Kategoriler
İnceleme

Samsung Galaxy A8 (2018) İnceleme

Samsung Galaxy A8 (2018) Nasıl Bir Telefon?

Samsung Galaxy A8 (2018), belirli bir A serisi telefonun halefi değildir. Eşleşen tasarımı, ekranı ve şu anki sayısı 8 olan bu cihazın, çıkarılmış bir Galaxy S8 sürümü var. Samsung’un bize bu konuda inanması gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy A8 (2018)’in bir öncüle sahip olmadığını söyleyemeyiz. Bu Galaxy A5 (2017)’dir ancak yeni telefon, belki de ana kamera haricinde neredeyse her açıdan bir yenilenme.

Görsel olarak, A8 gerçekten S8’e daha yakın. Benzer şekilde şekillendirilmiş ve boyutlandırılmış kavisli cam tasarımı, uzun AMOLED ekran ve arkadaki parmak izi, Galaxy A8 ile S8 arasındaki yakın ilişkiyi gösteren bazı özelliklerdendir. Dikkat çeken selfie geliştirmesi dahi var. A8 artık ön tarafta, çeşitli efektler, portre fotoğraflar ve arka plan bulanıklaştırma içeren çift kamera ile geliyor.

Galaxy A8 (2018), S8’in çekiciliğini kaybettirmeden yerine geçirilen alternatif başröl oyuncusu gibi görünüyor. Ve fiyat doğruysa, Samsung mükemmel bir ‘S8 lite’ modeli yapmış olabilir.

Samsung Galaxy A8 (2018) Kısaca Özellikleri

  • 5.6 inç Full HD+ Super Amoled ekran
  • Li-Ion USB Type-C bağlantılı ve hızlı şarj özellikli 3000 mAh batarya
  • 2+6 şeklinde 8 çekirdekli Samsung Exynos 7 Octa 7885 işlemci
  • 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı
  • Hafıza kartı desteği
  • f/1.7 diyafram değerli 16 MP arka kamera ve f/1.9 diyafram değerli 16+8 MP çift ön kamera
  • Samsung Experience 8.5 arayüzlü Android 7.1.1 (Nougat) işletim sistemi
  • 149.2 x 70.6 x 8.4 mm ebatlarında ve 172 gram ağırlığında
  • NFC, Bluetooth 5, A-GPS, BDS, GLONASS, USB 2.0, Dual-Band, MiraCast, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Hotspot, VHT80, IP68, Şebeke ile görüntülü konuşma, parmak izi okuyucu, Barometre, RGB Işık Sensörü, Jiroskop, Hall Sensörü, Pusula, Yakınlık Sensörü, İvmeölçer, 30’a yakın önyüklü faydalı birçok servis ve uygulama.
Samsung Galaxy A8 (2018) Özellikleri ve Fiyatı

Galaxy A8 (2018) Tasarım ve Ekran İnceleme

Galaxy A8 (2018) muhtemelen, Samsung’un telefon portföyü için kötü yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısını düzeltmek için telefon olarak tarihe geçecekti. Bir Galaxy S8 gibi görünebilir ve tüm amiral gemisi vibine sahip olabilir, ancak arka taraftaki denge restore edilmiştir. Parmak izi sensörü artık ana kameranın altına yerleştirilmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Yeni yerleşim bir yana, biyometrik sensör her zaman açık, hızlı ve çok doğru. Hafif eğimli AMOLED ekran en büyük zevklerden biridir. 1080p çözünürlüğü S8’in 1440p’den biraz daha düşük olsa da havalı 18.5: 9 en boy oranını kullanıyor.

Ekran, amiral gemisi modelinde görülenle aynı yuvarlak köşelere sahip ancak her iki telefonun boyutları benzer iken, A8’in ekranı S8’deki 5.8 “birimden 0.2” daha küçük. Galaxy A8, S8’den daha kalın ve 20g daha ağırdır. A8’in ekran çerçeveleri açıkça daha büyük ancak şık tasarıma zarar vermediği için önemli bir şey yok. Üst çerçeve, kulaklık, iki selfie kamerası, bir takım sensör ve hatta bir bildirim ışığı ile oldukça kalabalık tutulmuş.

