Kategoriler
Android Ne & Nasıl

General Mobile TWRP Yükleme

General Mobile TWRP Yükleme

General Mobile TWRP yükleme işlemi aslında zor değil ama yanlış dosya indirme, işlemleri sırası ile yapamama v.b. nedenlerden dolayı sorunlar yaşanabiliyor. Ama tabi bazen telefondan, kullanılan USB kablosundan veya bilgisayardan da kaynaklanan nedenler olabiliyor. Bu nedenle işlem sonunda yaşanan sorunun sizden kaynaklanmadığından emin olun. Son olarak YAPACAĞINIZ İŞLEMLERDE SORUMLULUK TAMAMEN SİZE AİTTİR. Şimdi gelelim General Mobile telefonlarda TWPR nasıl yüklenilir sorusunun cevabına.

Sponsorlu Bağlantılar

General Mobile 4G, GM 5, GM 5 Plus, GM 8, GM 9 Pro TWRP Nasıl Yüklenir?

General Mobile TWRP Yükleme nasıl yapılır
General Mobile TWRP Yükleme nasıl yapılır

1 – İşlemlere geçmeden önce telefonunuzun “Geliştirici Seçenekleri” ni açıp “OEM kilit açma” seçeneğini aktif edin. Bunun için “Ayarlar > Telefon hakkında” yolunu izleyin. En son ekranda “Derleme numarası” yazısına 7-8 defa peş peşe dokunun. Böylece Geliştirici Seçenekleri‘nin açıldığı ekranda yazacaktır.

General Mobile geliştirici seçenekleri açma
General Mobile geliştirici seçenekleri açma

2 – Geliştirici Seçenekleri‘ni açtıktan sonra telefonunuzdan “Ayarlar” bölümüne girin. En son bölümde “Geliştirici Seçenekleri” ne girin ve açık hale getirin. Sonrasında ise “OEM kilit açma” seçeneğini aktif edin.

General Mobile OEM kilit açma
General Mobile OEM kilit açma

3 – Bu işlemleri ardından telefonunuzu kapatın.

4 – Şimdi bilgisayara geçelim. İlk olarak bilgisayarınıza gerekli yükleme işlemlerini yapın. İlk olarak aşağıdaki linkten gerekli dosyayı indirin.

General Mobile TWRP dosyasını indirmek için tıklayın.

5 – İndirdikten sonra dosyayı RAR’dan çıkartın.

6 – Sonrasında “adb-setup-1.4.3.exe” isimli dosyayı çalıştırıp yükleyin. Yüklerken karşınıza çıkan mavi ekranda Y tuşuna sonrasında Enter tuşuna basıp devam edin. Bütün işlemlerde bunu yapın.

Sponsorlu Bağlantılar
General Mobile adb-setup
General Mobile adb-setup

7 – Daha sonra “minimal_adb_fastboot_v1.4_setup.exe” programını çalıştırıp yükleyin. Program yüklendikten sonra programı açın ve açık bir şekilde kalsın.

General Mobile minimal_adb_fastboot
General Mobile minimal_adb_fastboot

8 – Sonraki işlemde “C > Program Dosyaları (x86) > Minimal ADB and Fastboot” yolunu izleyin. İndirdiğiniz dosyada “recovery” isimli dosyayı bu klasöre kopyalayın.

General Mobile recovery
General Mobile recovery

9 – Yine indirdiğiniz dosyada “kod” ismindeki dosyayı açın ve içindeki “fastboot flash recovery recovery.img” kodunu açık olarak bıraktığınız programa yapıştırıp Enter tuşuna basın. Eğer “< waiting for any device >” yazısı çıktıysa işlemi doğru yaptınız demektir. Şimdi ise telefona geçiyoruz.

General Mobile fastboot flash recovery recovery
General Mobile fastboot flash recovery recovery

10 – Kapalı olan telefonun “Ses kısma” ve “Güç” tuşlarına basılı tutup telefonu açın. General Mobile yazısı geldiğinde telefona USB kablosu takın. Böyle yaptığınız an bilgisayardaki program telefonu görüp işlemleri yapmaya başlayacaktır. İşlem bitene kadar bekleyin.

General Mobile USB kablo pc bağlama
General Mobile USB kablo pc bağlama

11 – İşlem bittiğinde telefonunuzu USB kabloyu çıkartın ve telefonu tamamen kapatın. Eğer batarya çıkıyorsa bataryasını çıkartarakta kapatabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

12 – Sonrasında “Ses açma” ve “Güç” tuşlarına basıp telefonu açın. General Mobile yazısını gördüğünüzde tuşları bırakın. Böylece TWPR arayüzü açılacak.

13 – Eğer ilk defa TWPR yüklediyseniz dili seçin ve ekranı sağa doğru çekin. Böylece TWPR ekranı gelecektir.

General Mobile TWRP ekranı
General Mobile TWRP ekranı

NOT: TEKNİK BİLGİYE SAHİP DEĞİLSENİZ YEDEK ALMADAN BU BÖLÜME GİRMEYİN YA DA BU BÖLÜMDE DEĞİŞİKLİK YAPMAYIN.

Sponsorlu Bağlantılar

“General Mobile TWRP Yükleme” için 23 yanıt

hocam bende waiting for any devices kısmında takılı kalıyor işlemleri harfiyen yapıyorum ancak devam etmiyo Cihaz:GM5 Plus

merhaba ben tüm işlemleri yaptım ama bilgisiyarım telefonu görmüyor acaba kablodan mı yada başka bir ayarımı var teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com