Kategoriler
İnternet

Taksitsiz Alışveriş Nedir? Hangi Ürünlerde Taksitsiz Alışveriş Geçerli?

Taksitsiz Alışveriş Ne Demektir?

1 Şubat 2014 yılı itibariyle geçerli olan yeni yasa ile artık bazı ürünlerde kredi kartı ile taksit dönemi bitti. Bunların en başında hemen her insan da olan cep telefonu geliyor. Yani eğer bir cep telefonunu kredi kartı ile almak istersen hiçbir taksit olmadan tek çekim ile satın alabiliyorsunuz. Amaç, bilinçsiz kredi kartı kullanımının önüne geçmek.

Taksitsiz Alışveriş Kategorisine Giren Ürünler

Yeni kredi kartı düzenlemesi, gece yarısından sonra yürürlüğe girdi. Saatler 00.00’ı geçtikten sonra bazı online alışveriş sitelerinin yeni düzenlemeyi uygulamaya başladığı görüldü. Cep telefonlarında 12 ayı bulan taksitler yeni yasa ile birlikte yerini peşin satışlara bıraktı. Bilgisayarlar için de 9 ay taksit sınırlaması getirildi. Teknosa.com, Hepsiburada.com, Gittigidiyor.com, Vatanbilgisayar.com gibi birçok online teknoloji ve açık artırma mağazası, 1 Şubat gününe girilmesiyle birlikte taksitli satışlarını sonlandırdı.

Sponsorlu Bağlantılar

taksitli alışveriş

 

Taksitli Alışveriş Bitti

Taksitli satışların sonlanmasıyla birlikte bazı mağazalar da fiyatlar da indi. Buna karşın, Apple Türkiye Online Mağazası’nda yeni günün ilk saatlerinde de taksitli satışların aktif olduğu görüldü. Bazı alışveriş sitelerinde “taksitli satış” seçeneği tamamen kaldırılırken, bazılarında “taksit” bağlantısına tıklanıldığında “yasal düzenleme gereği 1 Şubat 2014 tarihi itibarıyla cep telefonu kategorisinde taksit uygulanamadığı” yönünde bilgilendirme yazısı çıktı. Yeni düzenleme tablet kategorisini de ikiye ayırdı.

Sadece Wi-Fi bağlantılı tabletler bilgisayar kategorisinde değerlendirildiği için 9 aya kadar taksitle satılırken, 3G / 4G bağlantılı tabletler telekomünikasyon ürünü sınıfına girdikleri için taksitle satılamıyor. Uygulanın önümüzdeki günlerde tamamen yerleşmesi bekleniyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com