Kategoriler
Ne & Nasıl

Samsung Galaxy S9 Ekran Görüntüsü Alma

Samsung Galaxy S9 Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri

Samsung Galaxy S9 model telefonda ekran görüntüsünü almak oldukça basit bir işlem. Samsung Galaxy S9 telefonun ekran görüntüsünü almanın 5 yolu var. Bunlar tuş kombinasyonu, avuç içi kaydırma, Google Asistan, Bixby, Scroll Capture yöntemleri.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S9 Tuş ile Ekran Görüntüsü Alma

Öncelikle Samsung Galaxy S9 telefonunuzda ekran görüntüsü almak istediğiniz ekranı açın. Sonrasında ise “Güç” tuşu ile “ses kısma” tuşuna aynı anda basın ve bir süre bekleyin. Böylece Samsung Galaxy S9 telefonunuzda ekran görüntüsü almış olursunuz.

Zaten ekran görüntüsü alındığı zaman fotoğraf çekerken çıkan sese benzer bir ses çıkacaktır ve ana ekranın üst kısmındaki bildirim bölümünde ekran görüntüsünü aldığınızı bildiren bir bildirim göreceksiniz.

Samsung Galaxy S9 Avuç İçi Ekran Görüntüsü Alma

Diğer bir seçenek ise hareketler sensörünü kullanmak. Bunun için menüden “Ayarlar” bölümüne girin. Buradaki “Gelişmiş özellikler” bölümünde “Hareketler ve işaretler” yazısını dokunun. Karşınıza çıkan ekranın en altında “Ekranı yakalamak için elinizin kenarı ile kaydırın” seçeneğini aktif hale getirin.

Sonrasında ekran görüntüsü almak istediğiniz ekranı açın ve elinizi Samsung Galaxy S9 telefonunuza dikey bir şekilde yani avuç içiniz yada elinizin sırtı ekrana bakmayacak şekilde sağa yada sola doğru hareket ettirin. Böylece Samsung Galaxy S9 telefonunuzda ekran görüntüsü almış olursunuz. Zaten ekran görüntüsü alındığı zaman fotoğraf çekerken çıkan sese benzer bir ses çıkacaktır ve ana ekranın üst kısmındaki bildirim bölümünde ekran görüntüsünü aldığınızı bildiren bir bildirim göreceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Assistant İle Ekran Görüntüsü Alma

Galaxy S9 telefonda akıllı asistan Bixby olmasına rağmen Google Asistana hala erişebiliyorsunuz. Buna Asistan’ın ekran görüntülerini alma özelliği dahildir. Yakalamak istediğiniz içeriği bulun ve Asistan’ı başlatmak için Ana Ekran düğmesine uzun süre basın veya “Tamam / Merhaba Google (Ok / Hi Google)” deyin. Buradan, “Ekran görüntüsü al (take a screenshot)” diyebilir veya klavyenizle komutu yazabilirsiniz.

Bixby İle Ekran Görüntüsü Alma

İsterseniz, Bixby’i kullanarak bir ekran görüntüsü de alabilirsiniz. Bunu yapmak için yakalamak istediğiniz içeriği bulun ve ardından Bixby Voice’u başlatmak için ses düğmesinin hemen altındaki Bixby düğmesine uzun süre basın veya “Merhaba Bixby (Hi Bixby)” deyin. Ardından Bixby’e “Bir ekran görüntüsü almasını (take a screenshot)” söyleyin.

Not: “Merhaba Bixby” ile başlatabilmeniz için önce sizi tanımak için Bixby Voice’u aktif etmeniz gerekir. Bunu yapmak için, “Bixby Home > Ayarlar> Sesli uyandırma” yolunu izleyin.

Scroll Capture İle Ekran Görüntüsü Alma

Yukarıdaki yöntemlerden biriyle bir ekran görüntüsü aldıktan sonra görüntü yakalandıktan hemen sonra ekranın altında bir seçenek listesi olmalıdır. Bu seçeneklerden biri olan Scroll Capture, içeriğin ekran görüntüsünü orijinal resmin altına almanıza olanak tanır.

Scroll Capture kullandığınızda telefon otomatik olarak aşağı kaydırılacak, başka bir ekran görüntüsü alacak ve daha sonra önceki görüntü ile birleştirecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Not: Eğer bu seçeneği görmüyorsanız bunu etkinleştirmeniz gerekecek. Bunu yapmak için “Ayarlar > Gelişmiş özellikler > Akıllı Çekim” yolunu izleyip aktif edin.

Samsung Galaxy S9 Ekran Görüntüsü Nereye Kaydedilir?

Samsung Galaxy S9 model bir telefonda ekran görüntüsü her zaman Galeriye kaydedilir. Galeriye girdiğiniz zaman burada almış olduğunuz ekran görüntülerini görebilirsiniz.

Samsung Galaxy S9 Ekran Videosu Kaydetme

Samsung Galaxy S9 akıllı telefonda ekrandaki işlemlerin videosunu çekmek için ekstra bir uygulamaya ihtiyacınız var. Bunun için Google Play Store’a girip “ekran video kaydedici” veya “ekran videosu çekme” şeklinde aramalar yaparak ihtiyacınıza uygun uygulamayı indirin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com