Kategoriler
Android

Gravity Screen – Android İçin Otomatik Tuş Kilidi Uygulaması

Tuş Kilidi Devri Bitti

Telefonların ilk zamanlarında beri gelen bir özellik de ekranın tuş kilidi. Telefonu kullanmadığımız zamanlarda tuş kilidi kilitler veya otomatik olarak kilitlenmesini bekleriz. Kullanacağımız zamanda ekranın tuş kildini açar ondan sonra telefonu kullanmaya başlarız. Tuş kilidini kilitlemezsek ekrana yada tuşlara dokunulduğu zaman telefon işlem yapar. Örneğin sahibinden habersiz birisini arayabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Ama artık tuş kilidi devri kapanıyor. Dolayısıyla küçükte olsa bu sıkıntılardan kurtuluyoruz. Çünkü geliştirilen bir yazılım sayesinde akıllı telefonunuzu kullanamadığınız zaman bunu yazılım anlayacak ve tuş kilidini devreye sokacak. Yani akıllı telefonun ne zaman kullanılıp ne zaman kullanılmadığını anlayan bir uygulama çıktı. Gravity Screen uygulaması. Böylece siz tuş kilidini kilitleme zahmetine girmeyeceksiniz.

Gravity Screen

Sensörleri Kullanacak

Cihazınızda bulunan (başta kamera olmak üzere) sensörleri kullanan bu ücretsiz Android uygulaması, telefonunuzu ne zaman cebinize koyduğunuzu anlıyor ve siz kilitlememiş olsanız da ekranı otomatik olarak kapatıyor. Cebinizden çıkardığınızda ise telefon ekranı tekrar devreye giriyor. Aynı şekilde, masaya veya bir başka yüzeye telefonu yüz üstü (ekranı alta gelecek şekilde) yerleştirdiğinizde, telefonun ekranı devre dışı kalarak bir yandan pil tasarrufu sağlarken, diğer yandan istenmeyen aramaların önüne geçiliyor.

Gravity Screen Video

Telefonunuzu masaya ekranı yukarı gelecek şekilde koydunuz ve bir süre sonra ekran kapandı. Telefonu elinize aldığınızda da Gravity Screen hareketi algılıyor ve cihazı otomatik olarak aktif hale getiriyor. Benzer şekilde uzun bir yazı okurken cihazın ekranı otomatik kararmaya başladığında, çok küçük hareketlerle telefonunuzun ekran ışığının yeniden parlamasını sağlayabilirsiniz.

Uygulamayla ilgili açı ayarlamaları ve ne zaman kullanılıp, ne zaman kullanılmayacağı ile ilgili atamaları yapmak oldukça kolay. Ücretsiz olarak Google Play’den indirebileceğiniz uygulamanın bir de 4 TL ücretli sürümü bulunuyor. Bu sürümde ekranı otomatik olarak aktif hale getirmek için 15 dakikalık zaman sınırlaması bulunmazken, ayrıca ileri seviye bazı ayarlamalar da gerçekleştirilebiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Android İçin Ücretsiz Gravity Screen Uygulaması İndir

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com