Kategoriler
Donanım Ne & Nasıl

Pikatel Airmax 101 Modem Nasıl Kurulur?

Pikatel Airmax 101 Modem Kurulumu

Eğer Pikatel Airmax 101 model bir modeme sahipseniz ve nasıl kuracağınızı bilmiyorsanız bu size resimli olarak anlatmaya çalışacağız. Öncelikle bütün bağlantıların doğru olduğundan emin olun. Ayrıca eğer modeminizin şifresini unuttuysanız modemin arkasındaki RESET bölümüne kürdan gibi ince bir parça ile yaklaşık 10 saniye basılı tutun ve aşağıda anlatacağımız şekilde modemi yeniden kurun.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – İlk olarak internet tarayıcısını açın URL bölümüne 192.168.1.1 yazıp Enter tuşuna basın.

2 – Sonrasında karşınıza çıkan küçük pencerede kullanıcı adı ve şifreyi girin. Bu bilgiler size verilen kullanma klavuzunda vardır.

3 – Artık kurulum sayfasına geldiniz. Kolay kurulum için sol menüdeki “Easy Config” bölümüne tıklayın.

4 – Bu pencerede “ADSL Username” ve “ADSL Password” bölümünde servis sağlayıcı (örneğin TTNET) tarafından verilen kullanıcı adı ve şifredir. Bunlar ilk giriştekilerle farklıdır. Yalnız şuna dikkat edin. Buradaki kullanıcı adı sonunda “@servis sağlayıcı” (örneğin @ttnet) olmak zorunda.

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Hemen alttaki “Wireless Settings” bölümünde “Wireless SSID” bölümüne herkesin göreceği kablosuz ağ adını yazın. Hemen alttaki “Wireless security mode” bölümüne “Mixed WPA2/WPA-PSK” seçeneğini seçin. Sonraki “Wireless key” bölümüne ise şifrenizi yazın.

6 – Son olarak ekranın altındaki “Save/Apply” butonuna tıklayın.

DSL Işığı Yanmıyorsa?

1 – Eğer DSL ışığı yanmıyorsa öncelikle kabloları kontrol edin. Modemin arkasındaki telefon hattı kablosunu çıkartıp tekrar tam bir şekilde takın. Eğer hala yanmıyorsa o zaman splitter kontrol edin. Burada telefon ve internet yuvalarını yanlış takmış olabilirsiniz. Bunları da kontrol edin. Hala sorun varsa splitter cihazını devreden çıkarıp telefon kablosunu direk olarak modeme takın. Bütün bunlara rağmen hala DSL ışığı yanmıyorsa servis sağlayıcısını (örneğin TTNET) arayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com