Kategoriler
İnceleme Özel

Nokia Lumia 520 İnceleme

 

Sponsorlu Bağlantılar

İlk Bakışta Nokia Lumia 520

Nokia tarafında MWC 2013 Mobil Dünya Fuarı’nda tanıtılan Lumai 520 modelini yakından inceleyelim. Nokia’nın Windows Phone işletim sistemli yeni modeli olan ve giriş seviyesindeki akıllı telefon kullanıcılarına hitap edecek olan Lumia 520 modeli bizlere neler sunuyor bakalım.

Şimid incelememize ilk bakışta Lumia 520’nin öne çıkan ayrıntılarını vererek başlayalım;

Fark yaratan özellikleri arasında şunlar yer alıyor;

[success]

Uygun fiyat ve performans seçeneği

4 inçlik büyük ekranı

Otofokus 5MP kamerası

8 GB dahili hafıza ve microSD kart desteği

[/success]

Lumia 520 Teknik Özellikler

  • Windows Phone 8 işletim sistemi
  • 4 inçlik IPS LCD ekran
  • 480 x 800 pixel çözünürlük
  •  5 Megapiksel Otofokus destekli kamera
  • Nokia Here Maps ve Mix Radio
  • 1430 mAh batarya
  • Dual core, 1000 MHz işlemci
  • 512 MB RAM
  • 8 GB dahili hafıza ve microSD kart desteği

Nokia-Lumia-520

Lumia 520 Detaylı Bakış

Windows Phone 8 işletim sistemli Nokia Lumia 520 modeli özellikle büyük ekran seven Lumia kullanıcılarına hitap edecek.Elde tutması oldukça güzel olan telefon yine renkli tasarımlar ile karşımıza geliyor.

nokia lumia 520 - 1

 

Yeni teknolojiden kopmak istemeyen fakat bütçesi çıkışmayan kullanıcılar için çok güzel seçenek.Sosyal ağlardan, fotoğraflardan, müzikten ve videolardan kopmak istemeyen kullanıcılar için oldukça etkileyici bir model.

nokia lumia 520 - 2

4 inçlik bir IPS ekran kullanılan telefon sadece 124 gram ağırlığı ile oldukça da hafif.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonun arka yüzünde bir kamera yer alıyor.5MP değerindeki kameranın tek eksiği ise LED flaş özelliğinin bulunmaması. Telefonun kamerası ile 1280×720 px çözünürlüğünde fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Çözünürlük biraz yüksek olabilirdi ancak bu da oldukça iyi. Ayrıca 720p HD video kaydı da yapabiliyorsunuz.

Telefon pil konusunda oldukça iddialı.1430 mAh bataryası konuşma süresi olarak 3G ile aralıksız bir şekilde 9,6 saat görüşme yapabiliyorsunuz.

Telefonun bir diğer güzel yanı ise eldiven ile kullanılabiliyor olması.Bu özelliği sayesinde soğuk havalarda telefonu rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

nokia lumia 520 - 3

Telefonda Widnows Phone’un en son sürümü kullanılmış.Telefonda Nokia’nın kendi yazılımları da yüklü olarak geliyor.Here Maps ve Mix Radio uygulamaları harita konusunda ve müzik konusunda büyük hizmet sunacak.Bu iki özelliğin diğer hiçbir Nokia telefonda olmadığını ve ilk defa Lumia 520’de yer aldığını da söyleyelim.

Lumia 720’de olduğu gibi kablosuz şarj özelliği bu modelde malzef yer almıyor. Bu da telefonun uygun fiyatlı oluşundan kaynaklanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Lumia’nın arka kapağını da değiştirebiliyorsunuz. Sarının yanı sıra diğer renk seçeneklerinden de faydalanabiliyorsunuz.

Telefonun donanım özelliklerine baktığımız zaman çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8227 işlemciyi görüyoruz. bu işlemcinin hızı ise 1GHZ. Oldukça yüksek bir işlemciye sahip olan telefon hız konusunda hiçbir problem yaşamayacak. Bütün oyunları da oynayabileceksiniz.

RAM konusunda biraz cimri davranan Nokia, 512 MB bellek ile sınıfta kalmış diyebiliriz. Ancak sunduğu 8GB’lık dahili hafıza ve 64GB’a kadar microSD kart desteği avantajlı özelliklerinden birisi.

Bluetooth 3.0, Wifi, USB 2.0, microUSB gibi özellikleri de donanım olarak telefonu yeterli kılıyor.

Lumia 520 Değerlendirme ve Sonuç

Nokia Lumia 520 modeli Avrupa’da 139 Euro gibi uygun bir fiyat ile satışa sunulacak.En uygun fiyatlı Lumia modeli olacak olan bu telefon düşük bütçeli kullanıcılar içi oldukça iyi bir seçim olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefon donanım özellikleri bakımından da yeterli olduğunu ıspatlıyor.Yüksek kapasiteli hafızası ve microSD kart desteği de ekstra hafıza isteyenler için güzel seçenek.

Sadece kamerasında LED flaş olmadığı için eleştirebiliriz ancak buda çok önemli bir sorun değil.Uzun ömürlü bataryası sayesinde pil sorununu yaşamayacaksınız. Değiştirilebilir kapağı sayesinde de sıkıldıkça telefonunuzu yenileyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com