Kategoriler
Ne & Nasıl

Asus Zenfone Zoom S Dokunmatik Ekran Hatası

Asus Zenfone Zoom S Dokunmatik Ekran Hatası

Asus Zenfone Zoom S dokunmatik ekran hatası nadir de olsa yaşanan ciddi sorunlardan birisidir. Böyle bir durumda akla gelen ilk çözüm ekran değişimi olabilir ama aslında dokunmatik ekran sorununun farklı nedenleri de olabilir. Çünkü bu sorun telefon hatası değil kullanıcı hatası da olabilir. Yani eğer Asus Zenfone Zoom S telefonunuzun dokunmatik ekranı çalışmıyor ya da hata veriyorsa aşağıda bahsedeceğimiz çözüm yöntemlerini sırası ile deneyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone Zoom S Dokunmatik Ekran Çalışmıyor

Asus ZenFone Zoom S dokunmatik ekran hatası

1 – Asus Zenfone Zoom S telefonunuzda eldiven modunu açmış ve kapatmayı unutmuş olabilirsiniz. Eğer eldiven modu açık ise kapatın.

2 – Telefonunuzu kapatın ve yumuşak bir bez üzerine temizleyici döküp nazik hareketlerle ekranı temizleyin.

3 – Telefonunuzun kapatın ve yeniden açın. Yeniden başlat ile bunu yapmayın.

4 – Asus Zenfone Zoom S telefonunuzun yazılım (Android) güncellemesini kontrol edin. Eğer güncellemeleri yapmamış iseniz telefonunuzda hatalar yaşarsınız. (“Ayarlar > Hakkında > Sistem güncellemesi > Güncelleme Denetle” yolunu izleyin.)

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Asus Zenfone Zoom S telefonunuzun depolama alanını kontrol edin. Çünkü depolama alanı azaldıysa yine bu hatayı yaşayabilirsiniz. Telefonunuzun depolama alanını boşaltın.

6 – Eğer telefonunuzun ekranında koruyucu film taktıysanız onu çıkartın.

7 – Eğer Asus Zenfone Zoom S telefonunuzda dokunmatik ekran hiç çalışmıyor ise “Güç” tuşuna 13-15 saniye basılı tutup zorla kapatın.

8 – Asus Zenfone Zoom S telefonunuzu güvenli modda açın ve dokunmatik ekranın sorunlu olup olmadığını kontrol edin. Çünkü sonradan yüklediğiniz 3. parti uygulamalarda buna neden olabilir. Eğer öyle ise o uygulamayı telefondan kaldırın. (Asus Zenfone Zoom S güvenli modda açma)

9 – Son çözüm yöntemi Asus Zenfone Zoom S telefonunuzu sıfırlamak. Yani fabrika ayarlarına döndürmek (Asus Zenfone Zoom S fabrika ayarlarına döndürme).

Sponsorlu Bağlantılar

10 – Eğer dokunmatik ekran çalışmıyor ise o zaman tuşları kullanarak format atmanız gerekir (Asus Zenfone Zoom S format atma).

Yukarıda bahsettiğimiz çözüm yollarını uygulamanıza rağmen dokunmatik ekran sorunu yaşıyorsanız teknik servise götürmenizi öneririz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com