Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy A6 Plus 2018 İnceleme

Samsung Galaxy A6+ Ekran

Galaxy A6+ modeli Galaxy A8+ (2018) gibi yaklaşık 410 ppi’da 1080×2220 piksel çözünürlük, 18.5:9 en-boy oranı ve yaklaşık %75’lik ekran-gövde oranı ile 6 inç Full HD+ Süper AMOLED Infinity ekrana sahip. Telefonda AMOLED ekran siyah olduğundan mükemmel siyah. En-boy oranı nedeniyle normal 16:9 videoları izlediğinizde içerik telefonun kenarlarına uzanmaz. Taraflara uzanmasını istiyorsanız içeriği doldurmak için ekranı sıkıştırmanız gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Ekranların üstünde ve altında siyah çubukların çıkarılması olan 21:9 en boy oranında bir video izliyorsanız görüntü 21:9 formatına sığacak şekilde görüntüyü uzatır ve videoyu izleyebilmenizi sağlar.

Diğer üst düzey Samsung telefonlarına benzer şekilde ekranın yaydığı mavi ışığın miktarını sınırlayarak göz yorgunluğunu azalttığı söylenen Mavi ışık filtresi var. Ekran çözünürlüğünü Galaxy S8 ve Galaxy Note8 telefonları gibi ayarlayamazsınız ancak yazı tipi boyutunu ve stilini değiştirebilir ve tam ekran en-boy oranında kullanmak istediğiniz uygulamaları seçebilirsiniz.

Telefon bekleme modundayken kilit ekranında görünen “Her zaman açık (Always on display)” ekranda görünür. Telefonun “Her zaman açık (Always on display)” özelliği güç tüketiyor ama çok küçük miktarda.

Samsung Galaxy A6+ Donanım ve Tasarım

Üstte, çok sayıda sensör var. Her zamanki gibi kulaklık, yakınlık ve ortam ışığı algılayıcıları ve LED flaşı bulabilirsiniz. Solda ise f/1.9 diyaframlı 24 megapiksel ön kamera var. Telefonun VR için manyetometre olarak bilinen jiroskop ve manyetik sensörleri de var ancak bir bildirim LED’i yok.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonun Galaxy S8 serisi gibi Ev (Home) düğmesi yok. Bu nedenle parmak izi sensörü arkaya taşınmış. Kapasitif dokunmatik düğmeleri de yok. Bu yüzden ekran tuşlarını kullanmanız gerekiyor. Telefonda ekran düğmeleri kullanılıyor olsa da ekranın altında bir çerçeve var. Telefonun metal çerçevesi var ve ellerinizden kolayca kaymıyor.

Sağ tarafta hoparlör ızgarası ile birlikte bir güç düğmesi vardır. Sol tarafta bir birim ses tuşları, bir birincil nano SIM yuvası ve 256GB’a kadar kartları kabul eden bir microSD kart yuvasına sahip ayrı bir ikincil nano SIM yuvası var. Altta 3.5 mm ses jakı, mikro USB bağlantı noktası ve birincil mikrofon var. Üstte hiçbir şey yok. Anten çizgilerini üstte ve altta görebilirsiniz. Samsung’un hibrid SIM düzenlemesi ile gelen çok sayıda telefon olduğunda özel çift SIM ve microSD kart yuvaları sağlaması iyi bir şey.

Arkada, f/1.9 diyafram açıklığına sahip 5 megapiksel ikincil arka kamera ile birlikte LED flaşlı, f/1.7 diyafram ile 16 megapiksel kamera var. Parmak İzi tanıma sensörü altında ve flaş sensörlerin sağ tarafında. Galaxy S8 serisi ve Galaxy Note8’in aksine parmak izi sensörüne erişmek zor değil. Metal sırt kolayca çizilmez ancak kamera sensörleri ve parmak izi sensörü arasındaki metal kaplama kolayca çizilir ve hatta birkaç hafta içinde siyah boyayı kaybedebilir. Bu yüzden Samsung’un kullanıldığı bir kılıfın kullanılması öneriliyor.

Arka gövdenin üst ve alt kısımlarındaki anten çizgileri biraz garip görünüyor. Telefonun büyük bir 6 inçlik ekranı olsa bile en kompakt geniş ekranlı telefonlardan biri olmasını sağlamak için kompakttır. Galaxy A8 Plus 2018’den biraz daha büyük (160.2 x 75.7 x 7.9 mm). 191 gram ağırlığında ancak telefon çok büyük olduğundan bu kadar ağır hissetmiyorsunuz.

