Kategoriler
İnceleme

Xiaomi Redmi 5A İnceleme

Xiaomi Redmi 5A İnceleme (Detaylı)

Xiaomi Redmi 5A inceleme yazımızda giriş seviyesi akıllı telefon pazarını bozma girişiminde bulunan Xiaomi’nin Redmi 5A akıllı telefonuna yakından bakacağız. Akıllı telefonun özellikleri, Redmi 4A modeline benziyor fakat bu, çift SIM yuvasına sahip ve ayrıca 32 GB depolama sürümü ve 3 GB RAM ile geliyor. Kutu içeriğine baktığımızda Xiaomi Redmi 5A, 2 pinli şarj cihazı (5V-1A), mikroUSB kablosu, SIM ejektör aracı, hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti bilgileri.

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Redmi 5A Ekran, Donanım ve Tasarım İnceleme

Redmi 4A modeli 1280×720 çözünürlük ve yaklaşık 296 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5 inç HD ekrana sahipti. Redmi 4A ile aynı renk gamı olan 1000:1 kontrast oranına sahip. Ekran parlak, renkler canlı ve güneş ışığı okunabilirliği de iyi. Ekran fiyat için iyi. Şirket, koruma için çizilmeye karşı dayanıklı herhangi bir camın olup olmadığını söylemedi.

Ekranın etrafında bulunan siyah kenarlık biraz tuhaf görünebilir. Ancak onu gizleyen koyu gri renk seçeneğini tercih edebilirsiniz. 5 inç ekrana sahip çoğu telefona benzer şekilde yaklaşık %70’lik bir ekran-gövde oranına sahip. Redmi 4A’dan biraz daha uzun ama 8.35 mm’den daha ince. Ekran seçenekleri altında tercihinize göre renkleri ve kontrastı ayarlamak için farklı seçenekler var.

Ayrıca ekranın mavi ışık yayılımını azaltmanıza olanak tanıyan okuma modu da bulunmakta. Böylece geceleri okurken göz yorgunluğuna neden olmaz. Bunun yanı sıra uyandırmak için iki kez dokunma seçeneğine de sahip. Dolayısıyla telefonu uyandırmak için güç düğmesine basmanız gerekmez.

Ekranın üstünde kulaklığın yanında 5 megapiksel bir kamera mevcut. Kulaklığın sol tarafında olağan ortam ışığı ve yakınlık sensörlerine sahip. VR kulaklıklar için ise manyetometre olarak bilinen bir jiroskop ve manyetik bir sensöre de bulunmakta. Normal menü, ana ekran (home) ve arka plan tuşları ekranın altında bulunuyor. Bunlar arkadan aydınlatılmamış. Üstelik kapalıyken neredeyse hiç görünmeyen küçük bir bildirim LED’ine de sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir bütçe dostu akıllı telefon olsa da Xiaomi, uzak işlev için üstte bulunan Kızılötesi sensörünü unutmamış. 3.5 mm ses jakı ve ikincil mikrofon üstte bulunuyor. MikroUSB yuvası ve birincil mikrofon altta iken ses tuşları ve güç tuşu sağ tarafta. SIM ve microSD yuvaları ise solda. Hibrid bir SIM yuvası ile gelen Redmi 4A’nın aksine bu model, özel çift SIM yuvası ile birlikte geliyor. Nano SIM ve microSD için 128 GB’a kadar olan kartları ve başka bir ikincil nano SIM yuvasını kabul eden bir birincil yuva var.

Tek bir LED flaş ve f/2.2 diyafram ile arkada 13 megapiksel kamera var. Sırtın alt kısmında bir hoparlör ızgarası var. Hoş bir his sunan ve telefonun sağlam tutması için metal görünümlü bir polikarbonat gövdeye de sahip. Telefon 3000 mAh kapasitesinde büyük bir pil olmasına rağmen ağırlığı sadece 137 gram.

Xiaomi Redmi 5A Kamera İnceleme

LED flaşlı, 5 elemanlı objektifli ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip bir 13 megapiksel ve f/2.0 diyaframa sahip 5 megapiksellik bir ön kameraya sahip. Fotoğraf makinesi arayüzü diğer modları ile birlikte açık. Görüntülerin bir bölümünü bulanıklaştırmak için sağ tarafta görüntü önizleme penceresi, kamera ve video butonları bulunuyor. Ayrıca yüz tanıma algoritması kullanarak yaşınızı tahmin eden güzellik moduna, pro moduna ve akıllı moda sahip.

Görüntü kalitesine gelince günışığı çekimleri iyi ama HDR çekimleri daha iyi. Makro çekimler de iyi fakat PDAF olmasına rağmen küçük nesneleri odaklamak çok hızlı değil. Düşük ışıklı çekimler her zamanki gibi gürültüye sahip. Flaşlı görüntüler iyi ve flaş aşırı değil. Ön kamera, selfieler ve görüntülü sohbetler için iyi olan Redmi 4A’ya göre iyileştirildi. Fiyat için kamera iyi. Videoları 30 fps’de maksimum 1080p çözünürlükte kaydedebilir. Video kalitesi iyi ve ikincil mikrofon sayesinde ses net. Son olarak ağır çekim video kaydı özelliği yok.

