Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy J6 İnceleme

Samsung Galaxy J6 Ekran İncelemesi

Samsung Galaxy J6 telefon 5.6 inç (1480 x 720 piksel) HD+ Super AMOLED 18.5:9 Infinity 2.5D kavisli cam ekrana sahip. Marka ve bütçe göz önüne alındığında burada daha fazla FHD Süper AMOLED ekran gibi görünmeyebilir. Ayrıca yaklaşık %75.9’luk bir ekran-gövde oranına ve 294 ppi’lik bir piksel yoğunluğuna sahip. Ekranla ilgili herhangi bir sorun yok ve FHD ekranlarıyla piyasada bulunan orta sınıf akıllı telefonların çoğuna göre eşit. Ne olursa olsun ekran canlı, siyahlar derin, metin keskin görünüyor ve güneş ışığı okunabilirliği iyi. Bakış açıları da mükemmel.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy J6 İnceleme

Ortam sensöründen yoksun olduğu için kullanıcının zaman zaman rahatsız edebileceği parlaklığın manuel olarak ayarlaması gerekebilir. Ayrıca açık durumdayken “Dış mekan modu”, 15 dakika boyunca dış mekan görüntüleme için ekranı daha parlak hale getirir. Buna ek olarak Galaxy J6 da Mavi ışık filtresi, Ekran modu (Uyarlamalı Ekran, AMOLED Sinema, AMOLED Fotoğraf ve Temel), Kolay mod ve çok daha fazla seçenek var.

Samsung Galaxy J6 Tasarım ve Donanım İncelemesi

Tasarım söz konusu olduğunda her zaman Xperia Mini serisi, Apple iPhone’lar veya Galaxy S serisi kompakt akıllı telefonlar için özel bir beğeniye sahip. Galaxy J6, bu kategoriye tam olarak uyuyor. 149.3 x 70.2 x 8.2 mm ölçülerinde ve yaklaşık 154 gram ağırlığında. Gerçekten de akıllı telefon kompakt, tutulduğunda sağlam bir his veriyor ve iyi bir tutuş sağlıyor. Dahası Galaxy J6 tek elle kullanımı teşvik ediyor ve bildirim paneline parmak ucuyla da nispeten ulaşabiliyorsunuz.

Samsung Galaxy J6 ÖzellikleriSamsung Galaxy J6 Özellikleri

Galaxy J6 mat bir kaplama ile bir polikarbonat sırtına sahip. Bu da onu hafif bir cihaz haline getiriyor. Boya işi mükemmel ve aynı zamanda daha az leke ve parmak izi çekiyor. Düğmelerin yerleştirilmesi Samsung’un orta menzili ve amiral gemisi cihazlarında büyük ölçüde değişiyor. Ekranın ön yüzünde neredeyse ekranın kendisi hakim. Üstte ve altta küçük çerçeveler bırakmaktadır.

Üst kısımlarda 8MP ön kamera, kulaklık, yakınlık sensörü ve LED flaş bulunur. Burada Galaxy J6’nın bildirim LED’i, ortam ışığı sensörü, manyetik sensör ve jiroskop bulunmadığını belirtelim. Şirket ekran üzerindeki gezinti düğmelerini tercih ettiğinden alt çerçeveler el değmeden kalıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Sağa doğru hareket ettikçe hoparlör ızgarası ve güç/kilit tuşu var. Hoparlör ızgarası kasıtlı olarak istemediğiniz sürece yüzeyde tutarken veya üzerine koyarken sık sık boğulmadığı bir şekilde yerleştirilmiş. Sol tarafta ses tuşları, birincil SIM yuvası (Nano) ve ikincil Nano+MicroSD yuvası bulunuyor.

Samsung Galaxy J6 Kutu AçılışıSamsung Galaxy J6 Kutu Açılışı

Aşağı inersek 3.5 mm ses jakı, birincil mikrofon ve MicroUSB portu var. Düğmeler iyi bir geri bildirim sunsa da biraz sert ve nispeten biraz basmak gerektiriyor. Arkadaki polikarbonat kabuk 13MP arka kamera, LED flaş ve altındaki parmak izi tarayıcısını içeriyor. Parmak izi sensörünün konumundan dolayı kamera merceğine bazen dokunabilirsiniz. Parmak izi sensörü belirgin olmadığı için arka panele karışıyor ve ilk başlarda telefonun kilidini açarken parmak izi tarayıcısı ile kamera merceği arasında ayrım yapmak zor olabilir.

