Kategoriler
İnternet

Dosya Yedeklenmekten Başka Google Drive’da Yapılacak 10 Şey

Yedekleme Yapmaktan Çok Daha Fazlası

Çoğu insan fotoğraflarını, görüntülerini, videolarını ve belgelerini bulutta kaydetmek için Google Drive’ı kullanıyor. Böylece veri kaybı endişesi olmaksızın her yerde erişebiliyorlar. Bu Google Drive’ı verilerinizi internet’te depolamak için mükemmel bir araç haline getiriyor. Depolama verilerinin yanı sıra Google Drive bir dokümandaki ortak çalışmalardan otomatikleştirilmiş tüm Drive’da sohbet etmek için çok çeşitli özelliklere sahip. Google Drive ile yapabileceğiniz çok şey var.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Drive İle Neler Yapılabilir?

1 – Belgenin Sağ Tarafında Doğrudan Sohbet Etme

İşbirliği içinde bir belgede çalışmanın, çalışma sayfasının her ayrıntısını ve diğer ortaklarınızın ne düşündüğünü ya da ne yapmanızı istediğini bilmesinin gerektiğini bilirsiniz. Google Drive herhangi bir dokümandaki değişiklikleri gerçek zamanlı olarak yapmanıza ve burada sohbet etmenize olanak tanır. Hatta bunu yeni ortak çalışanlarla paylaşabilir ve Drive’ınıza taşıyabilirsiniz.

2 – Belgeleri Herkesle Paylaşma

Google Drive ile yalnızca davet edeceğiniz kişilerle işbirliği yapmıyor ve çalışmıyorsanız bu belgeleri herkese açık hale getirebilirsiniz. Herkes anonim olduğu için belgeleri düzenleyebilecek. Böylece belgeleri oluşturabilir, görüntüleyebilir veya düzenleyebilirler.

3 – Kişilerle Arama

Birkaç belge için paylaşıldığında o belgenin adını hatırlamak güçleşir. Dolayısıyla belge bulmak zorlaşmaktadır. Goo Drive’da sadece o kişinin tüm belgelerine ait olan sonuçları gösterecek şekilde ad veya e-posta adresine sahip kişiyi arayabilirsiniz.

Google Drive Nedir? Android Telefondan Dosya Paylaşımı

4 – Fotoğrafları Kırpma

Herhangi bir resmi yüklediniz ve şimdi düzenlemek istiyorsanız Google Drive’da resimlerinizi kırpmak için çeşitli fotoğraf kırpma seçenekleri bulunmakta. Sadece kırpmak istediğiniz resmi açın ve Kırp simgesini kullanın. Bunun için öncelikle örneğin Dökümanlar bölümünü açın ve resim ekleyin. Sonrasında resmin üzerine tıkladığınız zamna kırpma simgesi görünecektir. Buradan resmi kırpabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Gmail’e Google Drive Dosyaları Ekleme

Her ikisi de bağlantılı olduğu için Gmail ekini doğrudan Google Drive hesabınızdan kaydedebileceğinizi biliyorsunuzdur. Bunu yapmak açıktır ancak bir dosyayı Google Drive’dan doğrudan indirip Gmail’e yeniden yüklemenize gerek kalmadan doğrudan Gmail’e ekleyebilirsiniz.

WhatsApp’ı Google Drive’a Yedekleme

Yani Gmail ile e-posta gönderirken mailin ekler bölümünden direkt olarak Drive’daki bir dosyayı s-postaya ekleyebilirsiniz.

6 – Google Formlarını Özelleştirme

Google Drive formu elektronik tablo belgesine otomatik olarak derledi. Oluştur’u tıklayıp daha sonra Form’u seçerek yeni form oluşturabilirsiniz. Bu formu günlük rutin olarak çeşitli amaçlar için kullanabilirsiniz ve zaman harcamadan ve kağıt veya kalemle uğraşmadan bu formu doldurmak için başkalarını da davet edebilirsiniz.

Ücretsiz Olarak Google Drive Alanını Artırma

Doldurma formları için metin kutuları, onay kutuları, listeler, ızgaralar, ölçekler ve çoklu seçenekler gibi çeşitli seçenekler verilir. Ayrıca değerler ve matematiksel formüller otomatik olarak Microsoft Excel gibi hesaplanacak gibi çeşitli seçenekleri gerçekleştirmenize izin verir.

7 – Silinmiş Dosyaları Geri Getirme

Veri silme genellikle yanlışlıkla gerçekleşir ve hatta Google Drive’da da olabilir. Yani şans eseri herhangi bir dosyayı sildiyseniz dosyayı 30 gün içinde depodan geri alabilirsiniz. Aksi taktirde dosya sonsuza kadar silinecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

8 – Google Drive Uygulamalarını Yükle

Google Drive söz konusu olduğunda uygulamalar nasıl unutulabilir? Google Chrome için Google Drive ile çalışan çeşitli uygulamalar vardır. İsterseniz bu Chrome uygulamalarını Drive hesabınıza yükleyebilirsiniz.

Gmail’deki Ekleri Doğrudan Google Drive’a Kaydetme

9 – 60 Dil İle Çalışma

Google Drive dünya çapında kullanılmaktadır ve Google zaten toplam 60 dile kadar destek veriyor. Ayarı değiştirerek tercih ettiğiniz dili seçebilirsiniz. Ayarlar > Genel bölümüne gidin ve istediğiniz dili seçin.

10 – Eklentilerle Deneyler Yapma

Google Drive,Google sayfalarında, dokümanlarında ve formlarında çalışan çeşitli eklentileri içerir. Hızlı bibliyografya oluşturmak için EasyBib, belgenizdeki tüm tweetleri aramak ve kaydetmek için Twitter curator bulunur. Elektronik tabloların, Google Takvim’in davranışını özelleştirebilir veya Gmail etkinliğinizin istatistiksel raporlarını oluşturabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com