Galaxy A8 Plus 2018’den farklı olarak su ve toz direnci için IP68 derecelendirmesine sahip değil. Metal sırt sayesinde tutulması kaygan değildir ancak toz ve kirleri kolayca çekiyor. Telefon, 3500 mAh kapasiteli bir pile sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy A6+ Kamera

Galaxy A6+, Galaxy A8+ 2018 gibi tekli LED flaş, Samsung ISOCELL S5K2P6 sensörü, 1.12µm piksel boyutu, 1 / 2.8 ″ sensör boyutu, f / 1.7 diyafram ve 78 derecelik FOV ile 16 megapiksel bir arka kamera var. Fakat f/1.9 diyaframlı ikincil 5 megapiksel kamera içeriyor. Bir LED flaş ile birlikte Samsung ISOCELL S5K2X7SP Slim sensör, f/1.9 diyafram, 0.9 µm piksel boyutu ile bir 24MP ön kamera bulunuyor.

Çift arka kameralara sahip olduğundan bir çekim alanının derinliğini değiştirmek için bokeh efektini ayarlamanıza olanak veren Canlı Odak var. Toplam bulanıklık efektinin yoğunluğunu kontrol edebilir ve görüntüyü önizleme modunda çekmeden veya çektikten sonra uygulayabilirsiniz. Arka planı bulanıklaştırmak için yazılımı kullanan ön kamera için selfie portre seçeneği de var.

ISO, Deklanşör hızı, odak, beyaz dengesi ve pozlamayı manuel olarak ayarlamak için Otomatik mod, Panorama, Yiyecek ve Pro modu var. Çok fazla etiket ve damga var. Kameranın yüz tanıma teknolojisi, Kamera veya Video modundayken konuya statik ve animasyonlu yüz özelliği etiketleri uygulamanıza izin veriyor. Görüntü kalitesine gelirsek günışığı çekimleri iyi ve kamera iyi bir ayrıntı yakalıyor. İyi dinamik aralık ve detaylarla çok iyi pozlanmış fotoğraflar oluşturuyor ve dinamik aralık HDR modu kullanılarak daha da geliştirilebilir.

Otomatik odaklama hızları hızlı ve doğru. Makro çekimler de iyi. Çift kamera Canlı netleme modu arka planı net bir şekilde bulanıklaştırıyor. Yüz tanıma teknolojisine sahip 24MP ön kamera, selfie pozlar için iyi. Kendiliğinden gelen flaş düşük ışık koşullarında yardımcı oluyor. Ön kamera cilt tonunu, spotu ve diğer özellikleri ayarlamak için özelliklere sahip.

SoC’nin 4K kayıt desteği yok. Bu nedenle sadece 30fps’de maksimum 1080p çözünürlükte kayıt yapıyor. Ağır çekim video kaydına sahip değil. Video kalitesi sadece ortalama ve ikincil bir mikrofonu olmadığı için ses net değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy A6+ Yazılım, Kullanıcı Arayüzü ve Uygulamalar

Yazılıma gelirsek telefon Nisan ayı 2018 için Android güvenlik yama ile birlikte Android 8.0 (Oreo) işletim sistemine sahip. Samsung, Android 8.1 güncellemesi veya Android P alıp almayacağı açıklanmadı. TouchWiz UX’e kıyasla daha rafine edilmiş olan şirketin yeni UX’i olan Samsung Experience 9 versiyonuna sahip. Aşağı açılan bildirim gölgesi, üstte altı seçeneği ve tekrar aşağı doğru kaydırdığınızda daha fazla seçeneği gösteriyor. Düğme sırasını ve düğme ızgarasını 3×3, 4×3, 5×3 şeklinde kolayca değiştirebilirsiniz. Parlaklık kontrol kaydırıcısı ve SIM kartları kolayca seçme seçeneği var.

