Kategoriler
Mobil

Android İşletim Sistemli Nokia Telefonlar – Nokia X, Nokia XL ve Nokia X+

1 Değil 3 Tane Yeni Nokia Akıllı Telefon

Merakla beklenen Android işletim sistemli Nokia akıllı telefonlar sonunda görücüye çıktı. Mobile World Congress 2014 fuarında Nokia 1 değil ta 3 tane akıllı telefon birden tanıttı. Yalnız bu akıllı telefonlar tam olarak Android işletim sistemli değil. Sadece Android altyapısını kullanıyorlar.

Nokia X, Nokia XL ve Nokia X+ Özellikleri ve Fiyatı

Android altyapısını kullanan fazlasıyla özelleştirilmiş arayüzlere sahip olan bu iki telefon, Microsoft’un hizmetlerini Android uygulamalarıyla buluşturuyor. Her iki cihaz da 4 inç ekrana sahip olacak, X+ modeli genişletilebilir hafıza ve daha fazla bellek ile kullanıcılara sunulacak. Cihazların varsayılan sanal depolama alanı Google’ın bulutu yerine Microsoft’un yeni tanıttığı bir diğer servis olan OneDrive olacak. Uygulamaların ödemeleri uygulama içerisinden veya operatör ücretlendirmesiyle gerçekleştirilebilecek. Microsoft’un mobil işletim sisteminden alışık olduğumuz blok arayüzü kişiselleştirilerek, blokların widget benzeri biçimde genişletilmesine olanak tanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Android Nokia X

Nokia X ile sunulan Fastlane özelliği, son kullanılan uygulamalara hızlı erişim sağlıyor. Hızlı menüye üstten sürüklenen bir bildirim penceresinden ulaşmak mümkün. Stephen Elop, her iki cihazın da Lumia serisinin altında bir fiyatlandırmayla piyasaya sürüleceğini duyurdu: Buna göre Nokia X 89 Euro, X+ ise 99 Euro etikete sahip olacak. Etkinliğin bir diğer sürprizi ise 5 inç IPS ekrana sahip Nokia XL oldu. 2 megapiksel ön kameraya ve 5 MP flaşlı arka kameraya sahip olan Nokia XL ise 109 Euro’dan Avrupa pazarına giriş yapacak. Bir aylık Skype premium üyeliği ve 10 GB OneDrive alanıyla sunulacak olan cihazlardan Nokia X hemen satışa sunulurken, X+ ve XL modellerinin ikinci çeyrekte kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com