Kategoriler
Ne & Nasıl

Bilmeniz Gereken En Önemli Logo Tasarımı İpuçları

Logo Neden Önemlidir? Şirket İçin Logonun Önemi Nedir?

Hangi iş olursa olsun güçlü ve etkili bir logo tasarımı bir zorunluluktur. Logo neredeyse müşterilerin her zaman ilk gördüğü pazarlama ürünüdür. Onları yalnızca şirketinize tanıtmakla kalmaz aynı zamanda sizinle ilişkilendirdikleri en tanınmış sembol haline getirir. Bunu şöyle düşünebilirsiniz; Bir logo bir işletmenin yüzüdür. İnsanlar için halkın gördüğü en tanınmış özelliktir. Tıpkı insanların farklı yüz ifadelerine sahip oldukları gibi farklı logo tasarımları da onları gören insanlara kendi benzersiz mesajını gönderir. Bu mesaj müşterilerle olan ilişkinizi kılan veya bozan şeydir. Şirketinizin logosu tüm ürünleriniz, reklamlarınız, beğenileriniz veya kampanyalarınızda görünür.

Sponsorlu Bağlantılar

Logo Nasıl Olmalı / Tasarlanır?

Çok fazla tehlikeyle karşı karşıya kalınca bir logo tasarlarken sakin ve güvende kalınması zor olabilir. İşte bu nedenle size bu önemli logo ipuçlarını anlatacağız. Bir logonun başarılı olması, gereken nitelikleri göstermek için gerçek örnekleri kullanır. Logonuzu nasıl tutarlı hale getirebilirsiniz? Harika bir logo daima gözlere hitap eder.

1 – Çekici olun; Logonuz hedef kitlenize hitap etmelidir. Erkeksi ve güçlü olsun. Eğlenceli ve sevimli olmasın.

2 – Benzersiz Olun; Açık tasarım seçimleri ve klişelerden kaçının. Yani global bir markanın logosu hiçbir zaman bir dünya olmamalıdır. Bir hava yolculuk şirketi logosu bir uçak olmamalıdır.

3 – Logonuzu Unutulmaz Yapın; Logonuzu belirgin bir şekilde tasarlayın.

Sponsorlu Bağlantılar

4 – Sonsuz Olun; Logolarınızı sonsuz ile alakalı yapın; Büyük logolar zamanla sınırlı değildir. Şık fontlar ve tasarım öğelerinden kaçının. Eğilimler çabucak yok oluyor. Fırça betiği yazı tipleri ve 3D tasarımı artık yorgun ve modası geçmiş görünmesin.

5 – Yeni Olun; Tasarımınızla cesur olmaya çalışın. İnsanlar logonuzun eşsizliğiyle birbirine karıştırılmalıdır. Eğilimi takip etmeyin, yaratıcı olun. Taklitçi olmanın ötesinde trend belirleyici olmak her zaman daha iyidir. Eğilimleri takip ederseniz daima birkaç adım geride kalırsınız.

6 – Basit Olun; Çok meşgul olmayın; Unutmayın, daha azı daha fazladır. Bir şey söyleyin. Bir mesaj verin, Tek bir açık konsept üzerine odaklanın, birden fazla mesaja barındırmayın.

7 – Tutarlı Olun; Markanızın takviye edilmesi için tasarımınızı kullanın. Çerçeve dengesi beyaz boşluğa sahip olsun. Şekil psikolojisinden yararlanın. Doğru duyguları aktarmak için yazı tiplerini kullanın. Mesajınızı güçlendirmek için renk kullanın.

8 – Uyarlanabilir Olsun; Logo ister küçük ister büyük olsun iyi görünüyor mu? İster küçük bir telefonda ister dev bilgisayar ekranında olsun aynı etkiye sahip olmalıdır. Siyah beyaz iyi görünüyor mu? Siyah beyaz veya tek renkte bastırıldığında açık, net ve kolayca tanımlanabilir olmalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com