Altta hiçbir şey yok. Galaxy A8 (2018) ekranında basınca duyarlı bir home tuşu yok, bu S8 serisinin özel olarak tutacağı şeylerden biri.

Galaxy A serisi, 2017’de IP67 sınıfı giriş sızdırmazlığına tabi tutuldu ve bu trend 2018 sürümlerinde devam etti. Ve işlem sırasında kart kaybedilmedi.

A8’in (2018) çift SIM sürümünde bile, ikinci bir SIM için depolama genişletmeyi feda etmek zorunda değilsiniz. Özel microSD yuvasını kesinlikle takdir ediyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy A8 (2018) Lab Testleri

Yeni uzun boy ekran boyutu, Galaxy A ve S serileri arasındaki ilk köprü. Bu ekran oranı 2017’nin en sıcak trendini oluşturuyor ve uzun süre böyle kalacak gibi görünüyor. Doğal olarak Samsung, kullanıcıların taleplerini karşılamaya çalışıyor ve S8’in 18.5: 9 Infinity AMOLED’i Galaxy A8 (2018)’de.

Çözünürlük A serisi profile uyacak şekilde düşürüldü. A8 ekranında 1,080 x 2,220 piksel, amiral gemisi sınıfı 441ppi yoğunluğa ulaşıyor. Görüntü keskintir, pikselleşme olmaz ve matrisin Diamond PenTile deseni çıplak gözle görülmez.

Galaxy A8 üzerinde yaptığımız testlerde en yeni Samsung olan J7 Pro ile benzer sonuçları göndermesini bekledik ve gerçekten de beklenilen oldu. Manuel modda maksimum parlaklık 390nit seviyede makul. Otomatik modda, J7 Pro gibi, A8 de 590nit’e kadar sağlıklı bir artış sağlıyor.

Tıpkı yakın tarihli Samsung AMOLED gibi, A8’deki güneş ışığı okunabilirlik testinde mükemmel bir puan elde edildi. Bunun yanı sıra giriş koruması bulunan A8 ile plaja gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

Sonunda, gösterilecek bir tane daha ekran testi var. Samsung, sRGB (AMOLED Basic), Adobe RGB (AMOLED Photo), DCI-P3 (AMOLED Sinema) gibi üç farklı ve çok doğru renk profilini sunan renk doğruluğu konusunda ustalaşmış bir firmadır. Ayrıca, en geniş renk gamutuna sahip varsayılan Uyarlamalı mod da vardır ve popping (canlı) renkler için (avg deltaE 6.1) kalibre edilmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Dolayısıyla, Galaxy A8 (2018) sadece geniş ve yüksek çözünürlüklü bir AMOLED ekrana sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda panel sınıfının ötesinde bir şey değil.

Samsung Galaxy A8 (2018) Batarya Ömrü İnceleme

Galaxy A8’in (2018) içinde verimli AMOLED ve 14nm yonga setiyle güçlendirilmiş iyi güç özerkliği için yeterli olacak şekilde 3.000mAh pil var. Hızlı şarj desteği, yarım saat içinde boşa alınan bir pilin yaklaşık% 40’ını doldurması gerekiyor.

Denememizde, Galaxy A8 (2018) 17 saat boyunca videoları oynattı ve Wi-Fi üzerinden web’e göz attığımızda yaklaşık on bir buçuk saati geçti. Sesli çağrılarda, tam bir güne yakındır. Tutumlu bekleme tüketimi 92 saatlik bir dayanıklılık derecesine ulaşılmasına yardımcı oldu. Daima Açık Ekran varsayılan olarak kapatıldı ve bekleme testimizi bu şekilde yaptık.

Samsung Galaxy A8 (2018) Yazılım İnceleme

Galaxy A8 (2018), Android 7.1.1 Nougat’ı çalıştırıyor, Oreo henüz yok, ancak sonunda gelecektir. Samsung Deneyimi’nin sağlıklı bir dozu olan 8.5 sürümü var. S8, Note8 veya yakın zamanda çıkan J7 de aynı sürümde.

