Kategoriler
Ne & Nasıl

iTunes Yedekleri Silme

iTunes Nedir?

Apple marka akıllı telefon ve tabletlerinin yönetimi için kullanıcılarına sunduğu yardımcı bir masaüstü programıdır. Bu program ile Apple marka akıllı telefon ve tabletlerde veri yedeği alma, alınan yedekleri geri yükleme, işletim sistemi güncellemesi yapma v.b. işlemleri yapabilirsiniz. Bu programı ilk defa kullanıyorsanız bazı işlemlerin yerlerini bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Ama zamanla ne kadar faydalı bir masaüstü programı olduğunu anlayacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

iTunes Yedeklerini Silme

Apple marka akıllı telefon veya tabletinizi bilgisayarınıza bağladığınız zaman iTunes otomatik olarak yedekleme yapar. Bu yedekleme her ne kadar sıkıştırılmış dosya olarak yapılsa da bir süre sonra bilgisayarınızda ciddi olarak yer kaplayabilir. Bu nedenle de bu verileri silmek isteyebilirsiniz. iTunes verilerini silmek için mobil cihazınızı bilgisayarınıza bağlamanıza gerek yoktur.

iTunes verilerini silmek için öncelikle iTunes programını açın. Programın sol tarafında en üst bölümünde küçük bir aşağı doğru ok bulunmakta. Bu oka tıklatığınızda “Yeni, Arşiv, iTunes Store v.b.” gibi seçenekleri göreceksiniz. Bu seçenekler arasında alt bölümde bulunan “Tercihler” menüsüne tıklayın yada ” CTRL + , ” tuşlarına basın.

Karşınıza çıkan yeni penceredeki sekmelerden “Aygıtlar” sekmesine tıklayın. Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza yaptığınız bütün yedeklemeler gelecektir. Burada silmek istediğiniz yedeklemenin üzerine bir defa tıklayın ve “Yedeklemeyi sil” butonuna tıklayın. Zaten yedeklemelerin yanında yedekleme tarihi gözükmekte.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com