sistemi macOS Sierra olacak. Apple, WWDC 2016 etkinliğinde tanıttığı bu yeni işletim sistemi birçok yenilik ile gelecek.

Sponsorlu Bağlantılar

macOS Sierra Yenilikleri

Mac OS X işletim sisteminin yerine kullanılacak macOS Sierra işletim sisteminin dikkat çeken ilk özelliği Auto Unlock özelliği. Bu özellik sayesinde bilgisayarınız kapandığında her defasında şifre girmenize gerek kalmayacak. Örneğin kolunuzdaki Apple Watch akıllı saatinize bu özelliği tanımladıktan sonra şifre derdinden kurtuluyorsunuz.

Yeni özelliklerden birisi de Apple Pay özelliğinin Macbook’lara gelmesi. Böylece Macbook bilgisayarınızdan Apple Pay ile alışveriş yapılabilecek. Sesli asistan Siri’de gelen yeni özelliklerden. Artık Macbook’larda Siri kullanılabilecek.

macOS Sierra yenilikleri ve çıkış tarihi

macOS Sierra’ya gelen Universal clipboard özelliği sayesinde Apple cihazlar arası iletişim artırılmış. Bu özellikle ile bir Apple telefonunuzdaki bir yazıya Apple bilgisayarınızdan erişebileceksiniz.

macOS Sierra Çıkış Tarihi

macOS Sierra işletim sistemi bir an önce kullanmak isteyenler için bu gece hemen dağıtılacak. Tabi Developer Preview sürümü şeklinde. Tabi bu sürümü indireceklerin unutmamaları gereken konu bu sürümün hatalı olabileceği be sadece geliştiriciler için yayınlandığı. Yani normal kullanıcılar için değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Temmuz ayı içinde Public beta versiyonu dağıtılmaya başlanacak. macOS Sierra işletim sisteminin tam sürümü ise bu yılın son çeyreğinde kullanılmaya başlanacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com