Varsayılan olarak ayrı uygulamalar düğmesi yerine dikey kaydırma arabirimine sahip. Böylece ana ekran ve uygulama tepsisi arasında gezinmek için yukarı veya aşağı kaydırmanız gerekiyor. Ana ekrana uygulamalar ekran düğmesi ekleme seçeneğiniz de var. Aynı anda birden çok uygulamayı bir klasöre kolayca taşıyabilirsiniz. Uygulamaları kaldırmak zorunda kalmadan uygulamaları kaldırma veya Güvenli Klasöre taşıma gibi görevleri gerçekleştirmenizi sağlayan hızlı seçenekler menüsünü açmak için bir uygulama simgesine dokunup basılı tutmanız yeterli.

Gelişmiş özellikler seçeneğine baktığınızda ekrana göz kulak olmak için Akıllı kalma özelliği var. Google Play Store ve Galaxy Apps’tan indirdiğiniz oyunlarınızı toplayan Games Launcher özelliği de var. Telefonu tek el ile kullanabilmenizi sağlayan tek elle kolay kullanım modu da var. Diğer Android telefonlarda olduğu gibi Samsung tarafından birkaç yıl önce tanıtılan Çoklu Pencere moduna da sahip.

Mevcut ekranı ve kaydırılabilir alanı yakalamak için akıllı yakalama ve ekran görüntüsünü hemen kırp ve paylaşma, ekran görüntüsünü yakalamak için avuç içi kaydırma, çağrı, mesaj veya iletişim bilgilerini görüntülerken cihazı kulağınızın yanına alıp tutarak doğrudan sesli çağrı yapma, cihazı aldığınızda aramaları veya yeni mesajları kaçırdıysanız cihazı uyaracak akıllı uyarı, avuç içi hareketlerini kullanarak veya cihazın ekranına bakacak şekilde gelen çağrıları veya alarmları sessize alma, mesajı almak veya göndermek için kaydırma ve mesajlar ile birlikte gönderilen ses kaydı seçenekleri dahil olmak üzere Güç tuşuna üç kez basarak SOS mesajı gönder olarak ayarlama telefonun diğer özellikleri.

Cihaz bakım bölümü telefonun pil ömrünü, depolama alanını, RAM kullanımını ve güvenliğini tek bir yerde yönetmenizi sağlıyor. Kişisel verilerinizi ve bilgilerinizi kaydetmenizi sağlayan Samsung Gizli Klasör de var.

Sponsorlu Bağlantılar

Her zamanki faydalı uygulama ve Google Apps seti dışında Facebook uygulaması ve Microsoft Uygulamaları (Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, LinkedIn) ile birlikte geliyor. Telefonu kurarken uygulama yükleme seçeneği sunuluyor. Telefonda Samsung’un UPI desteğine sahip olduğu ve Fatura Ödemeleri desteği olan kendi ödeme hizmeti olan Samsung Pay Mini bulunuyor. Galaxy S8 serisiyle ilk kez tanıtılan Bixby Assistant’a da sahip. Bixby ekranını görüntülemek için sola kaydırın veya başlatmak için özel Bixby düğmesine basılı tutun.

4GB RAM’in 3.55GB’ı kullanılabilir. Arka planda çalışan varsayılan uygulamalar olduğunda ise size yaklaşık 2GB RAM kullanma hakkı kalıyor. 64GB depolama alanından ise 52GB depolama alanı kullanılabilir.

Samsung Galaxy A6+ Parmak izi ve Yüz Kilidi

Parmak izi sensörü telefonun arkasında değil. Erişilmesi de zor değil. Telefonunuzun kilidini hemen açmak için parmağınızı Ev (Home) düğmesine basılı tutarak hemen açabilirsiniz. En fazla 3 parmak izi ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca Samsung Pay için hizmetin bulunduğu pazarlarda ve Samsung Pass için tarayıcınız ve diğer desteklenen uygulamalarla kimliğinizi doğrulamak için de kullanılabilir. Yüz tanıma desteği de var. Ama eğer şapka ya da yoğun makyaj kullanıyorsanız, odanın içinde ışık zayıfsa bu özellik iyi çalışmaz. Fakat telefonun kilidini açmak hızlı.

