Kategoriler
Mobil Özel

Tablet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tablet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli Temmuz 2018 ?

Tablet satın alırken nelere dikkat edilmeli yazımız ile amacımız tablet alacaklara en doğru tercihi yapmalarında faydalı olmak. Zira tablet satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok kritik nokta var. Örneğin sizin ihtiyacınızı karşılayacak tablet için 600-700 TL seviyesindeki bir tablet satın almanız gerekirken 300 TL’lik bir tablet satın alırsanız o tableti boşa almış olursunuz. Ya da 500 TL’li bir tablet çocuğunuz için yeterli olmasına rağmen 2000 TL’li bir tablet alırsanız bu kez de gereksiz yere para harcamış olursunuz. Şimdi gelelim tablet satın alırken dikkat etmemiz gereken konulara.

Sponsorlu Bağlantılar
Tablet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
Tablet Satın Alma Rehberi 2018

Hangi Amaçla Kullanacaksınız?

Tabletler farklı amaçlar içinde kullanılabilir. Örneğin öğrencilerin ödev yapabilecekleri, orta seviyeli oyunlar oynayabilecekleri, çalışanların ofis ve resim düzenleme uygulamaları kullanabilecekleri v.b. Ama ekstra amaçlar için tablet arayanların kendilerine özel ekstra özellikleri kendileri belirlemelidirler. Yani kullanım amaçları farklı olan insanların amaçlarına göre ekstra özellikleri de hesaplamalılar. Örneğin çocuğunuzun oyun oynayıp ödev yapabileceği bir tablet arıyorsanız o zaman özelliklerinin çok da iyi olmasına gerek yok. Ama iş veya profesyonel hobiler için bir tablet satın alacaksanız o zaman hem donanım özellikleri hem yazılım özellikleri hemde boyutlar önem taşıyor.

İşletim Sistemi Ne Olmalı?

Bilindiği üzere tabletlerde genel olarak 3 işletim sistemi var. Bunlar Android, iOS ve Windows işletim sistemleri. iOS sadece Apple marka tabletler olan iPad’lerde var. Windows işletim sistemli tabletler ise oldukça az. Android işletim sistemi ise iPad’ler dışında neredeyse bütün tablet üreticilerinin kullandıkları bir işletim sistemi. Örneğin Samsung, Asus, Lenovo, Reeder, Hometech, Casper, Alcatel, Piranha, Vestel v.b. Eğer bir Apple kullanıcısı değilseniz o zaman Android işletim sistemli bir tablet seçmenizi öneririm. Çünkü iPad modeleri çok pahalı. Ayrıca Android çok fazla model, uygulama ve oyun seçeneği var.

Tablet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - İşletim Sistemi
İşletim Sistemi

Ayrıca ister iOS olsun ister Android olsun isterse Windows olsun hiç fark etmez, hangi tableti alacaksanız o tablette o işletim sisteminin mümkünse en son sürümü olsun. Çünkü en son çıkan işletim sistemlerinde yazılımsal hatalar en azdır.

Donanımı (İşlemci, RAM) Nasıl Olmalı?

Bir tabletin hızını etkileyen iki ana donanım vardır. Bunlar işlemci ve RAM’dir. Bunlara mutlaka bir göz atın. Ödev ve düşük oyunlar için bir tablet satın alacaksanız o zaman 1 GB RAM ve 4 çekirdekli işlemci size yeter. Ama iş amaçlı kullanacaksanız o zaman mümkünse 8 çekirdekli işlemci olsun. RAM ise mutlaka en az 3 GB olmalıdır. Yani varsa 8 çekirdekli işlemci ve 3 GB RAM ya da en azından 4 çekirdekli işlemci ve 3 GB RAM olmalı.

Sponsorlu Bağlantılar

Şarjı (Pil, Batarya Ömrü) Ne Kadar Olmalı?

Bugün birçok akıllı telefon 5000 mAh pil kapasitesine sahip. Dolayısıyla ortalam 10 inç boyutundaki bir tabletin de bataryası en az 7000 mAh olmalı diye düşünüyorum. Daha altı batarya kapasitesine sahip tabletleri kullanırken prize mahkum kalabilirsiniz.

Tablet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - Pil Ömrü
Şarjı (Pil, Batarya Ömrü)

Ebeveyn Modu Olmalı mı?

