Kategoriler
Mobil Özel

WhatsApp’dan Gelen Virüslü Belgelere Dikkat Edin

WhatsApp İle Gelen Belgeleri Otomatik İndirmeyin

Bilindiği gibi kısa bir süre önce WhatsApp belge gönderme özelliğini devreye sokacağını bildirmişti ve bu özelliğini yeni güncelleme ile devreye soktu. Bu özellik birçok kişiyi heyecanlandırıp sevindirdiyse de akıllara bir soru işareti gelmesine sebep oldu. Yani belge gönderip alma güzel ve muhteşem bir özellik ama ya zararlı yazılımlar barındıran belgeler gelirse ne yapacağız?

Sponsorlu Bağlantılar

Şunu söylemeye çalışıyorum, virüslü bir dosya gelire anında mobil cihazınıza bulaşacaktır. Bu sorun için WhatsApp herhangi bir önlem almış değil. Dolayısıyla bu önlemi şimdilik kendinizin alması gerekiyor. Bu konuda yapılacak tek bir şey var. O da gelen belgeleri otomatik indirme seçeneğini pasif yapmanız.

WhatsApp Otomatik İndir Nasıl Pasif Yapılır?

WhatsApp uygulamasını akıllı telefon yada tabletinizden açın. Sonra “Ayarlar” bölümüne girin. Ayarlar bölümünde “Sohbetler ve aramalar” seçeneği göreceksiniz. Bu seçeneğe giriş yapıp “Medyayı otomatik indir” yazısına dokunun. Bu bölümde ise karşınıza birden fazla seçenek çıkacaktır. Bunların hepsine teker teker girerek “Belgeler” yazısının önündeki tik işaretini kaldırmanız gerekir.

WhatsApp'dan Gelen Virüslü Belgeler

Eğe bu ayarı yapmazsanız size WhatsApp ile gönderilen belgeler otomatik olarak akıllı telefon veya tabletinize inecektir. Eğer gelen bu belgede de herhangi bir virüs varsa anında mobil cihazınıza bulaşacak ve zarar verecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com