Galaxy A8 (2018), S8 ikilisinin sahip olduğu her yazılım hilesine sahiptir – Daima açık, çok hızlı ve her zaman açık parmak izi tarayıcı, Android Smart Lock ve güçlü arayüz. Kilit ekranında, ana ekranda veya bildirim gölgesinde hiçbir şey gerçekten değişmedi. Görev değiştirici, çoklu pencere veya açılır uygulamalar başlatabileceğiniz yerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Diğer Galaxy’ler gibi, A8 de Samsung’un kendi Tema Mağazası üzerinden zengin bir tema desteğine sahiptir. Kesinlikle bakmalısın. Oyun Başlatıcısı, S7’den bu yana mobil oyun geliştirmenin Samsung yoludur. Tüm oyunlarınızı tek bir yerde gruplar, dolayısıyla meşgul uygulama çekmecesinde kaybolmazlar.

Oynanan Oyun araçları bölümü, bir oyun sırasında bildirimleri kapatmanıza ve home ile gezinme düğmelerini devre dışı bırakmanıza olanak tanır. Ekran görüntülerini alabilir ve oyunu da kaydedebilirsin. A8’de yalnızca bir FullHD paneli var, ancak başlangıçta Mali-G71MP2’nin yerli piksel sayısı ile zorluk çektiği göz önüne alındığında, yükün bir kısmını alıp 720p’de oyunları çalıştırmasını isteriz.

En yeni Samsung Deneyimi’ne sahip Nougat OS bir harika, tabi ki kullanımı kolay, hızlı ve basittir. Ancak, çeşitli ayarları özelleştirmek ve ayarlamak isterseniz, arayüzünü oldukça güçlü bulacaksınız.

Galaxy A8 (2018) Donanım ve Performans İnceleme

Galaxy A8 (2018), Samsung’un kendi Exynos 7885 yongasetiyle güçlendirildi. En azından benchmarking uygulamaları rapor ediyor. Samsung böyle bir SoC ile yetkili durumda değil ve spesifikasyon tablolarında da yer almıyor.

Yeni yonga, daha önce görmediğimiz bir CPU yapılandırmasına sahip. İşlemci, 2.2GHz’e kadar hızlanan iki güçlü A73 çekirdeğinden ve 1.6GHz’e kadar A53’den oluşuyor. Garip olabilir, ancak normal Android işleminde gerçek bir fark yaratacakları için A73 güçlü çekirdeğine minnettarız. AIDA64’e göre Galaxy A8’in (2018) çift çekirdekli bir Mali-G71 (MP2) GPU’su var. Önceki Exynos 7880, çift çekirdekli Mali-

Sponsorlu Bağlantılar

T830 GPU’ya sahipti, bu da A8 içindeki Exynos 7885’in daha iyi bir GPU çekirdeği kullandığı anlamına geliyor. Aslında, G71, Kirin 960’da (Huawei P10) ve Exynos 8895’de (Galaxy S8) bulunur; ancak ikisi yerine, sırasıyla 8 ve 20 bilgisayar çekirdeği vardır. Her neyse, A8’in Galaxy A7’den (2017) benzer şekilde veya daha az performans sergiliyor.

Adından da anlaşılabileceği gibi, yeni Exynos 7885, 7880’den küçük bir gelişme gösteriyor. CPU en dikkat çekici yükseltmedir ve bir J7 veya A7’den geliyorsanız, yeni A73 çekirdeğinin gündelik işlemlerde potansiyel bir artış gösterir. Elbette, neredeyse fark edemeyecek kadar az, ancak bunları amiral gemisi olmayan Android için kabul edebiliriz.

GPU da yenilenmiş olabilir, ancak piksel sayısı ekstra gücü tüketti, bu nedenle A7’deki gibi aynı oyun deneyimini elde edersiniz. Ve hiç de fena değil, iki GPU çekirdeği olsa bile A8, denediğimiz tüm popüler filmleri yönetebiliyor.

