Kategoriler
Ne & Nasıl Teknoloji

RCS Nedir? RCS Açma ve RCS Kapatma Yapılabilir mi?

RCS Nedir? RCS Ne Demek?

RCS nedir sorusu bu aralar teknoloji gündemini meşgul etmekte. Orjinal adı Rich Communication Service olan RCS’yi Zengin İletişim Servisi ve Zengin İletişim Hizmeti olarak isimlendirebiliriz. Yaklaşık son 8-10 yıldır pilot olarak kullanılmakta idi. Ama bugün onlarca telefon üreticisi, operatör ve teknoloji devleri – Apple hariç – bu yeni teknolojiye destek veriyor. RCS, yıllardır kullandığımız SMS ve MMS’in yerini alacak yeni bir teknolojidir. Diğer bir deyişle internet olmadan WhatsApp, Facebook Messenger v.b. uygulamaları kullanmak gibi bir şey. Çünkü RCS’de bu desteği operatör verecek.

Sponsorlu Bağlantılar

İsminden de anlaşılacağı gibi gönderdiğimiz SMS ve MMS servislerinde olmayan bir çok özellik olacak. Örneğin mesaj yazılırken ve okunduğunda görme, çok yüksek kalitede görüntü, sesli mesaj, dosya gönderme/alma, grup sohbeti, konum paylaşma v.b. Yani birçok zengin içeriğe sahip yeni bir SMS servisi geliyor. RCS, herhangi bir marka veya platforma ait değil. Tıpkı SMS gibi. Dolayısıyla kullanımı çok yaygın olacağa benziyor.

RCS Nedir RCS Açma ve Kapatma Yapılabilir mi
RCS Nedir RCS Açma ve Kapatma Yapılabilir mi

RCS’ye Destek Veren Teknoloji Devleri

RCS hizmetine Alcatel, Asus, General Mobil, HTC, Lava, Lenova, LG, Huawei, İntex, Samsung, ZTE gibi telefon üreticilerinin yanı sıra teknoloji devleri Microsoft ve Google’da destekliyor. Ayrıca Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone ile birlikte dünya çapında 50’den fazla operatör bu hizmete destek verenler arasında. Yalnız Apple bu şirketler arasında yok. Çünkü Apple cihazlarında iMessage kullanmakta ama tahminler ileride Apple’ın da bu hizmete geçmesi yönünde.

RCS Açma ve RCS Kapatma Mümkün mü?

Şuan da Huawei telefonlar RCS güncellemesi aldı. Yani eğer sizde de bir Huawei telefon varsa her an RCS sohbet servisi bildirimi alabilirsiniz. Eğer RCS Sohbet Servisi bildirimi aldıysanız korkmayın. Yukarıda anlattığımız gibi yeni bir teknoloji. Ama eğer şu an RCS kullanmak istemiyorsanız sık sık karşınıza çıkan RCS Sohbet Servisi bildirimi kapatabilirsiniz. Bunun içinde “Ayarlar>Ses ve Bildirimler veya Uygulamalar ve Bildirimler” yolunu izleyip operatör veya telefonunuzun markasının olduğu bildirimleri kapatın.

Şuan da geçici olarak bu çözüm yöntemini kullanabilirsiniz. Ama RCS kullanmanızı öneririz. Çünkü yakın zamanda zaten mecbur kalıp kullanacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

“Son olarak RCS kullanabilmek için her iki telefonunda RCS’ye geçmesi gerekiyor.”

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com