Eğer tableti çocuğunuza alıyorsanız ve satın alacağınız tablet modelleri arasında ebeveyn modu varsa tercihiniz ebeveyn moduna sahip tabletten yana olmalı. Ama iş amaçlı kullanacaksanız o zaman ebeveyn modunun olup olmaması önemli değil.

Depolama Alanı (Hafıza) Ne Kadar Olmalı?

Bu kriter de tamamen size bağlı. Ama eğer hafıza kartı destekli bir tablet bulursanız en az depolama alanına sahip bir tablet ile fiyatta tasarruf edebilirsiniz. Ama hafıza kartı desteği yoksa alacağınız tablette o zaman en azından 32 GB hafıza olsa iyi olur.

Ekranı Kaç İnç Olmalı?

Bir tabletin ekran boyutu tamamen size bağlı. Yani çocuğunuzun ödev ve oyun ihtiyaçları (temel ihtiyaçları) için bir tablet alacaksanız o zaman 7 inç veya 8 inç bir tablet yeterli olacaktır. Ama iş amaçlı bir tablet satın almak istiyorsanız o zaman minimum 10 inç olmalı.

Ekran Çözünürlüğü

Çocukların ödev ve oyun ihtiyaçları için satın alına bir tablette ekran çözünürlüğü çok önemli değil. Zaten ekran çözünürlüğü diğer donanımlarla uygun olarak ayarlanıyor. Ama özellikle grafik tasarımı gibi görsel tabanlı iş amaçlı kullanacaksanız o zaman ekran çözünürlüğü çok önemli oluyor. Bu nedenle ekran çözünürlüğü en yüksek olanı almanızı öneririz. Örneğin en azından Full HD (1080*1920 piksel) olmalı. Ayrıca sinema izlemek için tablet satın alacaklarında ekran çözünürlüğüne dikkat etmeleri ve yüksek ekran çözünürlüklü bir tablet almalarını öneririz.

Sponsorlu Bağlantılar

Tablet Satın Alırken Diğer Özellikler Nasıl Olmalı?

Geriye kalan diğer özellikler yani kamera, tasarım, ağırlık ve ebatlar, Wi-Fi özellikleri, şarj tipi (MicroUSB veya USB Type-C) v.b. özellikler tamamen size kalmış. Bunların olup olmaması tableti ne amaçla kullanacağınıza bağlı.

Teknoloji6.com İçin Satın Alınabilecek En Uygun Tablet – Temmuz 2018

Ödev ve Oyun Amaçlı En Uygun Tablet (Temmuz 2018)

İşletim sistemi: Eğer Android işletim sistemi ise en az Android 5 olmalı. iOS ise en az iS 10 veya iOS 11 olabilir. Eğer Windows işletim sistemli ise Windows 8/8.1 veya Windows 10 olabilir.

Donanım: En az 1 GB RAM ve 4 çekirdekli 1.3 GHz hızında bir işlemci olmalı.

Batarya: Bataryası en az 7000 mAh olmalı.

Hafıza: En az 32 GB olmalı.

Ebeveyn kontrolü: Çocuklar için kesinlikle bu özellik olmalı.

Ekran: Standart 1280×800 ekran çözünürlüklü 7 inç veya 8 inç ekran yeterlidir.

Fiyat: Çocukların ödev ve oyun amaçlı alınacak tabletin fiyatı bugün itibariyle 300 TL ile 600 TL arasında değişiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Standart İş Amaçlı En Uygun Tablet (Temmuz 2018)

İşletim sistemi: Eğer Android işletim sistemi ise en az Android 7 olmalı. iOS ise en az iS 11 hatta mümkünse iOS 12 olmalı. Eğer Windows işletim sistemli ise kesinlikle Windows 10 olmalı.

Donanım: En az 3 GB RAM ve 8 çekirdekli 1.3 GHz hızında bir işlemci olmalı. İşlemci 4 çekirdekli olursa işlemci hızının en az 1.6 GHz olması gerekir (yani 4 çekirdekli 1.6 GHz).

Batarya: Bataryası 7000 mAh üzerinde (8.500 mAh, 10.000 mAh v.s.).

Hafıza: En az 32 GB veya 64 GB olmalı. Hafıza kart desteği kesinlikle olmalı.

Ekran: En az 1920×1080 ekran çözünürlüklü 10 inç ekran olmalı. Mümkünse ekran 12 inç veya 12.9 inç olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Fiyat: İş amaçlı alınacak tabletin fiyatı ise bugün itibariyle 2.000 TL’den başlıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com