Kategoriler
Teknoloji

Toyota Geri Çağırmalara Devam Ediyor

Toyota’dan Bir Geri Çağırma Daha

Japon otomobil devlerinden Toyota geçmiş zamanlarda olduğu gibi bir geri çağırma daha yaptı. Onlarca modelini Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerinden geri çağıran Toyota, neden olarak farklı nedenler belirtti. Yani her modelde farklı sorunlar olduğu bildirildi.

Hata Birçok Modelde

Motorun çalışmasını durdurmayan kontak anahtarı, hava yastığına bağlı bir spiral kablo, koltuk raylarında sorunlar gibi birçok sıkıntının dile getirildiği geri çağırma kapsamında yalnızca Toyota’nın değil, aynı fabrikada parçaları üretilen Pontiac Vibe ve Subaru Trezia’nın da Nisan 2004 ile Ağustos 2013 arası modellerinin geri çağırıldığı açıklandı.

Sponsorlu Bağlantılar

Toyota Geri Çağrılan Araçlar

Geri Çağrılan Bazı Modeller

Geri çağırma Toyota Corolla, RAV4, Matrix, Yaris, Highlander gibi ülkemizde de çok satılan modellerin içinde bulunduğu toplam 27 Toyota modelini kapsıyor. Toyota daha önce de 2009 yılında büyük ölçekli bir geri çağırma gerçekleştirmiş, sonrasında müşterilerin güvenilirliğini geri kazanmak için sıkı bir pazarlama faaliyetine girişmişti.  Bu geri çağırma 27 Toyota model aracı kapsıyor. Bu modeller arasında Yaris, Corolla, RAV4, Pontiac Vibe ve Subaru Trezia yer alıyor. Ayrıca Toyota, geri çağrılacak araçların 825 bin adetinin Avrupa’da olduğunu açıkladı. Türkiye’den ise 11 bin 800 aracın tedbir amaçlı toplatılacağı ifade edildi. Türkiye’den 11 bin 800 aracın geri toplatılmasıyla ilgili olarak, “Böyle bir toplatma söz konusu değildir. Müsterilerimiz tek tek aranarak müsait olduklarında servislere gelmeleri istenecektir. Dolayısıyla kendilerine bir çağrı yapılacaktır.”

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com