Kategoriler
Ne & Nasıl

Mac OS X İşletim Sisteminde Oturum Açma Ekranını Düzenleme

Bilgisayar açılırken ekrana nasıl yazı yazılır, oturum açma bölümünde resim değiştirme nasıl yapılır, Bilgisayar yada oturum açılırken ekrana nasıl mesaj bırakılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Arka Plan (Background) Resmi Nasıl Değiştirilir?

MacOS X 10.7 ve üzerinde arka plan resminin bulunduğu klasörün tam yolu aşağıdaki gibidir.

/System/Library/Frameworks/AppKit.framework/Versions/C/Resources/

Bu klasöre ulaşmanın en kolay yolu Finder uygulamasındaki Gitmenüsünün altındaki Klasöre Git öğesini seçmek ve açılan satıra bu yolu yapıştırıp/yazıp enter tuşuna basmaktır. Arka plan resminin ismiNSTexturedFullScreenBackgroundColor.png ‘dir. Arka plan olarak kullanmak istediğiniz resmi bu isimle bu klasöre kopyalarsanız bir sonraki oturum açma ekranında bu arka plan görüntüsü ile karşılaşırsınız. Orjinal arka plan resmine geri dönmek için yenisini kopyalamadan önce eskinin yedeğini almayı unutmamalısınız. Burada kullanılan resim 256 x 256 piksel büyüklüğünde bir resimdir ve sistem tarafından otomatik olarak ekrana dağıtılacak ve tüm ekranı kaplaması sağlanacaktır. Bu sebeple yanyana koyulduğu zaman simetrsii bozulmayacak bir resim seçmeniz gerekebilir. Eğer bir fotoğrafı arka plan resmi yapmak isterseniz ekranınızın tam ölçülerinde ve 72 dpi çözünürlüğünde bir resim hazırlamanız gerekecektir.

Açılışta Mesaj Gösterme

Mac OS X 10.7’den sonraki işletim sistemlerinde açılış ekranına bir mesajyazmak için Sistem Tercihleri‘nde Güvenlik ve Gizlilik ayarlarının altındaki Genel sekmesi içerisinde bulunan Ekran kilitliyken bir ileti göster kutucuğunu işaretleyip Kilitli İletisini Ayarla butonuna basarak istediğiniz mesaj metnini yazabilirsiniz. Bu bölümde mesajınızın en fazla 200 karaktere kadar olan kısmı görüntülenecektir.

Açılış Ekranında Bilgi Göstermek

Eğer ortak kullanımı olan bir bilgisayarınız varsa oturum açan her kullanıcının her oturum açtığında bir mesaj görmesini istiyorsanız basit bir text dökümanı ile bunu sağlayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Tek yapmanız gereken mesaj metnini txt uzantılı bir dosyanın içine yazarak PolicyBanner.txt ismi ile Macintosh HD > Library > Security klasörünün içerisine kaydetmektir.

oturum açılışı

Dilerseniz zengin metin formatı (rtf) ile kaydederek mesajınıza görsel öğeler de ekleyebilirsiniz.

Bu bilgi ekranını bilgisayarda oturum açan herkes tarafından görüntülenmesini isitiyorsanız, oluşturduğunuz dosyanın kullanıcı yetkilerini aşağıdaki komutlardan uygun olanını Terminal uygulamasındayazarak değiştirmeniz gerekecektir.

sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.txt

sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.rtf

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com