Samsung Galaxy J6 Kamera İncelemesi

Bu fiyat aralığında akıllı telefonların çoğu bir çift kamera kurulumu sunuyor ancak Samsung tek bir kamera modülü seçmiş. Özgün olmak gerekirse Galaxy J6 modeli, f/1.9 diyafram değeri olan 8 megapiksellik bir selfie ve 13 megapiksellik bir arka kameraya sahip. Her iki kamerada da düşük ışık için LED flaş var.

Telefonun yeni bir kamera arayüzü de var. Bu modlar arasında geçiş yapmanıza olanak tanıyor. Bunlar Otomatik, Canlı odak, Pro (ISO, Deklanşör hızı, odak, beyaz dengesi ve pozlama ayarlarını manuel olarak ayarlamak için), Gıda, AR Emoji ve Hyperlapse.

Altta ayarlar, Tam Görünüm, Flaş açık/kapalı, Filtre ve Kamera Değişikliği gibi çeşitli seçenekler de mevcut. Bunun altında bir video kayıt düğmesi, deklanşör düğmesi ve mini bir galeri de var. Bize göre kamera bölümü Galaxy J6’da bir hayal kırıklığı. Deklanşör düğmesine tıkladığınızda kamera kullanıcı arayüzü durgun ve gecikmeli. Bununla birlikte otomatik odaklama Makro koşullarında daha da kötüleşiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Görüntü kalitesi hakkında konuşmak gerekirse gün ışığından yararlanan fotoğrafların iyi miktarda ayrıntıya sahip olması doğal tonu aşırı işlem görmeden koruyor. Makro konuları çekerken çok kötü bir deneyim yaşayabilirsiniz çünkü odak düzgün bir şekilde kilitlenmeyebiliyor.

Düşük ışık koşullarında resim beklenenden daha iyi. Ancak resimlerde herhangi bir ayrıntı yok. Flaşlı görüntüler iyi ve flaş çekim çekimlerinde bile aşırı güç vermiyor. Gün ışığı ön kamera çekimleri iyi ama düşük ışıkta görüntüde çok fazla gürültü var. Sonuç olarak telefonun iyi bir kamerası var ama bu alandaki rakiplerinin gerisinde kalmış.

Samsung Galaxy J6 Yazılım İncelemesi

Samsung Galaxy J6 Nisan 2018 için Android Güvenlik yama ve Samsung Deneyim Versiyon 9.0 ile beraber Android 8.0 (Oreo) işletim sistemine sahip. Samsung, yavaş yazılım güncellemeleri ile tanındığından Android P güncellemesini yakın zamanda beklemeyin.

Kullanıcı arayüzü hakkında konuşmak gerekirse ayrı uygulamalar düğmesi yerine varsayılan olarak dikey bir kaydırma arabirimine sahip. Bu nedenle ana ekran ve uygulama tepsisi arasında gezinmek için yukarı veya aşağı kaydırmanız gerekiyor. Uygulamaları kaldırma veya Ana ekrandan kaldır gibi görevleri gerçekleştirmenizi sağlayan hızlı seçenekler menüsünü açmak için bir uygulama simgesine dokunup basılı tutabilirsiniz.

Gelişmiş özellik seçeneğiyle Play Store’dan ve Galaxy Apps’den indirdiğiniz oyunlarınızı kolay erişim için tek bir yere toplayan Oyunlar Başlatıcısı, parmak izi sensörünü kullanarak bildirim panelini açmak ve kapatmak için Parmak İzi hareketi, diğer Android telefonlarda olduğu gibi Samsung tarafından birkaç yıl önce tanıtılan Çoklu Pencere modu da var. Diğer seçenekler Akıllı Uyarısı, yakalamak için Palm Swipe, Panik modu, Çift messenger ve Video üzerinden Sohbet.

Sponsorlu Bağlantılar

Cihaz bakım seçeneği cihazınızın pil ömrünü, depolama alanını, RAM kullanımını ve güvenliğini tek bir yerde yönetmenize izin veriyor. Samsung Gizli Dosya, kişisel verilerinizi ve bilgilerinizi kaydetmenizi sağlar. Bixby’ye sola doğru kaydırarak erişebilirsiniz. Şu anda Home ve Reminder özellikleri var. Home, kullanıcıların en çok ilgilendikleri içeriği görmelerini sağlıyor ve Reminder (Hatırlatma), kullanıcıların önemli etkinlikleri ve yapılacak işleri hatırlamasına yardımcı olur.

