Kategoriler
Yazılım

Samsung Telefonda Root, Recovery Yapma Programı Odin3

Root ve Recovery Yapma Programı

Bilindiği gibi Samsung telefonların büyük çoğunluğu Android işletim sistemine sahip. Android işletim sistemli Samsung akıllı telefonlarda bazen sorun yaşanabiliyor. Bunların en büyük olanı da herhalde telefonun açılmamasıdır. Telefonun açılmamasının yanısıra veri kaybı yaşanmış telefonlarda olabilir. Nedeni her ne olursa olsun bir şekilde root yapma veya recovery yani kurtarma işlemi yapmanız gereken durumlar yaşayabilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz program Odin3 isimli programdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Download Modunda Olması Gerekiyor

Eğer Odin3 programı kullanarak root yada recovery işlemi yapacaksanız öncelikle akıllı telefonunuzu Download moduna almalısınız. Bunun için Samsung marka telefonunuza göre Download moduna almak için gerekli tuş kombinasyonları öğrenmeniz gerekiyor. Örneğin Samsun GT-S6310 model akıllı telefon için Download mod tuş kombinasyonu “Home tuşu+ses alma tuşu+güç tuşu”.

odin3_309 indir

Bu tuş kombinasyonuna bastığınız taktirde karşınıza bir uyarı ekranı çıkacaktır. Bu ekranda dvam etmek için ses yükseltme tuşuna basın diyor. Sizde ses yükseltme tuşuna basarak devam ederseniz download moduna almış olursunuz. Ardında telefonunuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın ve ardında Odin3 programını açın. Sonrasında gerekli dosyaları Odin3 programına tanıtarak root yada recovery işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Gerekli dosyaları www.samsung-update.com adresinden indirebilirsiniz.

Odin3 3.09 İndir

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com