Kategoriler
Ne & Nasıl

MAC OS İşletim Sistemi için Sosyal Medya Uygulamaları

Windows Dışında İşletim Sistemleri de Var

Bilgisayar kullananların birçoğu Windows’u tercih ettiği için insanlar Windows dışındaki işletim sistemleri hakkında pek bilgi sahibi değiller. Sadece Windows dışındaki işletim sistemlerini kullananlar bilgi sahibi. Aslında Mac OS işletim sistemi de oldukça kullanışlı ve Windows gibi birçok program ve uygulaması var. Windows da kullanılan Windows Live Messenger, facebook, twitter gibi birçok program aslınad MAC OS içinde mevcut. Ama maalesef insanlar pek bilmiyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Mac Bilgisayarda Sosyal İletişim Programları

Adium

Açık kaynak kodlu olarak dağıtıma sunulan Adium isimli yazılım başta Windows Live Messenger olmak üzere MobileMe, Yahoo! Messenger, Twitter, Facebook Chat gibi anlık yazışma yazılımlarını ve sosyal ağları destekliyor. Desteklenen tam listeyi görmek için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Programı indirip sisteminize kurup ilk kez çalıştırdığınızda hesaplarınızı ekleyebileceğiniz bölüm karşınıza geliyor. İstediğiniz herhangi bir “Tercihler” yoluyla yazılıma dair tüm detaylı ayarlara erişebildiğiniz gibi kısayol olarak CMD ve virgüle aynı anda basmanız yeterli. Karşınıza gelen pencere üzerinden klasik bir anlık mesajlaşma yazılımındaki gibi takip ettiğiniz kişilerin listeli geliyor ve istediğiniz kişiyi seçip 140 karakterlik o meşhur laf cambazlıklarını yapabiliyorsunuz.

Social Tab for Facebook

 

Mac için diğer ücretsiz olarak dağıtılan yazılım ise Social Tab for Facebook. Programın en alt kısmında yer alan ayarlar bölümünde karşınıza yenilenme süresi, bilgisayar açıldığında yazılımın da başlayıp başlamayacağı gibi şıklar getiriliyor, ayrıca bazı klavye kısayolları da değiştirilebiliyor bu bölüm sayesinde.

 

Uygulamayı çalıştırıp hesabınızı ekledikten sonra Facebook’a yazılım üzerinden kolayca kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Arayüz zaten çok basit, herhangi bir açıklama yapmaya bile gerek duymuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter

Twitter’da olup bitenleri anında, güncel bir şekilde görüntülemek, arkadaşlarınızın tweet’lerine cevaplar vermek ve çeşitli güncelleştirmeler yapmak için bu uygulama gerçekten çok kullanışlı ve pratik bir yol sunuyor.

Ayarlamalar kısmında yüklenecek fotoğrafların hangi servis üzerinden yükleneceğinden tutun da, tweet’lerin yazı karakteri boyutu bile kolay bir şekilde ayarlanabiliyor. Birden fazla Twitter hesabını aynı pencereler üzerinden takip etmek isteyenler için de Twitter uygulaması büyük önem taşıyor.

Tab for Google+

İşte bu da Google+’ın Mac için hazırlanan uygulaması. Ücretsiz bir şekilde yukarıdaki bağlantı üzerinden uygulamayı indirip, kurun. Ardından hesabınızla giriş yaptıktan sonra Facebook uygulamasındaki gibi bir ekran karşınıza gelecek. Bu yazılımın ayarlar kısmına baktığımızda pek detay sunulmadığını görüyoruz.

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra Google+’ı doğrudan bu yazılım sayesinde kullanmaya başlayabiliyorsunuz, ilk açtığınızda otomatik olarak arkadaş bulucu da sizi uyarıyor.

TweetDeck

Twitter’ın sade uygulaması size yeterli gelmediyse ve daha fazla detay görmek istiyorsanız o halde TweetDeck size fazlasıyla yetecektir. TweetDeck’in ayarlar bölümünde ise hesap ekleme / çıkarma ve yine yükleme yapılacak servisleri seçebildiğiniz özel bir sekme yer alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu yazılım sayesinde aynı ekran üzerinde üçe bölünmüş pencereler karşınıza getiriliyor ve bu kısımlardan en soldakinde yeni tweet’ler, ortadakinde size RT edilmiş tweet’ler ve son kısımda da özel mesaj yoluyla size ulaşanlar görüntülenebiliyor. Hatta yine bu üç sekmeye Facebook’u da adapte etme şansınız var.

MAC-OS-tweetdeck

Mac için hazırlanan sosyal medya uygulamaları elbette bunlarla bitmiyor, ancak biz en popülerleri ve ülkemizde en çok kullanılan servislerin yazılımlarını bir araya getirmeyi tercih ettik.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com