Kategoriler
Ne & Nasıl

General Mobile GM 5 Plus Klavye Ayalarını Değiştirme

General Mobile GM 5 Plus Klavye Ayalarını Değiştirme

General Mobile GM 5 Plus klavye ayalarını değiştirme yapmak zorunda olduğunuz bir durum. Çünkü telefonunuzda varsayılan klavye Türkçe karakterlerin (ş, ç, ğ, ü, ö, ı) olmadığı klavyedir. Ama bunu artık ayarlardan değiştirebilirsiniz. Bunun için;

Sponsorlu Bağlantılar

1 – İlk olarak General Mobile GM 5 Plus telefonunuzda klavye ile yazı yazabileceğiniz bir uygulamaya girin. Bu mesajlar bölümü olabilir, WhatsApp, Messenger v.b. herhangi bir uygulama olabilir.

General Mobile GM 5 Plus Klavye Ayalarını Değiştirme

2 – Klavyenin ortaya çıkması için yazı yazacağınız alana dokunun.

3 – Klavye ortaya çıktıktan sonra klavyedeki virgül simgesine uzun basın ve çıkan simgelerden dişli çark simgesine dokunun. Böylece klavye seçenekleri karşınıza çıkacak.

4 – General Mobile GM 5 Plus telefonunuzda çıkan seçeneklerden “Gboard klavye ayaları” seçeneğine dokunun.

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Karşınıza çıkan seçeneklerden “Diller” seçeneğine girin.

6 – Sonraki ekranda “Düzen” bölümü altındaki klavye türlerini göreceksiniz. Buradan Türkçe karakterlerin olduğu Q klavyeyi seçin.

7 – Artık General Mobile GM 5 Plus telefonunuzda yazı yazma bölümüne döndüğünüz zaman klavyede Türkçe karakterleri görebilirsiniz.

8 – Eğer göremezseniz “Space (boşluk)” tuşunun yanındaki dünya simgesine dokunarak seçili klavyeler arasında Q klavye gelene kadar geçiş yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com