Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Telefon Yönlendirme (Arama Yönlendirme)

Telefon Yönlendirme (Arama Yönlendirme)

Telefon yönlendirme (arama yönlendirme) hemen herkesin ihtiyaç duyabileceği bir durum. Bu işlem ile numaranızı (hattınızı) başka bir numaraya (hatta) yönlendirebilirsiniz. Böylece sizi birisi aradığı zaman yönlendirdiğiniz numara aranacaktır. Bu yazımızda he bit operatör (Turkcell, Türk Telekom, Vodafone) için ayrı ayrı anlatacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Turkcell Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme) Nasıl Yapılır?

Eğer hattınız Turkcell ise ve size gelen bütün aramaları yönlendirmek istiyorsanız o zaman yönlendirmek istediğiniz numaranın başına **21* ekleyin ve sonuna # ekleyin. Örneğin yönlendirmek istediğiniz numaranın 05321234567 olduğunu kabul edersek bu numaraya yönlendirmek için **21*05321234567# tuşlayın.

Daha sonra bu yönlendirmeyi iptal etmek için ise yapmanız gereken tek şey #21# tuşlamak. Böylece yaptığınız bütün yönlendirmeler iptal olacaktır.

Turkcell Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme)
Turkcell Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme)

Eğer sizi aradıklarında cevap veremeyeceğiniz durumlarda yönlendirme yapmak istiyorsanız o zaman **61*05321234567# tuşlayın. Bu yönlendirmeyi iptal etmek için ise #61# tuşlayın.

Eğer siz meşgul iken yönlendirme yapmak istiyorsanız o zaman **67*05321234567# tuşlayın. Bu yönlendirmeyi iptal etmek için ise #67# tuşlayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Türk Telekom Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme) Nasıl Yapılır?

Eğer hattınız Türk Telekom ise ve size gelen bütün aramaları yönlendirmek istiyorsanız o zaman yönlendirmek istediğiniz numaranın başına **21* ekleyin ve sonuna # ekleyin. Örneğin yönlendirmek istediğiniz numaranın 05051234567 olduğunu kabul edersek bu numaraya yönlendirmek için **21*05051234567# tuşlayın. Daha sonra bu yönlendirmeyi iptal etmek için ise yapmanız gereken tek şey #21# tuşlamak. Böylece Türk Telekom hattınızdan yaptığınız bütün yönlendirmeler iptal olacaktır.

Türk Telekom Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme)
Türk Telekom Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme)

Eğer siz meşgul iken yönlendirme yapmak istiyorsanız o zaman **60*05051234567# tuşlayın. Bu yönlendirmeyi iptal etmek için ise #60# tuşlayın.

Vodafone Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme) Nasıl Yapılır?

Eğer hattınız Vodafone ise ve size gelen bütün aramaları yönlendirmek istiyorsanız o zaman yönlendirmek istediğiniz numaranın başına **21* ekleyin ve sonuna # ekleyin. Örneğin yönlendirmek istediğiniz numaranın 05451234567 olduğunu kabul edersek bu numaraya yönlendirmek için **21*05451234567# tuşlayın.

Daha sonra bu yönlendirmeyi iptal etmek için ise yapmanız gereken tek şey ##21# tuşlamak. Böylece yaptığınız bütün yönlendirmeler iptal olacaktır.

Vodafone Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme)
Vodafone Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme)

Eğer sizi aradıklarında cevap veremeyeceğiniz veya ulaşamadıkları durumlarda yönlendirme yapmak istiyorsanız o zaman **62*05451234567# tuşlayın. Bu yönlendirmeyi iptal etmek için ise ##62# tuşlayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer siz meşgul iken yönlendirme yapmak istiyorsanız o zaman **67*05451234567# tuşlayın. Bu yönlendirmeyi iptal etmek için ise ##67# tuşlayın.

Android Telefonlarda Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme)

Telefon Yönlendirme (Arama Yönlendirme)
Telefon Yönlendirme (Arama Yönlendirme)

Bu arama/çağrı yönlendirmek işini bu kodlar ile yapmanın yanı sıra her Android telefonun kendi ayarları ile de bu yönlendirmeleri yapabilirsiniz. Bunun için “Kişiler > Daha fazla > Ayarlar > Arama ayarları > Çağrı yönlendirme > Her zaman yönlendir” yolunu izleyin ve yönlendireceğiniz telefon numarasını girin.

Bu genel bir yol. Ama bütün Android telefonlarda benzer şekilde bu işlemi yapabilirsiniz. Aşağıda bir Asus telefonda arama/çağrı yönlendirmenin nasıl yapıldığını aşağıdaki yazımızda görebilirsiniz.

Asus Zenfone 2 Laser Arama (Çağrı) Yönlendirme

iPhone’da Arama Yönlendirme (Çağrı Yönlendirme)

iPhone telefon sahipleri de telefon ayarlarından yönlendirme işlemini yapabilirler. Bunun için “Ayarlar > Telefon > Arama Yönlendirme” yolunu izleyin ve bu ayarı etkinleştirin. Sonrasında yönlendireceğiniz telefon numarasını girin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com