Kategoriler
Oyun Özel

2013 Yılının Oyun Teknolojileri

Amerika’nın Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı yani CES 2013’de ortaya çıkan oyun teknolojilerini değerlendirmek istedim. 2013 yılında tanışacağımız bu yeni oyun teknolojileri arasında neler var ve bizlere neler sunacak inceleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Nvidia Grid

Razer Oyun Tabletleri

CES 2013’ün en iddialı ve en önemli oyun teknolojisi olarak karşımıza Razer’ın oyun tableti çıkıyor.Dünyanın ilk oyun tableti olan Razer Edge ve Razer Edge Pro modelleri oyun dünyasının yeni oyuncakları olma yolunda büyük adım oldu.

Buiki tabletin detaylı özelliklerini daha önceki yazımızda sizlere sunmuştuk.Aşağıdaki linklerden ilgili yazılarımıza ulaşabilirsiniz.

Nvidia Grid – Bulut Oyun Teknolojisi

Oyun dünyasının yeni teknolojileri arasında Nvidia’nın 2 yeni ürünü de bulunuyor. Bunlardan birisi Nvidia Grid’dir. Nvidia Grid nedir diye soranlara bunun yeni bir bulut oyun sistemi olduğunu söylemek herhalde yeterli olacaktır. Peki ne olacak, bu sistem ne işe yarayacak?

Nvidia Grid

Bilgisayarınıza oyununuzu açıyorsunuz ve bu oyunu Nvidia’nın bulut tabanlı sunucularına gönderiyorsunuz.Daha sonra da tabletinizde veya mobil cihazınızdan bu oyunu konsol edebiliyorsunuz.Bunun en önemli avantajı ise düşük donanımlı mobil cihazlarınızda bile oyunları oynamanız oluyor. Yani bu sistem donanım ihtiyacını ortadan kaldırıyor.Çünkü bütün işlemi bilgisayarınız gerçekleştiriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Nvidia Shield – El Konsolu

Diğer bir Nvidia ürünü ise Nvidia Shield oldu. Nvidia Shield el konsolu olarak karşımıza çıkıyor.Kendisine ait bir ekranı bulunuyor ve mobil işlemci kullanan bir Android sisteme sahip.Bunun en büyük avantajı ise Nvidia Grid bulut teknolojisi üzerindeki oyunları oynayabiliyor ve televizyona aktarabiliyor olmanızdır. Yani Nvidia Grid ile ortak kullanılınca avantajı ortaya çıkıyor.

Nvidia Shield

Gelecekte oyun dünyasının yeni oyuncağı olabilecek türden bir cihaz olan Nvidia Shield, yeni el konsolu olarak karşımıza çıkacak.

Asus Ares 2 Ekran Kartı

Diğer bir teknoloji ise Asus’un CES 2013’de tanıttığı Ares 2 ekran kartı.Piyasadaki en yüksek performansa sahip ekran kartı olmaya aday bir ekrantı diyebiliriz.Bu ekran kartının en önemli özelliği üzerinde iki tane AMD Radeon HD 7970 grafik işlemci barındırmasıdır.Bu sayede band genişliği 2 katına çıkıyor ve devasa bir işlem yapma kapasitesi ortaya çıkıyor.

Asus Ares 2 Ekran Kartı

Yine ekran kartı 6 GB RAM sunuyor. Oyunlardaki bütün ayarları sonuna getirseniz bile sınırsız bir oyun performansı sunacak. Sıvı soğutma sistemi sayesinde de ısınma sorunu ortadan kalkacak.Bu ekran kartına sahip olmak için 2000 dolar gibi bir fiyatı gözden çıkarmak gerekecek.

Microsoft IllumiRoom

Bir diğer teknoloji de Microsoft’tan. Microsoft IllumiRoom isimli bu yeni teknoloji bulunduğunuz mekanı tarayarak mekanda bulunan cihazların haritasını çıkarıyor.Daha sonra oyun oynarken, örneğin oynadığınız oyundaki efektlerini (yağmur kar vs.) size gerçekte odanızın içinde gibi yaşatıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu konu hakkında detaylı bilgiyi de sizlere aşağıdaki linte yer alan yazımızda açıklamıştık.

Illumiroom Oyun Teknolojisi

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com