Kategoriler
Teknoloji

Sürücüsüz ve Elektrikli Nakliye Aracı Tanıtıldı

T-Pod Hem Sürücüsüz Hemde Elektrikli

Einride isimli şirket, elektrik ile çalışan ve otomotik pilotla giden nakliye aracını tanıttı. Yani bu hem sürücüsüz hemde elektrikli bir nakliye aracı. İsveç’te faaliyet gösteren şirket, geliştirdiği bu aracın prototipini tanıttı. T-pod isimli bu araç, şehir ortamında faaliyet gösteren diğer nakliye araçlarının yerini alacak. T-pod, aynı zamanda uzaktan kontrol sistemine sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Saatte 200 kw enerji tutma hacmine sahip bu araç, böylece 200 km yol gidebiliyor. Söz konusu nakliye aracı, futuristik tasarıma sahip ve tamamen sıfırdan tasarlanmış. Otomatik pilot ve uzaktan kontrol sistemine sahip olduğu için hem sürücü yeri hemde yolcu yeri eklenmemiştir. Bunun yerine yük yerleri eklenmiştir.

2020 Yılında Yollarda Olacak

2020 yılında 200 adet T-Pod piyasaya çıkacak. Deneme sürüşlerinin ise bu yıl tamamlanması planlanıyor. İsveç’in 2 şehrinde faaliyet gösterecekler. Yollarda ayrıca bu nakliye aracını şarj etmek için özel istasyonlar yapılacak. Şirketin verdiği bilgiye göre 1 yılda 2 milyona yakın çeşitli yükler taşıyacak. Uzaktan kontrol sistemi üzerinden daha hızlı kullannak da mümkün olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com