Her zamanki faydalı uygulama ve Google Apps seti dışında akıllı telefon Facebook uygulaması ve Microsoft Apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ve Skype) ile birlikte geliyor. Ayrıca telefonu kurarken uygulama yükleme seçeneği de var. Galaxy J6, Samsung’un kendi ödeme hizmeti olan Samsung Pay Mini’yi destekliyor. Uygulamalar arka planda çalışırken 3 GB RAM’in size 1GB RAM kalıyor. 32GB dahili depolama alanından ise size kalan 21.2GB.

Samsung Galaxy J6 Parmak izi ve Yüz Kilidi İncelemesi

Parmak izi sensörü telefonun arkasında kamera sensörünün altında bulunuyor. Parmak izini kaydetme süreci çok kısa. Ayrıca bu cihazda en fazla 3 parmak izi ekleyebilirsiniz. Samsung Pay için hizmetin sunulduğu pazarlarda ve Samsung Pass için kimliğinizi bir tarayıcı ve diğer desteklenen uygulamalarla doğrulamak için de kullanılabilir. Parmak izi tarayıcısının yanında kaydolduktan sonra cihazın Yüz Açma seçeneği ile kilidi açabilirsiniz.

Samsung Galaxy J6 Arama ve Mesajlaşma İncelemesi

Samsung Galaxy J6, 4G VoLTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2 LE ve GPS v.b. bağlantı seçeneklerini destekliyor. Birçok bandı destekleyen 4G bağlantısına sahip ve ayrıca Reliance Jio, Airtel ve Vodafone için de LTE (VoLTE) desteği de var.

Her iki SIM de 4G’yi destekler ancak bir seferde sadece bir SIM’de 4G’yi etkinleştirebilirsiniz. Diğeri ise 3G’ye geçer. Diğer yeni Samsung Dual SIM akıllı telefonlara benzer şekilde Akıllı Çift SIM özelliği var. Bu, bir kullanıcı SIM 1’in numarasıyla telefonda olsa bile otomatik olarak SIM 2’deki telefon numarasından çağrıları yönlendiriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Aramalar için tercih edilen SIM kart olmadan bir arama yaptığınızda bir sonraki aramada kullanılacak SIM kartın sorulmasını sağlamak için aramalar için SIM kartınızı onaylayan yeni bir seçenek var. Numara çevirme ve mesajlaşma, diğer Samsung telefonlarıyla aynı kullanıcı arayüzüne sahip. Bu bir çift SIM telefon olduğundan metin mesajı ararken veya gönderirken SIM’leri seçme seçeneğine sahipsiniz.

Samsung Galaxy J6 Performans İncelemesi

Samsung Galaxy J6 grafik bölümü dikkat çeken Mali T830 ile bir Octa-Core Exynos 7870 14nm işlemci tarafından desteklenmektedir. Buna eşdeğer Qualcomm Snapdragon 625 yongaseti mevcut. Exynos 7870 işlemcisi, günden güne kullanımda daha uzun pil ömrüyle sonuçlanan güç verimli bir işlemci. Bu denenmiş ve test edilmiş Exynos yonga seti, cihaz için iyi bir şekilde optimize edilmiş. Günlük kullanımda durma, takılma veya gecikme yaşanmıyor. 3GB RAM sayesinde oldukça hızlı.

Samsung Galaxy J6 Batarya İncelemesi

Kaputun altında bir 3000mAh batarya var. 2-pinli şarj cihazı (5V-1A) ile şarj ediliyor ve yaklaşık 1 saatte %0’dan %50’ye şarj oluyor. Telefonun sıfırdan tam şarj olması 3 saati buluyor. Diğer Samsung telefonlarda olduğu gibi Orta ve Maksimum güç tasarruf modları var. Bu modlar oldukça etkileyici.

Samsung Galaxy J6 Artıları

  • İyi yapı kalitesi
  • İyi ekran
  • İyi pil ömrü
  • Çift SIM ve microSD kart yuvaları

Samsung Galaxy J6 Eksileri

  • Ortalama kameralar
  • Eksik sensörler
  • Eksik Bildirim LED’i
  • Hızlı şarj yok

Samsung Galaxy J6 İnceleme Sonucu

Samsung Galaxy J6 32 GB depolama alanı ve 3 GB RAM ile 64GB depolama alanı ve 4 GB RAM seçeneklerine sahip ve Siyah, Altın ve Mavi renklerde geliyor. Galaxy J6’nın bazı artıları olsa da fiyat-performans açısından pek iyi değil.

Samsung Galaxy J6 Alternatif Modeller

Huawei P20 Lite
Asus ZenFone 4
Asus ZenFone 3
Xiaomi Mi A1Xiaomi Mi A1 Özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com