Kategoriler
Ne & Nasıl

Nokia 8 Parmak İzi Kilidi Ekleme ve Silme

Nokia 8 İçin En Üst Düzey Güvenlik

Bilindiği gibi birçok akıllı telefonda olduğu gibi Nokia 8 model telefonda da parmak izi okuyucu var. Parmak izi kilidinin amacı en üst düzey güvenlik sağlamaktır. Dolayısıyla parmak izi kilidi kullanıldığı taktirde telefonu sizden izinsiz kimse açamaz. Tabi eğer uyumuyorsanız ? Peki Nokia 8 telefona parmak izinizi nasıl ekleyeceksiniz? Bunu yapmak aslında zor bir iş değil. İşte cevabı.

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia 8 Parmak İzi Kilidi Ekleme

1 – Öncelikle menüden “Ayarlar” bölümüne girin.

2 – Daha sonra izlemeniz gereken yol “Güvenlik ve konum > Parmak izi”.

3 – Sonrasında ise Nokia 8 telefonunuzda parmak izi çalışmadığı durumlarda kullanabileceğiniz bir desen, şifre veya PIN belirlemeniz gerektiğini anlatan bir ekran gelecek. Bu ekranın en altındaki “EKRAN KİLİDİ AYARLA” butonuna dokunun. Sonrasında desen, şifre veya PIN seçeneklerinden birisi seçip işleme devam edin.

4 – Sonraki ekranda “Parmak izi ekle” seçeneğine dokunun.

5 – Bir sonraki ekranda ise parmak izi ekleme konusunda bir bilgilendirme ekranı gelecek. Bu bölümü okuyup “DEVAM” butonuna dokunun.

6 – Daha sonra talimatları dikkatlice okuyun ve yapın. Eğer parmak izi eklerken sorun oluşursa endişelenmeyin ve tekrar deneyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Böylece Nokia 8 telefonunuza parmak izinizi eklemiş oldunuz.

Nokia 8 parmak izi ekleme

Nokia 8 Parmak İzi Kilidi Silme

Eğer eklemiş olduğunuz parmak izlerini silmek isterseniz “Ayarlar > Güvenlik ve konum > Parmak izi” yolunu izleyip silmek istediğiniz parmak izini silin.

Sponsorlu Bağlantılar

“Nokia 8 Parmak İzi Kilidi Ekleme ve Silme” için 3 yanıt

Ali Ünal ın sorununun aynısı bende var. Tüm parmak izleri silindi. Daha önce eklenen parmak izlerini tekrar tanıtamıyorsun yani aslında unutmuş değil. Tekrar aynı parmağı tanıtmak isteyince başka bir parmakla deneyin uyarısı veriyor. bu da izi unutmadığını gösteriyor.
Bende iki kez oldu her ikisinde de şarjı bitip kapanınca ortaya çıktı.

Çözen olursa veya teknik servis ile görüşen varsa buraya yazabilir mi?

Telefonunuza virüs bulaşmış olabilir. Bir virüs taraması yapın. Ya da yüklediğiniz uygulamalardan birisi buna engel olabilir. Bunları denemeniz lazım. Eğer sorun bunlar değilse teknik servise götürmenizi öneririm.

Parmak izi ekleme işlemi yaptım ancak telefonu kapatıp açtığımda yada şarjı bitip kapandığında tekrar açıyorum ve 5 parmak izi de silinmiş oluyor tekrar tekrar parmak izi eklemekten yoruldum. Çözüm önerisi nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com