Kategoriler
Oyun Özel

Gelmiş Geçmiş En Çok Satan Bilgisayar Oyunları

Gelmiş Geçmiş En Çok Satan Bilgisayar Oyunları

Gelmiş geçmiş en çok satan bilgisayar oyunları yazımızda. Şimdiye kadar her türden birçok oyun çıktı. Kimisinden haberimiz bile olmadı. Ama öyle oyunlar geldi geçti ki zamanının en popüler oyunu oldu ve uzun süre birçok oyunsever tarafından oynandı. Oyun oynamaya tam olarak ne zaman başladık bilmiyorum ama şimdiye kadar öyle oyunlar çıktı ki oynayan kişi sayısı milyonlara ulaştı. İşte oyun tarihinin en çok oynanan oyunları.

Sponsorlu Bağlantılar

Oyun Tarihinin En Çok Oynanan Oyunları

Gelmiş Geçmiş En Çok Satan Bilgisayar Oyunları
Gelmiş Geçmiş En Çok Satan Bilgisayar Oyunları

Listede 15 adet oyun sunacağız. Bu 15 oyun oyun tarihinin en çok oynanan oyunları.

NOT: BU LİSTE 2017 YILI NİSAN AYINA KADAR OLAN RAKAMLARI İÇERMEKTEDİR. ZAMAN İÇERİSİNDE BU LİSTE YENİLECEKTİR.

15 – Grand Theft Auto IV

En çok satan oyunlar - Grand Theft Auto IV
En çok satan oyunlar – Grand Theft Auto IV

Gelmiş geçmiş en çok satan oyunlara arasında birden fazla versiyona sahip GTA oyunu ne kadar fazla sevildiğini gösteriyor. Neredeyse her serinin kendine özgü özellikleri sayesinde oyunseverleri kendine bağlıyor ve böylece yeni versiyon çıksa dahi eski versiyonlar bir köşede kalmıyor. Bu versiyonlardan birisi de GTA 4 versiyonu. 2008 yılında çıkan GTA 4 tam 25 milyon satış rakamına sahip.

14 – Call of Duty: Black Ops

En çok satan oyunlar - Call of Duty Black Ops
En çok satan oyunlar – Call of Duty Black Ops

Belki de bu tarz oyun sevenlerin hepsinin bildiği bu Call of Duty serisi halen çok sevilmekte. Bir kere oynayanın bir daha oynamak istediği bu oyuna doyulmaz. 2010 yılında çıkan bu serinin 26.2 milyon satış rakamı var.

Sponsorlu Bağlantılar

13 – Call of Duty: Modern Warfare 3

En çok satan oyunlar - Call of Duty Modern Warfare 2

Halen popülerliğini yitirmeyen ve halen seri olarak yeni versiyonlarının çıkmaya devam ettiği Call of Duty serisinin bir parçası olan Call of Duty: Modern Warfare 3 versiyonu en çok satış yapan oyunlar listesinde. 2011 yılında piyasaya çıkmasına rağmen 26.5 milyon satış rakamı ile büyük bir başarıya sahip.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Fragman

12 – GTA: San Andreas

En çok satan oyunlar - GTA San Andreas

GTA oyunu şuan dahi dünyanın en popüler oyunlarından birisi. En son GTA 5 versiyonunu oynadığımız bu açık dünya oyununun eski versiyonlarından GTA: San Andreas isimli bu oyun dünyanın en çok satış yapan oyunları arasına girmeyi başardı. 2004 yılında çıkan bu GTA versiyonunun toplam satış adedi 27.5 milyon.

GTA: San Andreas Fragman

11 – Wii Play

En çok satan oyunlar - Wii Play

İsminden de anlaşılacağı gibi Nintendo oyun platformu için geliştirilmiş bu oyun özellikle grup halinde oynanan bir oyun. 2006 yılında çıkan Wii Play oyunu 28 milyon satış adedi ile en çok satan oyunlar arasına girdi.

Wii Play Fragman

10 – Diablo III

En çok satan oyunlar - Diablo III
En çok satan oyunlar – Diablo III

Oyun sektöründe ün yapmış bu oyun dünya genelinde popüler bir oyun. 2012 yılında çıkmasına rağmen büyük satış rakamlarına sahip. 30 milyon satış rakamı belki de az.