Samsung Galaxy A6+ Müzik Çalar ve FM Radyo

Google Play Müzik uygulaması varsayılan müzik oynatıcısı. Bu ayarlardan etkinleştirilebilen ekolayzer, Dolby Atmos, UHQ yükseltici, Surround ve Tube Amp Pro ses efektlerine sahip. Tüm bunlar kulaklığı dinlerken sesi geliştiriyor. Kayıt desteği ile FM Radyo desteği de var. Ayrıca birlikte verilen kulaklıktan gelen ses iyi. Ancak iyi bir üçüncü taraf kulaklık kullanmak daha iyi bir fikir olabilir. Monofon hoparlörden gelen hoparlör çıkışı özellikle gürültülü ortamlarda ortalama kalitede. Hoparlör ise telefonun sağ tarafına yerleştirilmiştir.

Samsung Galaxy A6+ SIM Kart ve Bağlantı

Bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi a/b/g/n (2,4 / 5GHz), Bluetooth 4.2 ve GLONASS ile GPS bulunuyor. USB OTG ve birçok bant desteğine sahip 4G bağlantısı ile Reliance Jio ve Airtel için LTE (VoLTE) desteği var. Her iki SIM de 4G’yi destekliyor ama bir seferde sadece bir SIM’de 4G’yi etkinleştirebilirsiniz. Diğer SIM ise 3G’ye geçer. Çevirici ve mesajlaşma, tanıdık kullanıcı arayüzüne sahip. Bu bir çift SIM telefon olduğundan metin mesajı ararken veya gönderirken SIM’leri seçme seçeneğine sahipsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

SIM kart yöneticisinden sesli arama, metin ve veri için tercih edilen SIM’i ayarlayabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi diğer son Samsung Dual SIM akıllı telefonlara benzer Akıllı Çift SIM özelliği var. Dolayısıyla SIM 1 numarasında olsa bile otomatik olarak SIM 2’deki telefon numarasından çağrıları yönlendirir.

Samsung Galaxy A6+ Performans

Çekirdek başına 1.8 GHz hızında sekiz ARM Cortex A53 çekirdeği bulunan bir Octa-Core Qualcomm Snapdragon 450 64-bit 14nm işlemci tarafından desteklenmektedir. Performans iyi. Adreno 506 GPU’ya sahip olduğu için oyun performansı gayet iyi ama olağanüstü değil. Firma fiyat etiketini haklı çıkarmak için Snapdragon 660 işlemci kullansa idi daha doğru olurdu. 4GB’lık RAM, çoklu görev için telefonu hızlandırıyor. Böylece telefon yavaşlamadan arka planda birkaç uygulama çalıştırabilirsiniz. 4G ve oyun kullanırken telefon biraz ısınıyor ancak fazla değil.

Samsung Galaxy A6+ Batarya (Pil Ömrü)

Pil ömrüne gelirsek 3500mAh pil 6 inç FHD+ ekranlı bir telefon için küçük görünüyor ama yoğun kullanımda bile şarj bir gün sürüyor ve ortalama kullanımla bir günden fazla sürecektir. Parlaklığı ve CPU hızını azaltan, Her zaman açık ekranı (Always on display) kapatan Orta güç tasarruf modu var. Ayrıca Max güç tasarruf modu var. Galaxy A8+ 2018 gibi adaptif hızlı şarj etme özelliği yok. Bu nedenle %0-%100 arasında şarj etmek yaklaşık 3 saat gerekiyor.

Samsung Galaxy A6+ Artıları

  • Büyük 6 inç FHD+ AMOLED Infinity ekran
  • İyi yapı kalitesi
  • İyi kameralar
  • İyi pil ömrü

Samsung Galaxy A6+ Eksileri

  • Hızlı şarj yok
  • Yüksek fiyat
  • Suya/toza dayanıklı değil

Samsung Galaxy A6+ İnceleme Sonucu

Samsung Galaxy A6 Plus 2018 İnceleme

Genel olarak, Galaxy A6+ telefon, fiyat aralığındaki en iyi akıllı telefon değil. Samsung, Infinity ekranını Galaxy A8+ 2018 ile aynı şekilde benimsedi. Telefonun metal gövdesi de sağlam bir his veriyor ve iyi bir arka kamera, iyi bir selfie kamerası ve iyi bir pil ömrü sunuyor. Ancak, hızlı şarj olmadan Snapdragon 450 SoC ve micro USB portu bir telefon için hayal kırıklığı yaratıyor.

Samsung Galaxy A6+ Alternatif Modeller

Nokia 7 PlusNokia 7 Plus Özellikleri
Moto X4 (6GB)
Galaxy A8+ (2018)Samsung Galaxy A8 Plus (2018) Özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com