Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows’ta Ekrandaki Video Görüntüsünü Kayıt Etme Nasıl Yapılır?

Bilgisayarın ekranındaki görüntüyü kayıt etme programı, windows da ekranı kaydetme programı, ekran kayıt programı.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğitim Video Nasıl Hazırlanır?

Bazen bilgisayarda yaptığımız fare hareketlerini, açtığımız sayfa ve uygulamaların ekran görüntüsünü kayıt etme ihtiyacı duyuyoruz.Windows 8 yüklü bir bilgisayarda ekran görüntüsünü almak için Windowstuşu + PrintScreen tuşlarına aynı anda basmamız ekran görüntüsünü fotoğraf olarak kayıt etmek için yeterlidir.

Ekran görüntüsünü hareketli olarak yani video şeklinde kayıt etmek istersek imdadımıza üçüncü parti yazılımlar yetişiyor. Bu yazılımlar temelde ekranda yaptığımız bütün hareketleri video olarak kayıt etme özelliğine sahip.

İster sesli, istersek sadece görüntülü yapılan bu kayıtlar, avi ya da benzeri bir formatta saklanabiliyor. İnternette bu tarz yazılımlardan yüzlercesini bulmak mümkün. Bazı yazılımlar ücretsiz iken gelişmiş özelliklere sahip olan versiyonlar için ödeme yapmak gerekiyor.

camstudio-ekran video görüntüsü kayıt

Birçok yazılım var

Windows’ta ekran görüntüsü almak için CamStudio isimli ücretsiz uygulamayı kullandık. İster bütün ekranı, istersek de ekranın bir kısmındaki hareketleri kayıt edebilen uygulama camstudio.org adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yazılımı bilgisayara kurduktan sonra açtığımızda karşımıza basit ama kullanışlı bir arayüz çıkıyor. Arayüz üzerinde bulunan kırmızı renkli kayıt tuşuna bastığımızda ekran görüntüsü alınmaya başlıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com