9- The Elder Scrolls V: Skyrim

En çok satan oyunlar - The Elder Scrolls V Skyrim
En çok satan oyunlar – The Elder Scrolls V Skyrim

Dünya çapında popüler olan bu oyunun bu başarısı şaşırtıcı değil. Bu oyun 2011 yılında çıktı ve kısa sürede yaptığı 30 milyon satış rakamı büyük bir başarı.

Sponsorlu Bağlantılar

8- New Super Mario Bros.

En çok satan oyunlar - New Super Mario Bros.

Bir Super Mario oyunu olan ve ilk sıralarda olan Wii oyununun Nintendo DS platformu oyunu olan New Super Mario Bros. oyunu 2006 yılında piyasaya çıktı ve 31 milyona yakın satış yaparak büyük bir başarı elde etti.

New Super Mario Bros. Fragman

7 – Wii Sports Resort

En çok satan oyunlar - Wii Sports Resort

Yine Nintendo oyun konsolu için çıkarılmış olan Wii Sports Resort oyunu 2009 yılında çıkmasına rağmen 33 milyona yakın satış rakamı ile listede ilk sıralarda. Nintendo oyun konsolu kolu ile hemen hemen bütün sporları sanki gerçekmiş gibi yapacaksınız.

6 – Mario Kart Wii

En çok satan oyunlar - Mario Kart Wii

Yine Nintendo platformu ve yine Süper Mario oyunu. Mario Kart Wii oyununda Süper Mario karakterimiz Go-Kart yarışları yaparak görevlerini yapacak. Bir yarış oyunu olan Mario Kart Wii oyununu Nintendo konsol sahipleri en çok satan oyunlar listesine girmesini başarmış. 2008 yılında çıkan bu oyun 36 milyondan fazla satış gerçekleştirdi.

Mario Kart Wii Fragman

5 – Super Mario Bros.

En çok satan oyunlar - Super Mario Bros.

Hemen her oyunseverin oynadığı ve 1985 yılından itibaren oyun pazarında bulunan Super Mario Bros. oyunu bildiğimiz Süper Mario oyunudur. Satış adedi ise 40 milyondan fazla.,

Super Mario Bros. Fragman

4 – Grand Theft Auto V (GTA 5)

En çok satan oyunlar - GTA 5

Şaşırmayın. Xbox 360 ve PlayStation 3 için daha 2013 yılının Eylül ayında piyasaya çıkan – ki daha bir yıl olmadı – GTA 5 oyunu diğer platformlar için yayınlamadan ve 1 yılını bile doldurmadan 32.5 milyon adet satış rakamı ile en çok satan oyunlar listesine girdi. Sonraki zamanlarda ise başarısını devam ettirerek 75 milyon satış rakamı ile listede 4. sırada.

Sponsorlu Bağlantılar

GTA 5 Fragman

3 – Wii Sports

En çok satan oyunlar - Wii Sports

Listenin 3. sırasında yine Nintendo platformu için geliştirilmiş bir oyun var. Özellikle grup halinde oynanması sebebiyle oyundan alınan keyfi artıran bu platformda Wii Sports oyununu oynayanlar çok fazla keyif alacaklar ki 2006 yılından bu yana yaklaşık 82 milyon civarında satış rakamı gerçekleştirdi. Bu rakam inanılmaz bir rakam.

Wii Sports Fragman

2 – Minecraft

En çok satan oyunlar - Minecraft

2009 yılında çıkan ve bir anda popüler olan bir oyun. Birçok oyunseverin aslında beğenmediği bir oyun diyebilirim. Bu kadar çok popüler olmasının sebebini ben şahsen bilmiyorum. Ama birçok oyunseverin tarzı olmayan Minecraft oyunu gelmiş geçmiş en çok satış yapan oyunlarından. Hemde 2. sırada. Satış rakamına şaşırmayın. 122 milyon adet satış yapmış bir oyun.

Minecraft Fragman

1 – Tetris

En çok satan oyunlar - Tetris

İşte oyun tarihinin en çok oynanan ve en çok satan oyunu. Oyun oynayıp da bu oyunu oynamadan geçmeyen yoktur herhalde. Büyük-küçük hemen herkesin oynadığı bu oyun gelmiş geçmiş en çok oynanan ve en çok satan oyunu. Liderlik koltuğunda oturan Tetris oyunu 1984 yılında çıkmış ve 495 milyon satış yapmıştır.

Tetris Fragman

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com