Kategoriler
İnternet Ne & Nasıl

Bağlantınız Gizli Değil Hatası ve Çözümü

Bağlantınız Gizli Değil Hatası Nedir?

Bazen web sitelerine girerken karşımıza Bağlantınız Gizli Değil ya da orjinal ismi ile Net::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID hatası çıkıyor. Dolayısıyla girmek istediğimiz internet sitesine giremiyoruz. Bu site bazen YouTube gibi büyük bir sitede olabilir. Bu hatanın olmasının nedeni girmek istediğiniz site üzerinden bilgisayarınızdaki, tabletinizdeki ve akıllı telefonunuzdaki bilgileri çalmaya çalışmasıdır. Belki SSL tabirini duymuşsunuzdur. Güvenli bir bağlantı sertifikasyonu olan SSL’ye sahip sitelerde bu sorun yaşanmaz. Bir sitenin güvenli olup olmadığını anlamak için sitenin başında yeşil renkli https yazar. Dolayısıyla başında eğer yeşil renkli https yazısı olmayan bir sitede bu hata karşınıza çıkarsa hemen o siteyi kapatın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bağlantınız Gizli Değil Hatası Çözüm Yöntemleri

Bağlantınız Gizli Değil Hatası ve Çözümü
Bağlantınız Gizli Değil Hatası ve Çözümü

Net::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID hatasının çözüm yöntemleri birden fazladır. Ama bu ciddi bir sorun olduğu için mutlaka kaynağını öğrenip sorunun önüne geçilmelidir.

1 – Tarih ve Saat Kontrolü

Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonların tarih ve saatleri yanlış olduğu zaman bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle ilk işiniz cihazınızın tarih ve saatini kontrol etmek. Eğer sorun bilgisayarınızda ise ve tarih/saat sık sık kendi kendine değişiyorsa o zaman BIOS pilinde sorun var demektir ve bu pilin değişmesi gerekir.

2 – Yüklenmiş Spam Programlar

Özellikle bilgisayarınıza program yüklerken arada siz farkına varmadan başka programlarda yüklenebiliyor. Bazende siz internet sitelerinde gezinirken bazı programlar yüklenebiliyor. Bunlar spam programlar olabilir. Bu nedenle Denetim Masasına girin ve sizin yüklemediğiniz programları kaldırın. Burada dikkat etmeniz gereken iki nokta var;

A) Sorunu yaşamaya başladığınız tarihten sonraki programlara bakın.

B) Kaldıracağınız programlara dikkat edin. Windows yazılımları veya donanım sürücüleri olmasın.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Zararlı ve Casus Yazılımları Kontrol Etmek

Bilgisayar, tablet veya akıllı telefonunuza malware, spyware, trojen v.b. zararlı ve casus yazılımlardan birisi veya birkaçı bulaşmış olabilir. Bunun için cihazınızı mutlaka bunlara karşı taratın. Bu taramayı önce bir antivirüs programı ile yapın. Ardından özellikle size tavsiye ettiğim Malwarebytes: Free Antivirus programı ile taratın. Çünlü malware yazılımlarını bazen antivirüs programları bulamıyor ama Malwarebytes: Free Antivirus programı bu konuda işini çok iyi yapıyor.

4 – Host Dosyasını Kontrol Etmek

Bilgisayarınızda “C:\Windows\System32\drivers\etc” yolunu izleyin ve buradaki “hosts” isimli dosyayı “Note Defteri” ile açın. Açılan dosyada sizin yönlendirme yapmadığınız internet siteleri adresleri varsa onları silin ve kaydedip kapatın.

5 – Antivirus Programını Kontrol Etmek

Çözüm yöntemleri arasında en sonuncusu antivirüs programının engelleme ihtimali. Son ihtimal anlamak programının girmek istediğiniz siteye girmenizi engellemesi. Bu nedenle antivirüs programını devredışı bırakıp tekrar internet sitesine girin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com