Kategoriler
Galeri

Google Giyilebilir Teknolojiye Desteğini Açıkladı

Giyilebilir Teknoloji İçin Yazılım Geliştirilecek

Google’dan Giyilebilir Teknolojiye destek açıklaması geldi. Google, Giyilebilir Teknoloji alanında yazılım geliştirme kitini açıkladı. Android işletim sistemi için yazılım geliştirme kitini 2 haftaya kadar kullanıma sunulacağı belirtildi. Açıklama Texas’dan geldi. Bu gelişme Google’ın akıllı saat geliştireceği söylentilerini doğrular nitelikte.

Google Akıllı Saat İddaaları Doğrulandı

Android akıllı telefon geliştiren üreticilerden bazıları, yakın gelecekte giyilebilir cihaz üretme planları olduğunu duyurdular. Bunlar arasında geçtiğimiz ay Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress fuarında giyilebilir ürünlerinden bazılarını tanıtan HTC de bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Lenovo’nun Google’dan satın aldığı Motorola ise yıl sonunda satışa sunmayı planladığı bazı giyilebilir ürünleri olduğunMotorola’nın kıdemli başkan yardımcısı Rick Osterloh, “Bu yıl bazı ilginç giyilebilir ürünler sunmak niyetindeyiz,” diyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Giyilebilir Teknoloji

Ancak cihazların geliştirilme sürecinde olduğunu ve herhangi bir tarih ya da fiyat bilgisi paylaşamayacağını belirtiyor. Google’ın SDK yayınlamasına ilişkin ortaya çıkabilecek tek endişe, Google Glass gibi ürünlerin kötü ya da yasa dışı amaçlar için kullanılması. Pichai, Mobile World Congress’te konuyla ilgili olarak Android’in açık kaynaklı yapısının güvenlik düzeyini arttırdığını belirtmişti. “Android güvenli, çok güvenli olmak için tasarlandı.” diyen Pichai, “Bir platformun güvenli olmasının en iyi yolu bu, çünkü dünyadaki her araştırmacı, her geliştirici sistemi inceleyebilir. Bence Android’i güvenli kılan da bu.” diyerek sözlerini tamamlıyor. Giyilebilir cihazların günlük kullanımına ilişkin gizlilik ve güvenlik endişeleri süredursun, bu yeni cihaz konsepti hayatımıza girmeye başladı. Örnek olaylar gördükçe davranış normlarının yerine oturacağı düşünülüyor.u belirtti.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com