Kategoriler
Teknoloji

Xiaomi, Hacmini Büyütmek İçin 1 Milyar Dolar Kredi Kullanacak

Xiaomi,1 Milyar Dolar Kredi Çekecek

Xiaomi, küresel perakende genişlemek ve perakende alanını artırmak için 1 milyar dolarlık kredi temin ediyor. Çinli akıllı telefon üreticisi Avrupa, Orta Doğu, Hindistan, Çin, Hong Kong ve Tayvan’da 18 bankadan 3 yıllık sendikasyon kredisi anlaşması sağladığını açıkladı. Deutsche Bank ve Morgan Stanley, Bank of China (Hong Kong) Limited, Deutsche Bank AG ve Wing Lung Bank ile müşterek küresel koordinatörlük yaptı.

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi yetkilisi Wang Xiang, haberi Twitter üzerinden duyurarak Xiaomi’nin 2014 yılında da 3 yıllık vadeli 1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin ettiğini belirtti. 1 milyar dolarlık kredi küresel çapta büyümek için kullanılacak. Xiaomi Mayıs ayında Bengaluru’da ilk Mi Home Mağazasında rekor bir satış elde etmişti. 20 Mayıs 2017’de satıştan 12 saat içinde satış gelirinde 775,000 ABD Doları gelir elde etti.

2 Yıl İçinde 100 Mi Home Mağazası Açacak

Şirket, Delhi, Mumbai, Hyderabad ve Chennai’de yakında dört tane daha Mi Home mağazası açacak. Xiaomi, iki yıl içinde 100 Mi Home mağazasını toplamayı hedefliyor. Geçen yılın Ekim ayında Xiaomi, Singapur’daki ilk denizaşırı Mi Home mağazasını açarak Çin bölgesi dışındaki çevrimdışı erişimini genişletti. Zaten Çin, Hong Kong ve Tayvan’da Mi Home mağazaları bulunuyor.

Xiaomi, 2017 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %70 artışla 23.16 milyon akıllı telefonu sevk etti. Şirket, bütçesinde birinci sınıf akıllı telefonlarıyla Hindistan’da bir başarı elde etti. Xiaomi, 3 Mayıs’ta satışa çıktığından beri Hindistan’da 1 milyondan fazla Redmi 4 akıllı telefonu sattığını açıkladı.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com