Ve son olarak, yonga 14nm’lik bir süreç kullanılarak inşa edilmiş ve dolayısıyla oldukça havalı. Herhangi bir büyük ısı dağılımı fark etmedik, ancak eğer yaparsanız, bazı ayarları değiştirmek için oyun başlatıcıyı kullanabilirsiniz.

Samsung Galaxy A8 (2018) Ses ve Hoparlör

Samsung Galaxy A8 (2018), ses kalitesi testimizin ilk bölümünde güzel bir performans sergiledi. Aktif bir harici amplifikatör ile çalışırken mükemmel temiz çıktı üretti ve güzel yüksek ses ile eşleştirdi.

Sponsorlu Bağlantılar

Kulaklıklar çok az stereo karışma tanıttı, bu yüzden Galaxy A8 (2018) bu açıdan son zamanlarda çıkan telefonların çoğundan daha iyi. Bazı intermodülasyon bozulmalarını (ki zaten kolayca duymuyorsunuz) getirmişler ve ses yüksekliğini ortalamanın biraz altına düşürdüler. Genel olarak, son zamanlarda herhangi bir telefondan gördüğümüz en temiz ses çıkışı oldu.

Galaxy A8’de (2018) tek bir hoparlör bulunmaktadır. Güç düğmesinin üzerindeki sağ çerçeve üzerinde konumlandırılmıştır. Ayrıca oldukça yüksek, testimizde “Çok İyi” işareti almış, zengin ve derin bir ses çıkışı var.

Samsung Galaxy A8 (2018) Kamera İnceleme

Galaxy A8 (2018), önceki nesille aynı çözünürlükte ancak daha parlak bir lensle f / 1,7 diyafram açıklığına sahip bir 16MP arka kamera ile donatılmıştır. Faz tespit otofokus var, ancak optik stabilizasyon yok. Güvenilir bir eski tekli LED flaş var.

Kamera arabirimi oldukça tanıdık. Aşağı ve yukarı kaydırma, ön ve arka kamera arasında geçiş yapar. Sol filtreler içeren bir panel getirir ama yine de indirme seçeneği yoktur. Doğrudan bir çekim modu seçicisine ulaşırsınız. Garip bir şekilde, HDR seçici (otomatik, açık, kapalı) kamera ayarlarında gizlenmiştir.

Bir Pro modu mevcut, ancak bu çok büyük bir abartı – poz telafisi, ISO ve beyaz dengesi ön ayarları, ayrıca bir ölçüm mod seçicisi üzerinde kontrol elde edersiniz, ancak manuel odaklama ve manuel deklanşör hızı yok.

Denemelerimizde dinamik aralık ortalama bir seviyedeydi, ancak kameranın gölgelerde beklediğimizden daha fazla ayrıntı getirdiğini fark ettik. Tıpkı diğer Samsung örneklerinde olduğu gibi, bazı bileme hataları ve bazı aşırı bilenmiş bina kenarları fark edebilirsiniz. Fakat bunların hiçbiri aşırı değildi.

HDR Auto kullanılabilir, ancak Ayarlar menüsünün içindedir. Telefon, gölgelerde yeterince ayrıntı getirdiğinden nadiren HDR’ye güvenmek zorunda kaldık. HDR’yi zorlamak gölgeleri artırmaz, ancak vurgulamaları biraz azaltacaktır.

Geniş f / 1,7 diyafram sayesinde, Galaxy A8 (2018), düşük ışıklı güzel fotoğraflar çekiyor. Obtüratör hızı OIS olmadan 1/17 saniye kadar yavaşlayabilir. Gürültü var, tabii ki, aynı zamanda sınıf için fazlasıyla ayrıntılı bulduk. Galaxy A8’den (2018) çıkan 1,800 piksellik yüksek panoramik görüntülerden daha yüksek çözünürlüklü panoramalara rastladık.

