Kategoriler
İnternet

Steam Etiketleme Servisini (Steam Tags) Başlattı

 

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer Steam kullanıyorsanız veya kullanacaksanız artık kendinize özgü etiketler koyabileceksiniz. Çünkü Steam Tags yani etiketleme servisini başlattı. Böylece oynadığınız oyun eğer FPS, Yarış gibi etiketli ise bu etiketlere sizlerde Macera, Aksiyon gibi farklı etiketler ekleyebileceksiniz.

Şimdilik Beta Sürümü İle Karşınızda

Kullanıcıları tarafından oluşturulan verilere önem veren Valve, Steam Reviews inceleme altyapısı ve Steam Greenlight’ın ardından Steam Tags etiketleme sistemini devreye soktu. Şimdilik Steam Beta sürümünde kullanılabilir halde olan Steam Tags ile oyunlarınızı “RPG, yarış, FPS” gibi temel etiketlerin yanı sıra “uzay, bilim kurgu, zombi, korku” gibi kendi belirlediğiniz etiketlerle de ayırabileceksiniz.

steam tags-2

İstismar Edenler Var

Üstelik bu etiketler üzerinden aramalar yapmak da mümkün. En popüler etiketler ise mağazanın ön sayfasında yer alarak, kullanıcılara diğer oyuncuların en çok tercih ettiği türler hakkında fikir veriyor. Ne var ki kullanıcılar tarafından oluşturulan her içerik gibi Steam Tags de istismara açık. Türkçe etiketler arasında arama yaparken bile “g… oyunu”, “seenden ötürü” gibi etiketlerle karşılaşabilirsiniz.

steam tags-1

Online oyun mağazası Steam, uzun bir sürece dayanarak oluşturmayı başardığı topluluğu elinde tutmak için var gücüyle çalışıyor. Steam Tags de bunun iyi örneklerinden biri. Henüz yeni bir sistem olması nedeniyle hin oyuncuların meraklarını almak için bu sistemi suistimal etmesini doğal karşılamak ve yapı oturduktan sonra en popüler etiketleri sık sık ziyaret etmek gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com