Xiaomi Redmi 5A Yazılım, Arayüz ve Uygulamalar İnceleme

Android 6.0 (Marshmallow) çalıştıran Redmi akıllı telefonların çoğundan farklı olarak bu model Android 7.1 (Nougat) ile geliyor. Üstelik MIUI 9 arayüz ile birlikte. MIUI 9 arayüz, bir internet bağlantısı gerektirmeden herhangi bir Android cihaz arasında dosyaların aktarılması için geliştirilmiş bildirimler, bölünmüş ekran, geliştirilmiş Mi gibi uygulamalar gibi pek çok özellik ekliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Henüz yeni “Uygulama Kasası”, hızlı yanıtlama ve birkaç MIUI 9 özelliğine sahip değil ama gelecekteki bir güncelleme ile gelebilir. Ayrıca çift uygulamalar özelliği aynı anda iki farklı hesapla WhatsApp gibi uygulamayı çalıştırmanızı sağlıyor ve ikinci alan özelliği telefonunuzda ayrı bir alan oluşturmanıza olanak tanıyor.

Her zamanki faydalı uygulamalar, Google uygulamaları ve Xiaomi’nin kendi uygulama dizileri ile geliyor ama bunları kolaylıkla kaldırabilirsiniz. Telefonda uzaktan kumanda için kızılötesi sensör bulunduğundan ev aletlerinizi kolayca kontrol edebilmenizi sağlayan “Mi Uzaktan Kumanda” ile birlikte geliyor. Airtel Set üstü kutu, Samsung TV ve AC ile kusursuz bir şekilde çalışıyor. Ayrıca A/V alıcısı, DVD Oynatıcı, Projektör, Kamera ve daha fazlasını destekliyor.

Xiaomi Redmi 5A Müzik Çalar ve FM Radyo İnceleme

Mi Müzik Çalar varsayılan müzik oynatıcısı. Ayrıca ekolayzır, Mi Ses Artırıcı ve farklı Mi kulaklık tiplerine göre sesi ayarlamak için seçenekler var. Ayrıca kayıt ile FM Radyo var. Hoparlör aracılığıyla ses güzel. Telefonun arkasında hoparlör bulunduğundan telefon düz bir yüzeydeyken sesler boğuk oluyor. Kulaklık aracılığıyla ses iyi.

Xiaomi Redmi 5A Çift SIM ve Bağlantı İnceleme

Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1 ve GPS gibi her zamanki bağlantı özelliklerine sahip. Ayrıca harici sürücüleri bağlamanızı sağlayan USB OTG desteği var. 4G bağlantısına sahip ve ayrıca Reliance Jio için LTE (VoLTE) desteği var. Her iki SIM de 4G’yi destekliyor ama bir seferde sadece bir SIM’de 4G’yi etkinleştirebilirsiniz. Diğeri ise 3G’ye geçiyor. SIM kart yöneticisinden sesli arama, metin ve veri için tercih edilen SIM’i ayarlayabilirsiniz.

Xiaomi Redmi 5A Çağrı ve Mesajlaşma İnceleme

Arama ve mesajlaşma arayüzü, MIUI 9’u çalıştıran diğer Xiaomi akıllı telefonlar ile aynı. Bu, bir çift SIM telefon olduğundan bir metin mesajı ararken veya gönderirken SIM’leri seçme seçeneğine sahip. Kulaklık sesi de iyi.

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Redmi 5A Performans İnceleme

Performansa gelince telefon, çekirdek başına 1.4 GHz hızında dört ARM Cortex-A53 çekirdeği bulunan dört çekirdekli Snapdragon 425 Mobil Platformu tarafından destekleniyor ve versiyona bağlı olarak 2 GB ve 3 GB RAM seçeneklerine sahip. Lansmanında şirket Mi A1’e benzer şekilde bunun ısıyı hızlı bir şekilde yaymaya yardımcı olacak çift pirolitik grafit tabakalarına sahip olduğunu belirtti. Uzun süreli 4G kullanımı ve oyun oynamada biraz ısınıyor ancak rahatsız edici değil.

Herhangi bir takılma olmaksızın iyi. Ayrıca 500 MHz Adreno 308 GPU’ya sahip. Bu güçlü bir SoC olmadığından GPU ortalama seviyesinde. Dolayısıyla oyun performansı Adreno 505 GPU’lu Octa Çekirdekli Snapdragon 435 SoC’ye sahip Redmi Y1 veya Redmi 4 ile eşit değil.

Xiaomi Redmi 5A Batarya İnceleme

Pil ömrüne gelince 3000 mAh dahili batarya iyi bir batarya ömrü sunuyor. Ortalama bir kullanımla tüm gün boyunca sürüyor ve minimum kullanımdan daha fazla sürer. Ayrıca arka plan işlemini izleyen ve pil tasarrufu için senkronizasyonu kapatan bir pil tasarrufu var. Ne yazık ki telefonun hızlı şarj desteği yok. Bu nedenle telefonu şarj etmek yaklaşık 3 saat sürüyor. 380 volt’a kadar olan güç artışlarının üstesinden gelmek için bir güç şarj aleti ile birlikte geliyor.

Xiaomi Redmi 5A Artıları

  • Atanmış Çift SIM ve microSD yuvaları
  • İyi yapı kalitesi
  • Rekabetçi fiyatlandırma

Xiaomi Redmi 5A Eksileri

  • Ortalama kamera performansı
  • Redmi 4A’ya büyük bir yükseltme yapılmadı

Xiaomi Redmi 5A İnceleme Sonucu

Genel olarak Redmi 5A telefon, Xiaomi’den başka bir bütçe dostu akıllı telefon. Uzaktan kumanda için bir kızılötesi sensör de dahil olmak üzere gerekli tüm sensörlere, çift SIM ve microSD yuvalarına sahip. Kamera bu fiyat için iyi ama daha iyi olabilirdi. Ayrıca pil ömrü etkileyici değil. Şu anda piyasadaki en iyi giriş seviyesi Android akıllı telefon diyebiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com