Kategoriler
İnceleme

Tablet Pazarında Lider Kim?

Android ve iOS tablet Sektöründe Karşı Karşıya

Bilindiği gibi tablet denince akla ilk iOS işletim sistemli iPad gelirdi. Çünkü bu konuda ilk olan iPad bu zamana kadar da en çok satan tablet olma özelliğine sahipti. Apple’ın iPad tabletinin bu özelliği artık kayboldu. Zira Android işletim sistemli tablet satışları iOS işletim sistemli iPad tableti geçti.

Gartner isimli bir araştırma şirketi 2012 ve 2013 yılının araştırmalarını açıkladı. İOS işletim sistemli tabletler ile Android işletim sistemli tabletlerin satışı ile ilgili araştırmada 2013 yılında Android tabletlerin satışlarında 2012 yılına oranla %100’ün üzerine çıktı ve iOS işletim sistemli tabletlerin neredeyse ikiye katladı.

Sponsorlu Bağlantılar

Android ve iOS tablet araştırması

Android ve iOS Tablet Satışları Araştırması

Bir önceki yıl 53 milyon civarında görülen Android tablet satışları 2013 yılında 120 milyona ulaşmış durumda. İki yıl arasındaki fark, neredeyse iPad’in 2013 yılında elde ettiği satış adeti kadar. Geçen yıl tüm iPad modelleri 70 milyon adet civarında bir satış rakamına ulaşmış. Cihazın bir önceki yıl performası ise yaklaşık 61 milyon adet olarak ölçümlenmiş. iPad satışları bir yılda 10 milyon adete yakın yükselirken, Android tablet satışları 70 milyon adet arttığı görülüyor. Android tabletlerin yüksek satış performansında ucuz cihazların etkisi olduğu düşünüyor. 2013’ün dikkat çekenleri arasında, emekleme aşamasındaki Windows tabletler de var. 2012’de 1 milyon adetlik satış sınırında dolaşan Windows tabletler, 2013 yılında 4 milyon sınırına dayanmayı başarmış. Bakalım önümüzdeki günlerde tablet pazarı nasıl şekillenecek?

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com