Samsung Galaxy A8 (2018) Selfie kamera

Galaxy A8 (2018) cep telefonunun önünde çift kamera bulunuyor. Her biri bir f / 1.9 diyafram açıklığına sahip 16MP + 8MP eşleştirme, sabit odak düzlemine sahip. Otomatik odaklamanın olmaması, kameranın bazı odak hileleri yapabileceği anlamına gelmez. Samsung Galaxy A8 (2018), özellikle Canlı odaklanma ile birlikte geliyor.

Çekim yapılmadan önce veya sonra arka planda değişken odaklanmayı sağlayan bir özellik. Muhtemelen çift ön kameranın varoluş sebebidir. 8MP snapper’ın biraz daha geniş objektifi var – normal bir 27mm iken, 24mm eşdeğerdir. Normal fotoğraflar kadar keskin değildirler, ancak daha olgun bir işleme sahip oldukları için bu belki de iyi bir şeydir. Genel olarak, bu 16MP selfie kamera kolayca övgü alır. 8MP olan eşit derecede kabiliyetlidir, ancak bazen biraz daha sıcak renkler üretebilir. Bunun dışında daha geniş mercek yüzünden grup çekimleri için harika ve tavsiye edilir.

Son olarak, 16MP çekimlerin arka planını bulanıklaştırmak için Canlı Odak özelliğini kullanabilirsiniz. Yöntem görüntüleri yumuşatır, ancak özne ayırma, görünür bir görüntü eseri olmaksızın çok hoş bir şekilde yapılır. Temiz bir ayrım değil, kademeli bir bulanıklık var, ancak fotoğrafların saçları, kulakları, kazakları berbat olanlardan daha doğal görünmesi nedeniyle mobil fotoğrafçılığa bu şekilde tercih ediyoruz.

Samsung Galaxy A8 (2018) Video kamera

Galaxy A8 (2018), 1080p / 30fps’e kadar video yakalar, dolayısıyla 4K kayıt yapılmaz. 2,220 x 1,080 px video çekebilmek için bir seçenek var, ancak bunlar yalnızca telefonunuzda doğal görünüyor ve başka hiçbir yerde böyle değil.

Galaxy A8’de (2018) herhangi bir OIS yok, ancak tüm video modları için etkinleştirilmiş bir EIS türü var. A8’in video sesi 256Kbps stereo alırken, 17Mbps’lik bir bit hızı bulunuyor.

Samsung Galaxy A8 (2018) İnceleme Sonucu

Fiyatlamanın, Galaxy A8’in (2018) piyasaya çıkışı lehine olmadığını itiraf etmeliyiz. Biraz fazla ücret vererek daha iyi özellikteki Galaxy S8 alabilirsiniz. Daha iyi ekran, yonga seti ve ana kamera var. S8 neredeyse bir yaşında ve kısa süre sonra yenisi çıkacak. A8 yerine 5.7″ AMOLED ekran, benzer yongalı ve aynı kamera sensörüyle ikincil selfie sansür yapan daha ucuz Galaxy A7 (2017) de düşünebilirsiniz.

OnePlus 5T aynı zamanda uzun boy oranına sahip benzer AMOLED ekran ile sizi cezbedecektir. Arka tarafta çok daha hızlı işlemci, grafikler ve çift kamera da sunuyor. Sonunda, Huawei Mate 10 Lite aynı zamanda şık tasarımı ile kontrol etmeye değer. Ve çok daha ucuz. Dürüst olmakla birlikte, belki de Galaxy A8 (2018) ile aynı ligde değildir.

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki, Galaxy S8’in ‘hafif’ bir sürümü olacağını düşünüyoruz. Eğer pahalı olmasaydı, Galaxy A8’i (2018) tavsiye ederdik. Doğrusu kötü bir telefon değil, çok yönlü bir akıllı telefon ve muhtemelen en iyi performanslı orta menajerlerden biri. Fiyatı bir kaç hafta (ya da aylar) sonra düşerse Galaxy A8 (2018) gönül rahatlığıyla alınabilir.

Samsung Galaxy A8 (2018) Alternatif Telefonlar

Galaxy S8
Galaxy A7 (2017)
OnePlus 5T
Mate 10 Lite

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com